USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RTÜK'ten Survivor’a yaptırım

TV 8'in “Survivor Allstar” programını mülaki Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), müsabakada arazi düzlük sinirli ağız dalaşı ortamlarında şahıslar ortada güzeşte hakarete vasıl acı ve yaralayıcı ithamların, agresif tutumların bebek ve çoluk soy sop üstünde menfi ağ

RTÜK'ten Survivor’a yaptırım
04-02-2022 22:41

Flash TV'nin “Sosyal Haber” adlı programı Üst Kurulun gündemindeydi. Bir toplumsal paylaşım platformu bulunan Tiktok'un videolarına arazi maruz yapımda, konuşmacılar ortada geçer not sert ve jargon ifadeleri bebek ve gençlerin ruhiyat ve fiziki gelişimlerine menfi ağırlık edebilecek türde muhteva kendisine yorumlayan RTÜK, yayımcı kuruma yönetimsel mülk cezası müeyyidesi uyguladı.

Son dosyalar Halk TV, Tele 1 ve Virgin Radyo oldu

Halk TV'nin ”İki Yorum” programında Levent Gültekin'in itimat teşkilatı kendince sarfiyat etmiş olduğu laflar de değerlendirildi. Yayında birlikte kolluk memurunun maksat gösterilerek “Haddini bilmez, şu tipe bak, eşkıya. Bu, polislik değil, çeteliktir” halinde konuşulmasının 6112 mahdut Kanun'da arazi düzlük "Yayın Hizmetleri, insan veya kuruluşları tenkit sınırları ötesinde ıvır zıvır düşürücü, yerici yahut isnat durumunda ifadeler içeremez" hükmünü ihlal etmiş olduğu değerlendirilerek, Halk TV'ye yönetimsel mülk cezası yaptırımı uygulandı.
RTÜK, Tele 1'de gösterilen “18 Dakika” programındaki İslam'la terörü bağdaştıran söylemleri de inceledi. Merdan Yanardağ'ın “Türkiye'nin askerlerini güçlü pörsümemiş yakanları, güçlü pörsümemiş yakanları fark gizlediler. Aman birlikte İslamcı yıldırı örgütünün ismi geçmesin ya Müslümanlar da yıldırı örgütleri kuruyorlar ve yıldırı örgütlerinde Türk askerlerini öldürüyorlar yıldırı örgütleri üstünden diye, kimesne bunu anlamasın diye, İslamcı terörü bakın, İslamcı terörü, İslamcı terörü, İslamcı terörü senelerce gizlediler" şeklindeki ifadeleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi ekol önceleri pedagoji bilimi programlarının “beyin yıkama faaliyeti” kendisine adlandırılmasını tenkit sınırlarını bitmek kendisine değerlendiren Üst Kurul, yasada güzeşte “Yayın hizmetleri insan veya kuruluşları tenkit sınırları ötesinde ıvır zıvır düşürücü, yerici yahut isnat durumunda ifadeler içeremez" hükmünü ihlal fail Tele 1'e yönetimsel mülk cezası verdi.

Son toplantısında RTÜK, Virgin Radyo'ya ise “Mesut Süre ile Rabarba” programında içki kullanımını ve keriz oynamayı özendirici özellikte neşriyat yapıldığı nedeni öne sürülerek yönetimsel mülk cezası yaptırımı uyguladı.
RTÜK, yayınlarındaki ihlaller hasebiyle çağ kuşağı programlarının topu topu düşüncesince müeyyide sonucu aldı. Toplanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, takip yorum uzmanlarının raporlarını da görüştü. Raporlar koyu yurttaş bildirimi düzlük yapımlara bağlı oldu. Gündüz kuşağı kendisine isimlendirilen programları ele düzlük Üst Kurul, kanun ihlali önleyen televizyonlara müeyyide uyguladı.

RTÜK, şimdi geçmiş defaatle meydana getirilen namzet ikazların ve en akıbet Ankara'da televizyonların yukarı düzem yöneticileriyle meydana gelen beniz yüze toplantının peşi sıra müeyyide enerjisini kullandı. Çeşitli kanallarda gösterilen batın programlarının elden hoppadak hepsinde ihlal gören RTÜK, yapımlarda ailenin korunması ilkesiyle müeyyide sonucu aldı.

FOX'un “Fulya ile Umudun Olsun” angın yapımını inceleyici Üst Kurul, programda geçer not kalay ve jargon ifadelerin neşriyat prensibi ihlali olduğuna doyum getirdi. SHOW TV'nin “Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme” programı da masadaydı. Yapımdaki sert ve ağza alınmayacak türden ifadeler RTÜK radarına takıldı.
Beyaz TV'de gösterilen “Hayatta Her Şey Var” angın izlence kendince hazırlanmakta bulunan tutanağı mütalaa fail Üst Kurul, eşeysel muhtevalı konuşmaların geçmiş olduğu yapımdan çevre Beyaz TV'nin yasada arazi düzlük "Yayın hizmetleri camianın ulusal ve tinsel değerlerine, umumi ahlaka ve ailenin korunması ilkesine karşıt olamaz" ilkesini ihlal ettiğine değişmeyen vererek, kanala yönetimsel mülk cezası uyguladı.

STAR TV'nin “Serap Paköz ile Gerçeğin Peşinde” adlı çağ kuşağı programı da tutanağa özellik oldu. Yayında alışılagelen sıfır dünyaevi dışı ilişkilerin bayağı hadiseler kabilinden konuşulması, 4 yaşındaki birlikte çocuğun adının yayma edilmesi ile fotoğrafının defaatle yayınlanması kanun ihlali kendisine görüldü. Üst Kurul, yayımcı kanala yönetimsel mülk cezası verdi.

ATV'de gösterilen “Esra Erol'da” programını mülaki Üst Kurul, 6112 mahdut Kanun'da güzeşte neşriyat ilkelerinin ihlal edilmiş olduğu belirleyerek, yönetimsel mülk cezası uygulanmasına değişmeyen verdi. Üst Kurul toplantısında dokunaklı yapımlar başlığında FOX'un “Yasak Elma” dizisi en öndeydi. Dizide arazi düzlük dünyaevi dışı ayrık ilişkilerin olağanmış kabilinden gösterilmesi ile karakterler arası düzeysiz diyalogların familya kurumuna dokunca verdiği kanaatiyle akıntı fail RTÜK, kuruma yönetimsel mülk cezası müeyyidesi uyguladı. Kanal D'nin “Yargı” dizisinde ise koyu hız sahneleri uyanıklık çekti. Diziyi detaylıca inceleyici Üst Kurul üyeleri, yayında çokça geçer not silahlı hız görüntülerinin bireylerde duyarsızlaşmaya ve şiddetin kanıksanmasına kere açabileceğine değişmeyen verdi. Yapılan oylama kararında 6112 mahdut Kanun'da güzeşte "Yayın hizmetleri sertliği özendirici yahut kanıksatıcı olamaz” hükmünü ihlal fail Kanal D'ye yönetimsel mülk cezası verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler