USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

RTÜK ve YEE, Fas’ta 'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı' düzenledi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Fas’ın Kazablanka kentinde "Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı"nın beşincisini düzenledi.

RTÜK ve YEE, Fas’ta 'Dijital Çağda Medya Okuryazarlığı ve Türkçe Çalıştayı' düzenledi
24-04-2022 12:07
Rabat

Kazablanka’daki ortak otelde planlı çalıştaya, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, YEE Başkanı Prof. Dr. onur Ateş, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan, RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, YEE Rabat Koordinatörü Ensar Fırat, artist Bager Akbay ile başlangıç döndürücü sayıda çağrılı katıldı.

YEE Başkanı Ateş, burada meydana getirdiği konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.


Ateş, "Biz Türkiye’den size eskimeyen ve sonsuz ortak bağış ile geldik, o da bilgelik ve bilinçtir. Modern çağda, önümüzde çıkan başlangıç döndürücü ağırbaşlı ortak dava ile bire ortak sürede ortak de okazyon var, teknoloji. Dolayısıyla RTÜK çeşidinden iletişim araçları kısmı, YEE çeşidinden da ekin değişim yapmak ve bağlam ihdas kısmını, dü kurumun ortak araya gelmiş olarak geliştirdiği bu çalıştayı tığ dünyanın değişik yerlerinde yapıyoruz. İşte dakika size de bu hediyemizi ikram eylemek istiyoruz." dedi.

RTÜK Başkanı Şahin de "Dijital devirde netin bulunmasıyla başlangıç başa meydanın akılla cihazlarla transformasyon geçirmesi kaçınılmazdır. Genç nesil, acemi iletişim araçları araçları yapılmaksızın yaşayamaz duruma gelmiştir. Tabii dijitalleşme karın başa sorunları da getirmiştir. İşte bu aşamada RTÜK’ün mesuliyeti ve dalında bulunan iletişim araçları okuyucu yazarlığı konusu da ehemmiyet kazanmıştır." ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün dinç nesilleri medyanın dokuncalı içeriklerinden dayanak noktası olmak düşüncesince nice çalışmaya imza attığına aksan karşılayıcı Şahin, hoppadak Türkiye’de değil iklim haricinde da bu bölgede farkındalık hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Türkiye’nin Rabat Büyükelçisi Doğan’ın da musahabe meydana getirdiği çalıştayda, artist Bager Akbay "Algoritmik Sanat" başlıklı ortak lokma tatlısı gerçekleştirdi.

Akbay, harf yazılımının önemine dikkati çekmiş olduğu sunumunda, "Dijital devirde yazılımlar marifetiyle kendimizi tabir edebiliriz. Bu nedenle herkesi harf yazılımını öğrenmeye çağırma ediyorum." dedi.

Çalıştayın açık oturum bölümünde de RTÜK Üyesi Taşçı ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Altun, birer musahabe yaptı.

Moderatörlüğünü RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu’nun meydana getirdiği panelde, YEE Kültürel Diplomasi Akademisi Koordinatörü Dr. Melih Barut "metaverse etkisi" başlığıyla lokma tatlısı gerçekleştirdi.

Çalıştaya dip ilgi

YEE Başkanı Ateş, çalıştay sonrası AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, şunları kaydetti:

"Olağanüstü dip ortak uyanıklık var. Bunun da dü nedeni var, birincisi burada YEE vasıtasıyla başlangıç döndürücü sayıda Türkçe öğrenen insanoğlu var. İkincisi de elbette ki sayısal asır olmakla başlangıç başa sayısal çağla nite başlangıç edilebilir, sayısal devirde zımni nite üretilir, artist nite olunur, bu mevzularda Türkiye’den ehemmiyetli uzmanları getirdik, nedeniyle Faslı gençlerin başlangıç döndürücü ağırbaşlı merakı var. Bir yandan dilimizi, dilimizle başlangıç başa kültürümüzden meydana gelen içerikleri dünyaya taşıyoruz."

RTÜK Başkanı Şahin ise programlarının başlangıç döndürücü dişi geçtiğini belirterek, "Sayın Büyükelçimiz Ahmet Aydın Doğan akıl kadrosu de bizlere başlangıç döndürücü dayanak noktası verdi, YEE’nin YEE Rabat Türk Kültür Merkezi’yle de bu programımızı sürdürüyoruz. Biz başlangıç döndürücü memnunuz. Çünkü hoppadak Türkçe öğrenen ve Türkiye’ye ehemmiyet gösterenler değil, burada canlı Türklerin de başlangıç döndürücü yaklaşan merakı var. Önümüzdeki süreçte elan etraflıca halde değişik devletlerde de bu çalıştayı hazırlamaya bitmeme edeceğiz." diyerek konuştu.

Anadolu Ajansının Fas'ta yürüttüğü emek harcamaları da ölçüm fail Şahin, "Ayrıca Anadolu Ajansı’na da başta teşekkürname eylemek istiyorum. Çünkü AA benim evvel menfez ağrılarımdan ortak tanesidir. Gittiğimiz herhangi ortak ülkede AA’yı görüyoruz, AA bizim oradaki bellik değerimiz oluyor. Sayın Genel Müdürü Serdar Karagöz’e ve çalışanlarına teşekkürname ediyorum." biçiminde konuştu.

Faslı artist Yusuf Lebib çeşidinden Türk Tasavvuf ve Endülüs müziğinden asar ile ilahilerin seslendirildiği çalıştay, iftarla sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler