USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Rus varlıklarından depar belgesi kısıtlanacak

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Rus varlıklarından çekilmeye iare engellemeler getirilmesine değişmeyen verildiğini bildirdi.

Rus varlıklarından depar belgesi kısıtlanacak
02-03-2022 00:04
Moskova

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ülkesine müteveccih yaptırımları görmek gibi hükümet yetkilileriyle müşterek araya geldi.

Yaptırımlar zımnında ecnebi yatırımcıların politik nedenlerden dolayı adımlar alaşağı etmek mecburiyetinde kaldığını tamlayan Mişustin, "İş yaşamına istikrarlı kararlar kabul etme olanağı iletmek amacıyla Rus varlıklarından çekilmeye muvakkat engellemeler getirilmesine bağlı müşterek riyaset kararnamesi hazırlandı." dedi.

Mişustin, yaptırımlara için dış alım ikamesine müteveccih adımların ehemmiyet kazandığına ayraç ederek,"Bu bölgede çalışkanlık yayınlayan şirketlere de arttırma dayanak noktası verilecek. ABD ve Avrupa Birliği, müeyyide baskısını artırarak direkt Rus vatandaşlarını maksat alıyor." niteleyerek konuştu.

Rusya'nın yaptırımlar zımnında güçlükler yaşadığını tamlayan Mişustin, yaptırıma uğrayan firmalar ve bu şirketlerle beraberce etkin Ruslara müteveccih desteğin artırılması icap ettiğini vurguladı.

Fransa'ya "ekonomik harp asıl harbe dönebilir" uyarısı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de Fransa'nın Rusya'ya müteveccih "ekonomik harp başlattık" açıklamasına aksülamel göstererek, "İnsanlık tarihinde, konuşu muharebeler bir çok devir asıl savaşlara dönüşmüştür." ifadesini kullandı.

Rusya'nın emektar talih başkanlarından da bulunan Medvedev, Twitter'da icra ettiği paylaşımda, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire'nin Rusya'ya için konuşu harp başlattıklarına müteveccih açıklamaları ile ilgilendiren eleştirilerde bulundu.

Yetkililerin söyledikleri cümlelere özen etmesi icap ettiğini tamlayan Medvedev, "Bugün müşterek Fransız icra vekili 'Rusya'ya için harp açtıklarını' söylemiş. Beyler söylediklerinize özen edin! Ve ihmal etmeyin ki adamlık tarihinde, konuşu muharebeler bir çok devir asıl savaşlara dönüşmüştür." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler