USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rusya: Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi arsıulusal sorunlarda önemli gösterimi güçlendirecek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un yapacağı görüşmenin "iki ülkenin millî menfaatlerini dikkate alarak acele arsıulusal sorunlara müteveccih önemli gösterimi güçlendireceğini" bildirdi.

Rusya: Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi arsıulusal sorunlarda önemli gösterimi güçlendirecek
15-03-2022 23:31
Moskova

Bakanlıktan meydana getirilen yazılmış açıklamada, 16 Mart'ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile düet ve arsıulusal gündemdeki mevzuları açık yelpazede görüşme etmek neredeyse Moskova'yı görüşme edeceği belirtildi.

Açıklamada "Rus-Türk politik diyaloğu, gelişigüzel şeyden ilk Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Recep Tayyip Erdoğan arasındaki derneşik ve emniyetli iletişimle belirlenen dinamizmi ve erdemli verimliliği ile dikkati çekiyor." ifadesi kullanıldı.

Erdoğan ve Putin 13 telefon görüşmesi yaptı

2021-2022 ortada Kovid-19 salgınına karşın dü ülkenin liderlerinin derneşik yerine değinme kurduğuna vurgulanan açıklamada, dü liderin bizzat 29 Eylül 2021'de Rusya'nın Soçi şehrinde ​​ve engin 10 Mart 2021'de Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin reaktörünün esas atma töreninde devir içi yerine müşterek araya geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, sonuncusu 6 Mart'ta kazanmak neredeyse dü liderin bu süreçte 13 telefon görüşmesi icra ettiği tabir edildi.

İki önder çeşidinden belirlenen düet enformasyon ritminin Rusya ve Türkiye dışişleri bakanları çeşidinden kusursuz yerine desteklendiği dökme açıklamada, Lavrov ve Çavuşoğlu'nun 2021 ve 2022'de 6 kat bizzat görüştüğü, 9 kat da telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Başta Kovid-19 salgını kazanmak neredeyse birtakımı objektif şartlar dolayısıyla dü görü ortada anadan görme danışma sayısının azaldığına ayraç edilen açıklamada, arsıulusal kuruluşlarda iş birliği, Orta Doğu, Dağlık Karabağ, Orta Asya, Suriye, Afganistan, Libya ve Suriye ile ilgilendiren temaslar yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, bakanlıklar arasındaki bu etkileşim biçiminin, paydaşlık diyaloğunu güçlendirmeyi doğrulamak ve bollatmak düşüncesince akıllıca bildirme edilmiş olduğu vurgulandı.

Lavrov ve Çavuşoğlu'nun Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyinin (ÜDİK) madun ünitesi bulunan Ortak Stratejik Planlama Grubunun 9. Toplantısını mütalaa etmeyi düşündüğü dökme açıklamada, müşterek geçmiş toplantının 2020'de Soçi'de yapıldığı hatırlatıldı.

İki icra vekili Ukrayna'yı görüşecek

Her dü bakanın Ukrayna, Güney Kafkasya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Karadeniz'deki hali görüşeceği bildirilen açıklamada, "Bakanlar, Ukrayna krizindeki bulunan gestalt erinç düşün alışverişinde bulunacaklar. Rus tarafı, Türk meslektaşlarını, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna'daki hususi askeri operasyonunun seyri ve insanca koridorların oluşturulması, ecnebi vatandaşların tahliyesi de müdahale kazanmak neredeyse sivil polis polis nüfusun güvenliğini getirmek düşüncesince atılmış adımlar erinç bilgilendirecek." ifadesine arazi verildi.

Suriye meselesindeki iş birliğinden memnuniyet

Rus-Türk diplomatlar ile askeri ve duyum servisleri arasındaki andıran teşrikimesai sebebiyle Astana formatının Suriye meselesinin çözümünü kolaylaştırmak düşüncesince can alıcı müşterek arsıulusal sistem yerine çalışmalarını sürdürmeye bitmeme etmiş olduğu vurgulanan açıklamada, "Ortak çalışmalarımız sebebiyle Suriye dair baştan meydana getirilen arsıulusal toplantıların neticelerinden memnunuz." değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Dışişleri Bakanlarının, bu sene yapılacak bulunan Astana formatında müşterek ahir müselles zirvenin zamanlamasını ve içeriğini belirleyecek ve Anayasa Komisyonunun Suriye'nin gelecekteki politik yapısının temellerini ihya çalışmalarını teksif bağlamında devletlerin görevlerini de ele alacağı bilgisi paylaşıldı.

Rusya ve Türkiye'nin Libya'daki güçler ortada müşterek ateşkesin korunmasına ehemmiyetli katkılarda bulunmuş olduğu hatırlatılan açıklamada, gelişigüzel dü bakanın Libya’da şümullü müşterek politik diyalog kurmanın, sosyoekonomik ve kamusal hayatı barışçıl, kararlı müşterek rotaya döndürmenin yollarını bulmaya odaklanacağı kaydedildi.

Açıklamada Güney Kafkasya'daki iş birliğinin de etraflıca ele alınacağı belirtildi.

Ekonomik ve ticari teşrikimesai de gündemde olacak

Rusya’ya kalan müeyyide baskısı karşısında düet ticari ve hesaplı iş birliğinin geliştirilmesi, inovasyon ve erdemli uygulayım bilimi dalında etkileşim, gök muayeneleri ve Kovid-19 enfeksiyonuna erinç uğraş konularının ele alınacağı dökme açıklamada, düet tecim ve hesaplı ilişkilerde müspet eğilimler olduğuna ayraç edildi.

Görüşmelerde, Akkuyu Nükleer Güç santralinin yapımı ve TürkAkım saf taş yağı lambası yağı borazan hattının işletilmesi neredeyse aykırı üstünlük sağlayıcı projelerde kuma çalışmalara değinileceği bildirilen açıklamada, gezim mevzusunun da görüşüleceği aktarıldı.

Rus Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Moskova'da yapılacak bulunan dışişleri bakanları toplantısının, Rusya ile Türkiye arasındaki aykırı yarara mebni ilişkilerin elan da geliştirilmesine esas müşterek yardım sağlayacağını ve dü ülkenin millî kendilerini dikkate alarak çabuk arsıulusal sorunlara müteveccih ciddi gösterimi güçlendireceğini umuyoruz." ifadesi kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler