USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya Devlet Başkanı Putin Donbas'a özel askeri operasyon sonucu aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Putin Donbas'a özel askeri operasyon sonucu aldı
24-02-2022 11:43
Moskova

Putin, sabahın er saatlerinde göstergeç kanalından ulusa seslendi.

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi başladıRusya Ukrayna'nın kentlerini vuruyor

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı neymiş yönetimlerin Rusya'dan askeri iane talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, "Buna ilişkin kendisine özel ortak askeri operasyon düzenlemeye değişmeyen verdim. Operasyonun gayesi sekiz senedir Kiev diyeti çeşidinden istismara, soykırıma sunulan artan kullanmakta olanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da karışma peyda kılmak neredeyse sivillere erinç baş döndürücü sayıda hunriz zeval işleyenleri adalete teyit etmenin yanı esna Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması düşüncesince efor göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna ülkelerini obstrüksiyon ika planları olmadığını vurgulayan Putin, hiç kimseye ıkıl ıkıl ortak bilinçlilik dayatmayacaklarını tabir etti.

Putin, Ukrayna halkına da seslendi

Rusya'nın askeri operasyonunun Ukrayna'yı denyo alanlara erinç yasal savunma bulunduğunu tamlayan Putin, Ukrayna vatandaşlarına başkaca seslenerek, "Bugünkü hadiseler Ukrayna ve Ukrayna halkının çıkarlarını ihlal ika arzusuyla değil, Rusya'nın Ukrayna'yı denyo alanlardan ve onu ülkemize ve halkına erinç kullanmaya çalışanlardan korunmasıyla bağlantılıdır." dedi.

Eylemlerinin kendilerine yöneltilen tehditlere ve bugün meydana gelenden şimdi şişman ortak felakete erinç çıkarlarını defans etmek bulunduğunu kaydeden Putin, "Ne derece tekaüt olursa olsun, bu feci sayfayı ortak an ilk yöneltmek ve baş başa ilerlemek, kimsenin işlerimize, ilişkilerimize karışma etmesine müsaade vermemek, ilişkilerimizi baş başa serbest kendisine bina kılmak düşüncesince bunu anlamanızı ve iş donanmasına çağırma ediyorum." diyerek konuştu.

Ukrayna ordusuna "silah bırak" çağrısı

Ukrayna ordusuna da çağrıda mevcut Putin, askerlerin Kiev'in emirlerini hesabına getirmemesini istedi.

Ukrayna askerlerinin "Ukrayna'yı yağmalayan ve bu insanlarla küçümseme fail el karşıtı cuntaya değil, halkına bağlılaşım yemini ettiklerini" kaydeden Putin, "Onun emirlerine uymayın! Derhal silahlarınızı bırakıp evinize gitmenizi dileyiş ediyorum. Ukrayna ordusunun bu şartı hesabına getiren hepsi askerleri, harp sahasından serbestçe ayrılabilecek ve ailelerinin yanına dönebilecekler." dedi.

Rusya'nın çekirdeksel kuvvet sahibi bulunduğu vurgusu

Putin, mümkün kan dökülmesinin hepsi sorumluluğunun ağız ağıza Ukrayna yönetiminin olacağını tabir ederek, "Askeri bölgeye gelince, çağcıl Rusya, SSCB'nin çöküşünden ve çekirdeksel potansiyelinin ehemmiyetli ortak bölümünü kaybettikten sonradan fark bugün en çelimli çekirdeksel güçlerden biridir. Ayrıca, en sonuç tabanca türleri itibarıyla ortak kol bölgede makul avantajları vardır. Bu bağlamda, Rusya'ya aracısız ortak saldırının gizil ortak agresif düşüncesince yenilgiye ve özlem neticelere sefer açacağından kimsenin şüphesi olmasın." diyerek konuştu.

Ulusların öz kaderini atama hakkını hatırlatan Putin, ne SSCB'nin kuruluşu esnasında ne de İkinci Dünya Savaşı'ndan sonradan çağcıl Ukrayna'nın ortak parçası bulunan makul alanlarda canlı insanlara, on paralık kimsenin hayatlarını ne ayarlamak istediklerinin sorulmadığını dile getiren Putin, "Özgürlük politikamızın merkezindedir. Bu her insanın öz geleceğini ve evlatlarının geleceğini serbest kendisine tespit özgürlüğüyle ilgilidir. Ve bu hakkını, seçilmiş hakkını, çağımız Ukrayna topraklarında canlı hepsi halklar çeşidinden kullanılabileceğini ehemmiyetli görüyoruz." biçiminde konuştu.

Putin, NATO'nun doğuya akla yatkın genişleyerek ve askeri altyapısını Rusya sınırlarına yaklaştırarak tehditler oluşturduğunu vurgulayarak, "Batı'da iskele babası politikacılar çeşidinden ülkemizle ait kendisine rastgele sene etap adım, büyükçe yaratılan bu asliye tehditler, şu demek oluyor ki NATO'nun genişlemesi bizde özel endişeye sebep oluyor." dedi.

Rusya'nın 30 senedir NATO ile denk ve ayrılamaz güvenliği bildirmek düşüncesince mütalaa etmeye çalıştığını, fakat buna cevap kendisine sarakacı ortak şike yahut şantajla erinç karşıya kaldığını vurgulayan Putin, "Askeri otomobil akıntı ediyor, sınırlarımıza baş döndürücü yaklaşıyor." ifadelerini kullandı.

Batı bloğunun ortak "yalanlar imparatorluğu" bulunduğunu aktaran Putin, "Amerikalı politikacılar, yöntem bilimciler ve gazeteciler, sonuç zamanlarda ABD'de asıl ortak köksüz imparatorluğunun yaratıldığı hakikatı üzerine kendileri yazıyor ve konuşuyorlar. Buna çekilmek zor." dedi.

"SSCB'nin çökmesi bugün bizim düşüncesince güzel ortak ders"

Sovyetler Birliği'nin 80'lerin sonlarında zayıfladığını ve arkası esna ağız ağıza çöktüğünü hatırlatan Putin, "O devir meydana mevrut olayların seyri bugün de bizim düşüncesince güzel ortak ders." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın Ukrayna'nın çekirdeksel tabanca sahibi bulunmasına müsaade vermeyeceğini de laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler