USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, İslamofobik müşterek eylem

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova: "Bu, çabucak İslam, Hristiyan ve toptan kült dünyasının değil, birinci sınıf alışılagelen bulunan gelişigüzel birlikte bireyin sorunudur." dedi.

Rusya: İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması, İslamofobik müşterek eylem
27-01-2023 20:08
Moskova

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının "İslamofobik ortak eylem" bulunduğunu belirterek, "Bu, hoppadak İslam, Hristiyan ve toptan ilmek dünyasının değil, birinci sınıf alışılagelen bulunan değme ortak bireyin sorunudur. Bu, evvela evvelce hürriyet ve demokrasiyi ilmek şekilde hazımlı Batılı insanoğlunun sorunudur." dedi.

Zaharova, başşehir Moskova'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, gündeş mevzulara ilişikli açıklamalarda bulundu.

AA muhabirinin, Danimarkalı çok sağcı Sıkı Yön Partisi önderi Rasmus Paludan'ın Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği uğrunda Kur'an-ı Kerim yakması ile alakadar sorusunu cevap veren Zaharova, bu vakaya reaksiyon vererek, "Rus tarafı, bu vakası İslamofobik ortak deprem şekilde değerlendiriyor." ifadesini kullandı.

Zaharova, "Hakaret içeren bu eylemler, kestirim edilmiş olduğu kabilinden Rus Müslüman toplumu karışma İslam dünyasında kaba reaksiyon gördü. Bu, hoppadak İslam, Hristiyan ve toptan ilmek dünyasının değil, birinci sınıf alışılagelen bulunan değme ortak bireyin sorunudur. Bu, evvela evvelce hürriyet ve demokrasiyi ilmek şekilde hazımlı Batılı insanoğlunun sorunudur." diyerek konuştu.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının "yanlış" ortak akıntı bulunduğunu vurgulayan Zaharova, şöyleki bitmeme etti:

"Binlerce sene insanoğlunun yaratıp koruduğu değerleri neye isnaden namevcut ediyorlar? Bu, hoppadak Kur'an-ı Kerim'i değil, Hristiyan bedel ve lahut bakaya düşüncesince de geçerlidir. Bu şahsın (Paludan) namına ilgilendiren ortak şeyi, öz parasını yakması gerekiyordu. Bu selim ortak akıntı olurdu. Kur'an-ı Kerim'i yazan o değil. Başkasına ilgilendiren ortak şeyi namevcut etmek, hürriyet kabilinden açıklamak ağız ağıza yanlış. Bu kişi evvela evvelce ortak bilinçlilik yaratıp, sonradan bunu namevcut etseydi, o devir özgürlüğün kendisini nısıf yolda bırakmadığını görürdük."

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün vakası "ifade özgürlüğü" şekilde nitelendirdiğine dikkati çekici Zaharova, "İsveç hükümetinin özgürlükle alakadar açıklamaların arkasına saklanmaya çalıştığını" vurguladı.

Zaharova, "Onlar, her insana insanoğlu hakları ve özgürlüklerine ne hürmet duyulacağını öğretmeyi seviyor, değme köşede demokratik olduklarını bağırıyorlar. Ama gerçekte, ilkin Stokholm ne ecnebi yasal hükümetlere ne de hayattaki dinlere hürmet gösteriyor." halinde konuştu.

"Almanya, tank kararıyla egemenliğini ağız ağıza kaybetti"

Almanya'nın Ukrayna'ya 14 Leopard anne savaşma tankı mizan anlamında kararını değerlendiren Zaharova, "Leopard tanklarının sevkiyatına bağlı kararın alındığı gün, tarihidir. Çünkü bu tarih, Almanya'nın egemenliğini ağız ağıza kaybettiğini gösterdi. Scholz (Almanya Başbakanı), sonsuza değin hür Alman aut siyasetinin reddine imza attı, 2. Dünya Savaşı'nın peşi sıra seleflerinin senelerce düz yazı ettiklerinden vazgeçti." dedi.

Zaharova, "Ukrayna'ya sevk edilen rastgele ortak Batılı silah, Rusya Silahlı Kuvvetleri düşüncesince yasal maksat oluyor. Tankların sevkiyatı, hali Kiev yönetiminin lehine değiştirmiyor fakat Batı memleketimiz ve halkımızla çatışmayı dünkü düzeye çıkarıyor." halinde konuştu.

"Stoltenberg'in açıklamaları, mürailik ve yalan"

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in "ittifakın Ukrayna'daki çatışmalarda yan olmadığı" yönündeki açıklamasına da yer veren Zaharova, bunun "ikiyüzlülük" ve "yalan" bulunduğunu vurguladı.

Batılı devletlerin Ukrayna'ya askeri ve maddesel dayanaklık etmek sağladığına dikkati çekici Zaharova, "NATO ile Batı'nın, esasta Kiev diyetiyle Rusya ile savaştığını, bu yüzden sulh müzakereleriyle manipüle ettiğini" söyledi.

"AB'nin misyonu siyasal elit gruplara görev vermemeli"

Mariya Zaharova, Avrupa Birliği'nin (AB) Ermenistan'da sivil polis polis görev ihdas sonucuna bağlı ise şunları kaydetti:

"Bu cins misyonlar, gönderildikleri devletlerin çıkarları düşüncesince çalışmalı, siyasal elit gruplara görev vermemeli, esas iş düşüncesince doğrusu bölgedeki sulh düşüncesince çalışmalıdır. Askeri siyasal bloklar, hoppadak çok derecede saldırgan askeri özelliğe ehil siyasal firmalar kılıfında çalışmaya başladıklarında, kâffesi bunlar iri istifham göstergesi oluşturuyor."

"Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine müteveccih silahlı saldırı hayret edici"

Bakanlık Sözcüsü Zaharova, başkaca Telegram kanalından meydana getirdiği açıklamada, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine planlı silahlı saldırının "şok edici" bulunduğunu vurguladı.

Zaharova, "Azerbaycanlı meslektaşlarımıza taziyelerde bulunuyor, desteğimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler