USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Sadece ABD'li değil, nice toptan firmanın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor

CEO Platformu Başkanı Pak, "Uluslararası markaların ve şirketlerin Rusya pazarından çekilmesi, Türk firmalar düşüncesince ilkin tekstil, dağınık ve istihsal edinmek gibi nice bölgede fırsatlar sunuyor." dedi.

Sadece ABD'li değil, nice toptan firmanın Türkiye'ye gelmesi bekleniyor
20-03-2022 14:05
İstanbul

CEO Platformu çeşidinden başlatılan danışma toplantılarının sonuncusuna Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın mihman oldu.

CEO Platformu'ndan meydana getirilen açıklamada toplantıdaki konuşmasına arazi maruz CEO Platformu Başkanı Haldun Pak, Rusya'da faaliyetlerini sona erdiren toptan şirketler ortada hemen ABD'lilerin değil, birçoğunun Türkiye'ye gelmesini beklediklerini belirterek, ayrımsız vakitte Rusya pazarında gelecek boşlukların da Türk şirketler düşüncesince fırsatlar sunduğunu aktardı.

Savaşın aksi etkilerine yer veren Pak, "Bir savaşın zararlarını konuşurken elbette ki maddesel ve ticari etkilerinden geçmiş yaşanmış olan insancasına dram, dirilik kayıpları ve çekilen sıkıntılar yardımıyla canımızın baş döndürücü yandığını anlatmak gerekiyor. Yitip revan rastgele birlikte can, maddesel kayıplarla telafi edilemeyecek halde bizleri etkilemektedir." ifadelerini kullandı.

Enerji tutarları ve döviz kurundaki artışlar, bu artışların toptan piyasalara, ticarete ve ekonomilere aksi etkilerine ayraç fail Pak, nesiç ve besin kadar sektörlerin siparişlerinin bozma edilmesi veya ödemelerde yaşanmış olan hastalıkların durgunluğa kere açtığını belirtti.

Pak, "Dolaylı yönden etkilerine baktığımızda geri hizmet sıkıntıların yaşandığını, incelmemiş bap tedarikinin sekteye uğradığını ve nice piyasanın bu gelişmelerden bilvasıta kendisine etkilendiğini söyleyebiliriz. Tüm bunlar cezaevi önüne alındığında ticaretin milyarlarca dolarlık birlikte kayba uğradığından uydurma geçirmek mümkündür." değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya pazarı Türk şirketler düşüncesince fırsat"

Haldun Pak, arsıulusal markaların ve kuruluşların Rusya pazarından çekilmesinin, Türk şirketler düşüncesince özellikle tekstil, dağınık ve istihsal kazanmak az daha nice bölgede vesile sunduğunu belirterek, "Rusya pazarından çıkan arsıulusal şirketlerden doğan boşluklar biz düşüncesince ehemmiyetli fırsatlar sunuyor. Firmalarımıza bu fırsatları değerlendirmelerini kaynak ediyorum." ifadelerini kullandı.

Özellikle besin sektörünün, mamüllerin sergen ömürlerini geçirmeden benzeyen coğrafyadaki değişik yolları değerlendirmeye başladığını aktaran Pak, tekstilde bu tadilat düşüncesince az buçuk şimdi vakte gerekseme duyduğunu kaydetti.

Pak, "Ancak harp dışındaki mevzulara baktığımızda ihracatın önündeki en şişman engelin hala navlun bedelleri, liman sorunları, doğrulama süresi kadar geri hizmet kaynaklı mesail bulunduğunu vurgulamak gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Rusya'dan çıkan arsıulusal şirketler Türkiye'ye gelebilir"

CEO Platformu Başkanı Pak, Rusya'da çalışkanlık yayınlayan baş döndürücü sayıdaki toptan firmanın faaliyetlerini sonlandırarak bu ülkeyi bırakma ettiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Sadece ABD'li şirket sayısının 5 bin bulunduğu belirtiliyor. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'nin Rusya'dan çıkmaya hazırlanmakta olan 5 bin ABD'li kuruluşa Türkiye'yi bulunak gösterdiğine müteveccih olup bitenleri çoğumuz okuduk. Bu açıklamanın peşi sıra endamsız müddette aykırı ehemmiyetli ziyaretler gerçekleştirildi. Amerika Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myron Brilliant da ülkemize geldi. Türkiye'nin eş bulunduğu avantajlar zımnında hemen ABD'li kuruluşların değil, Rusya'da faaliyetlerini sona erdiren baş döndürücü sayıda toptan firmanın ülkemize geleceğini düşünüyoruz."

Pak, bu süreçte Türkiye'nin kendisini baş döndürücü dobra anlatması gerektiğine ayraç ederek, Türkiye'nin, bu şirketler düşüncesince acemi harekât merkezi olabileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Hakkı Caşın, CEO'ların sorularını yanıtladı

İki ülkede milyarlarca dolarlık yatırımı mevcut Türk şirketlerin temsilcilerinin katılmış bulunduğu görüşmede arsıulusal düzenlilik uzmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, iştirakçilerin sorularını yanıtladı.

Katılımcılar, Caşın'a, Rusya ve Ukrayna arasındaki harp sonrası Türkiye ve dünyayı gözleyen beklenen gelişmeler ilişkin sorular yöneltti.

Caşın, katılımcılara icra ettiği açıklamada, Türkiye'nin rastgele dü diyar ile kurduğu şişman ticari ilişkileri sürdürmesi icap ettiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler