USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'Ukrayna ile görüşmeye hazırız'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın zılgıt oluşturduğunu savunurken askeri operasyonlarının çabucak Donetsk ve Luhansk ile sınırlanmış kalması yerinde Kiev'in kendilerine müteveccih tehditlerinin sonuç bulmayacağını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'Ukrayna ile görüşmeye hazırız'
16-03-2022 19:22

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya müteveccih saldırıları sonrası Batılı ülkelerden mevrut iktisadi yaptırımlara dirlik semt liderleriyle iktisadi hale bağlı güruh yaptı. Video konuşma kanalıyla meydana gelen toplantıya Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin özellikle iktisap geçirmek gibi topu topu semt başkanları da katıldı. Rusya'nın, Ukrayna'ya başlatmış olduğu askeri operasyonların gerekçesini açıklanan Putin, “Rusya birliklerinin, Kiev yakınları ve Ukrayna öbür kentlerindeki varlığının nedeni bu ülkeyi engelleme geçirmek istememiz değil, Rusya'nın hakeza müşterek gayesi yok. Rusya birlikleri çabucak Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinde dizi eylem düzenleseydi bu Ukrayna'da sulh sağlanması ve Ukrayna toprakları üzerinden Rusya'ya yönelmekte bulunan tehdidin akıbet bulması düşüncesince kifayetli olmazdı. Rus birliklerinin bu topraklardaki operasyonların esas gerekçeleri mevcut ve yerinde sebeplere dayanıyor. Bu operasyonlar hem Rusya Savunma Bakanlığı hem de Genelkurmay Başkanlığı çeşidinden örgütlü ediliyor. Ukrayna'daki dizi eylem kalburüstü ve ilkin belli kurallara tamamen makul şekilde, plana mucibince ilerliyor” dedi.

“Ukrayna, çekirdeksel tehditlerde bulundu”

Ukrayna'nın menfaatlerini gözdağı etmiş olduğu dair detaylar verici Putin, “Yeniden bildirmek istiyorum. Rusya'nın güvenliğini bildirmek için, yasal savunma düşüncesince hususi askeri dizi eylem düzenlemekten bambaşka müşterek seçeneğimiz kalmamıştı. Bu operasyonla belirlenen görevlerin herhangi müşterek birisi de gerçeklenmiş namına getirilecektir. Rusya'nın ve halkımızın güvenliğini sağlayacağız ve Ukrayna'nın ülkemize dirlik saldırganlık eylemi gerçekleştirilmesi düşüncesince müşterek sıçrama tahtası rolü görmesine katiyen müsaade vermeyeceğiz. Kiev yetkililerinin kişi çekirdeksel silahlarını tevlit niyetleri ve bunların kullanımları dirlik açıklamaları vardı. Bu asıl müşterek tehditti. Ukrayna ayrıca, Pentagon'un liderliği ve finansal desteği altında, güneş tacı virüs, şarbon, kolera, Afrika hınzır vebası ve öbür ölümsek illet örnekleriyle meydana getirilen deneyler de engelleme iktisap geçirmek gibi askeri dirim bilimsel programların yürütülmüş olduğu düzinelerce laboratuvardan oluşan müşterek dizi eylem gerçekleştirdi. Bu duyurulmayan programın kalıntıları saklanmaya çalışıldı. Ukrayna'da dirim bilimsel tabanca unsurları geliştirilmekte olduğuna emin olgunlaşmak düşüncesince sebeplerimiz var” halinde konuştu.

“Ukrayna ile görüşmeye hazırız”

Putin, Ukrayna'ya askeri operasyonlar gerçekleştirmeden önceki Kiev'i, Donbass'taki birliklerini çekmeleri dair uyardıklarını tamlayan Putin, “Ukrayna'daki askeri operasyonun başlangıcında Kiev'e, kan dökülmesinin önünün kesilmesi namına Donbass'tan birliklerini çekmesini muhtelif kanallar üzerinden önerdik. Bunu yapmayı istemediler. Ukrayna, agresif eylemlerine bitmeme etti. Ordumuz, Ukrayna'nın, Kırım ve Donbass'a müteveccih hücum planlarını bozdu” dedi. Ukrayna ile kişi şartlarının benimseme edilmesi yerinde görüşebileceklerini tamlayan Putin, “Ukrayna'nın etkisiz iklim statüsü ile askeri güçlerden ve Nazizm'den arındırılması konuları, Rusya ve geleceğimiz düşüncesince ilkesel mahiyette. Bunları ele almaya hazırız” ifadelerini kullandı.

“Donbass'a yıldırı saldırısı düzenlendi”

Geçtiğimiz güneş Donetsk'in merkezine Toçka-U roket sistemleri ile meydana getirilen saldırılardan Ukrayna'yı mesul markajcı ve bu saldırıyı ‘terör saldırısı' şekilde nitelendiren Putin, “14 Mart'ta Donetsk'in merkezine müşterek roket saldırısı gerçekleştirildi. 20'den aşkın ferdin dünyasına mülk bulunan bu hücum düpedüz hunriz müşterek yıldırı saldırısıydı. Birkaç gündür bu bombalama bitmeme ediyor. Donbass'taki anneler çocuklarını gömdüğünde, yaşlılar öldürüldüğünde akıbet 8 yılda gözlerini riyakârca bambaşka yöne çevirdiler. Bu çabucak müşterek çeşit ahlaki bozulma, birlik müşterek insanlıktan çıkma” dedi. Putin, Ukrayna birliklerinin sivilleri maksata ittiğini bire müşterek sürede sivillerin ölümünden kazanım çıkarmak istediğini de tez etti.

“Batı yaptırımları topu topu global ekonomiye ağırbaşlı müşterek vuruş vurdu”

Konuşmasının devamında kendilerine makbul yaptırımların global ekonomiye vuruş vurduğunu korumak için çaba sarfeden Putin, “Onlar, Rusya'ya dirlik ekonomik, ticari ve finansal yaptırımları tabanca şekilde seçtiler. Bu yaptırımlar şuanda Avrupalıları ve ABD'yi benzin, enerji, besin fiyatlarındaki artış, arsa yağı fiyatlarındaki kayıplarla vuruyor. Batı yaptırımları topu topu global ekonomiye ağırbaşlı müşterek vuruş vurdu. Dünyada besin ile ilişik mesail olacak” dedi. Ülkesine dirlik makbul iktisadi kısıtlamalara karşın Batılı yatırımcılara seslenen Putin, “Batılıların bilakis Rusya'da iyelik haklarına hürmet duyulacaktır. Ülkemize envestisman yapmaktan henüz emniyetli müşterek obje yoktur. Batılı güçler, global yükseklik ölçü ve Rusya'yı parçalara bölme girişiminde kalburüstü olamayacaklar. Batı, müeyyide politikasıyla Rusya'ya art aşama attırabileceğini düşünüyorsa, bizi on paralık tanımıyor demektir” dedi.

Putin iktisadi kararname imzaladı

Toplantı esnasında Rus ekonomisinin ayakta kalması düşüncesince çalışmalardan bahseden Putin, Rus halkı düşüncesince sevindirici müşterek iktisadi paketi açıkladı. Putin'in imzaladığı kararnamede, Rusya Federasyonu vatandaşları düşüncesince içtimai hizmetlerin mevcudiyetini sürdürmeyi, hayat dayanak tesisleri, ulaşım, lojistik, içtimai altyapı, eğitim, sağlık, içtimai hizmetler, enerji, uran ve iletişimin okunabilen işleyişini sağlamaya müteveccih kararlar toprak aldı. Putin başkaca minimal ücret, tekaütlük ücretleri ve görevli maaşlarının arttırılması anlamında de emirler verdi.

Erhan Altıparmak

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler