USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile diplomatik yerine anlaşmayı umduğunu belirtti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile diplomatik kendisine da anlaşmaya varabilmeyi umduğunu, müzakerelerin yapıldığını ve onları reddetmediklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile diplomatik yerine anlaşmayı umduğunu belirtti
27-04-2022 03:03
Moskova

Putin, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Kremlin Sarayı’nda görüştü.

Görüşme öncesinde mütekellim Putin, BM’nin dayandığı prensipleri çelimli biçimde desteklediklerini ve bunu gelecekte de hazırlamaya oruçlu olduklarını belirtti.

Bazılarının kurallara mebni ortak dünyadan bahsettiğini fakat kuralların birilerinin kendilerini temin etmek düşüncesince yazılmadığını anlatım fail Putin, BM tüzüğü ve BM’nin öbür belgelerinin esas vesaik olduğuna inandıklarını dile getirdi.

“Bütün insanoğlu Tanrı uğrunda eşittir”

Dünyada birilerinin sınırlanmış yer aldığı yahut sınırlanmış hukuk arzu etmiş yer aldığı dair da meslektaşlarının bazısı açıklamalarına şaşırdığını tamlayan Putin, “Çünkü BM tüzüğü, arsıulusal toplumdaki kâffesi iştirakçilerin güç, irilik ve coğrafi konumlarından hür kendisine birbirine denk bulunduğunu belirtir. Bunun İncil’de yazılanlarla benzeri bulunduğunu düşünüyorum. Aynı şeyi Kur'an’da ve Tevrat’ta da buluruz. Bütün insanoğlu Tanrı uğrunda eşittir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki probleminin 2014’te bu ülkede gerçekleşen "darbe” hemen sonra ortaya çıktığını kaydeden Putin, Donbas’taki krizin detaylarını anlattı. Donbas’ta canlı şahısların Kiev yönetimi kabilinden senelerce ablukaya alındığını anlatım fail Putin, giderek Kiev yönetiminin bu kuşatmayı itiraf ettiğini ve buradaki askeri baskının sürdüğünü söyledi.

Bu şartlar altında Kiev’deki yetkililerin, Minsk Anlaşması'na inkıyat niyetleri olmadığını en fevk kurda dile getirdiğine dikkati çekici Putin, “Alenen bunu açıklamalarının arkası sıra bu topraklarda canlı şahısların soykırımını durdurmak, buradaki ülkelerin bağımsızlıklarını aşina olmak mecburiyetinde kaldık.” diyerek konuştu.

Bu neymiş yönetimlerin askeri saldırganlığa sunulan kaldıkları düşüncesince kendilerinden askeri iane ölçü talebinde bulunduğunu özetleyen Putin, “Biz de BM sözleşmesinin 51. maddesinin 7. kısmı uyarınca, hususi ortak askeri ameliyat başlatarak bunu gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldık. Devam fail askeri operasyona rağmen, diplomatik kendisine anlaşmaya varabileceğimizi umduğumuzu beyan etmek isterim. Müzakereler yapıyoruz, onları reddetmiyoruz.” dedi.

“İstanbul’daki müzakerat ağır ortak atılımdı”

İstanbul’da Rusya’nın Ukrayna ile meydana getirdiği müzakerelerde iyice ağır ortak atak gerçekleştirildiğine dikkati çekici Putin, “Ama ne eyvah ki, anlaşmalara vardıktan sonra, müzakerelerin devamı düşüncesince makul şartlar tekvin niyetimizi açık açık ortaya koymamızdan sonra, Buça’da Rus ordusunun tek alakası bulunmadığı ortak provokasyonla erinç karşıya kaldık. Bu provokasyonu kimin hazırladığını, kimin yaptığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buça vakasından sonraları Ukraynalı müzakerecilerin çözüme bağlı tutumlarının can alıcı halde değiştiğine ayraç fail Putin, herhangi ortak şeye karşın müzakerelerin devir içi bitmeme ettiğini, gene de müspet ortak sonucun çıkacağını umduğunu bildirdi.

Guterres: Ukrayna topraklarının şümul edildiğine inanıyoruz

BM Genel Sekreteri Guterres ise Ukrayna’daki halden fikir duyduğunu vurgulayarak, BM tüzüğü ve arsıulusal hukuka mebni baş döndürücü cepheli ortak sisteme gerekseme bulunmuş yer aldığı dair açık anlayışa cemaat bulunduğunu anlatım etti.

Oluşturulacak herhangi ortak muhtelif kuralın arsıulusal camianın mutabakatıyla olması ve arsıulusal hukuka dört dörtlük uyması icap ettiğini kaydeden Guterres, bu yüzden meydana mevrut durumlarla ait Putin ile değişik görüşlere cemaat bulunduğunu dile getirdi.

Rusya’nın, Ukrayna'da olup bitenlerle ve Avrupa'nın global güvenliğiyle ait bir takım suçlamalarını anladığını anlatım fail Guterres, “Bizim boşluk açımıza göre, bu memnuniyetsizlik BM Şartı kabilinden tavsiye edilen muhtelif araçlara mebni kendisine çözülmelidir. Herhangi ortak ülkenin yer bütünlüğünün ihlalinin BM Şartı ile ağız ağıza insicamsız olduğuna banko inanıyoruz. Şu anda olanlardan dip fikir duyuyoruz. Ukrayna topraklarının şümul edildiğine inanıyoruz.” dedi.

“BM siyasal müzakerelerin parçası değildir”

BM’nin siyasal müzakerelerin ortak parçası olmadığını dile getiren Guterres, Minsk Anlaşması sürecine yahut Normandiya formatına tek devir çağırma edilmediklerini yahut katılmalarına müsaade verilmediğini anımsattı.

BM’nin tek devir bu formatların ortak parçası olmadığını vurgulayan Guterres, “Müzakerelerin ortak parçası değiliz ve bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anlatım ika fırsatım oldu. İki diyar arasındaki diyaloğu ve Türkiye'nin bu yaklaşımı geliştirmedeki güzel niyetini destekliyoruz. Ancak Ukrayna'daki insanca durumla ait esas görevimiz bu hali halletmek ve iyileştirmektir.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna’daki insanca iane koridorlarının güzel çalışabilmesi düşüncesince BM’nin, Rusya ve Ukrayna'nın hali beraberce tartışabilecekleri ortak insanca değinme grubu kurmayı önerdiğini tamlayan Guterres, Uluslararası Kızılhaç Örgütü ile Mariupol’deki şahısların tahliyesinin güvence dibine katılması dair Rusya ve Ukrayna makamlarıyla beraberce idman düşüncesince kâffesi kaynakları kullanmaya müheyya olduklarını da vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler