USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya'nın askeri müdahalesi nice Avrupa ülkesinde gıcırtı edildi

Hollanda, Yunanistan, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan'da göstericiler Ukrayna'ya iane edilmesini ve savaşın durmasını istedi.

Rusya'nın askeri müdahalesi nice Avrupa ülkesinde gıcırtı edildi
24-02-2022 21:42
Ankara

Rusya'nın Ukrayna topraklarına askeri müdahalesi Hollanda, Yunanistan, Belçika, İtalya, Bulgaristan, Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan'da gıcırtı edildi.

Amsterdam'ın Dam meydanında gün ortası vakti saatlerinde birleşen önemsiz müşterek grup, Rusya'nın Ukrayna saldırısına tepkime gösterdi.

"Savaşa hayır", "Rusya evine dön", "Ukrayna koruyucu değil", "Yardım edin", "Putin'i durdurun" mukayyet pankartlar ve Ukrayna bayrakları haiz göstericiler, "Savaş'ı durdurun" çarpıcı sözleri attı.

Lahey'de canlı müşterek ekip Ukraynalı da ellerinde bayraklar ve "Savaşa hayır" mukayyet pankartlarıyla Rusya'nın Lahey'deki Büyükelçiliği binası uğrunda hareket yaptı.

Lahey'deki Hollanda parlamentosu uğrunda birleşen müşterek apayrı ekip da Hollanda hükümeti ve AB'den Ukrayna'ya iane etmesini istedi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da da Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi Ukrayna vatandaşları çeşidinden gıcırtı edildi.

Onlarca kişi, başkentin merkezinde Monastiraki Meydanı'da müşterek araya geldi.

Ukrayna bayrakları haiz göstericiler, "Putin'e hayır", "Ülkem nehiy altında", "Savaşı başlatan Rusya. Ukrayna'ın nice noktayı hücum altında", "Savaşı durdurun" mukayyet dövizler taşıdı.

Marina adlı müşterek gösterici, AA muhabirine, "Putin Ukrayna kabilinden barışçıl müşterek ülkeye hücum başlattı. Şu an biz beklenmedik içindeyiz. Bu yaşananlara hala inanmakta külfet çekiyoruz. Şimdi ihtiyacımız bulunan biricik şey, tamamı dünyanın Ukrayna ile el birliği biçiminde olması. Putin, şu an hür müşterek ülkeyi nehiy eylemek istiyor." dedi.

İsmini hasretmek istemeyen müşterek resim de Ukrayna'da canlı akrabalarının hayatlarından düşünce ettiğini belirterek, "2022 senesinde bu çeşit olayların yaşandığına hala inanamıyorum. Bizler sulh ortamında berhayat olmak talip müşterek ülkeyiz. Tüm dünya, savaşın sonlanması düşüncesince bütünlük olmalı. Bu savaşın durdurulması lazım." sanarak konuştu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de de Avrupa Birliği müesseselerinin bulunmuş olduğu Schuman Meydanı'nda müşterek araya mevrut göstericiler, saldırıları kınadı ve savaşın müşterek an önceki sona ermesi çağrısında bulundu.

AB liderlerini sulh ve diyalog düşüncesince gerekeni hazırlamaya çağırma fail göstericiler, tün ezanı saatlerinde gerçekleştirilecek yılgı AB liderleri zirvesinden bu yönde müşterek değişmeyen çıkmasını beklediklerini söylediler.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı İtalya'da da gıcırtı edildi.

Başkent Roma'da Rusya Büyükelçiliği'nin bulunmuş olduğu Castro Pretorio semtinde birleşen tahminî bin kişi, ellerinde Ukrayna ve Gürcistan bayraklarıyla gıcırtı gösterisi düzenledi. Roma'daki protestoya birtakım politik partilerin dayanak verdiği görüldü.

Ülkenin ikinci şişman kenti Milano'da da engelleme haberi sonra sabahleyin saatlerinde Rusya'nın Milano Başkonsolosluğu uğrunda Ukrayna yurttaşı müşterek ekip toplandı.

Ukraynalıların ellerinde Ukrayna bayrağının birlikte "Savaşı durdurun", "Savaşa hayır" mukayyet dövizler taşıdıkları görüldü.

Bulgaristan'da da hükûmet merkezi Sofya'da Rusya Büyükelçiliği uğrunda bir çok Ukraynalı yüzlerce ad Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını gıcırtı etti.

"Putin'i durdurun" ve "Savaşı Durdurun" sloganlarının atılmış olduğu protestoda göstericiler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akıbet 20 senedir istilacı müşterek yöntem yürüttüğünü savundu.

Rusya'nın Varna Başkonsolosluğu uğrunda planlı gayrı müşterek protestoda da Rusya'nın askeri operasyonuna akıbet verilmesi istendi.

Karadağ, Hırvatistan ve Sırbistan da benzeri gösterilere oyunluk oldu.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki Ukrayna vatandaşları da Rusya Büyükelçiliği uğrunda gıcırtı gösterisi düzenledi. Ukrayna ve Karadağ bayrakları haiz göstericileri, manşet asayiş kordonuna aldı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de Rusya Büyükelçiliği uğrunda planlı gösteride "Zafer Ukrayna'nındır" çarpıcı sözleri atıldı ve Ukrayna ulusal marşı okundu.

Protestocular, Ukrayna bayraklarının birlikte İngilizce ve Ukraynaca merkum pankartlar taşıdı.

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da İnsan Hakları Gençlik Girişimi ve Sırbistan Yeşil Gençliği üyeleri ve aktivistler, Rusya Büyükelçiliği uğrunda toplandı.

Protestocular, Ukrayna bayrağı ile "Her şeyden önceki barış","Rus saldırganlığını durdur" mukayyet pankartlar açtı.

Almanya ve İspanya'da da benzeri gösteriler düzenlenmişti.

Rusya'nın Madrid Büyükelçiliği uğrunda birleşen müşterek ekip Ukraynalı hareket yapmıştı.

Berlin'de Brandenburg Kapısı'nın uğrunda birleşen yüzlerce kişi, Ukrayna'ya dayanak çarpıcı sözleri atmıştı.

Köln kentinde de Neumarkt Meydanı'nda birleşen tahminî bin gösterici, ellerinde Ukrayna, Belarus, Türk, Alman ve Kırım Tatar bayraklarıyla saldırılardan ötürü Rusya'yı gıcırtı etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler