USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rai Tayfunu'nun vurmuş olduğu Filipinler'de yaşamını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi

Filipinler'in mutedil ve güneydoğu kesimlerini vuran Rai Tayfunu'nun sefer açmış olduğu afette ölenlerin sayısı 75'e çıktı.

Rai Tayfunu'nun vurmuş olduğu Filipinler'de yaşamını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi
19-12-2021 10:19
Ankara

BBC'nin haberine göre, hızı saatte 195 kilometreyi bulan tayfun, nice alanda canlılık kesintisi ve ağırbaşlı yıkıma etken oldu.

Ülkenin ılımlı ve güneydoğu kesimlerinde sansasyonel bulunan tayfunun başlangıç bulunduğu sel, alevlenmiş sıkıntı ve yıkımlarda yaşamını kaybedenlerin sayısı 75'e yükseldi.

Filipinler'in merkezinde arazi düzlük ve afetten en çok etkilenen kenti Bohol'un Valisi Arthur Yap, afette 49 ferdin yaşamını kaybettiğini ve 10 ferdin zayi bulunduğunu belirtti.

Yap, il yönetimsel sınırları içindeki şehremaneti başkanlarına çabuk iane çalışmalarına dayanaklık etmek olmaları ve halkın gıda, su üzere çabuk gereksinimlerini karşılamaları buyruğu verdi.

Tayfunun sefer açmış bulunduğu alevlenmiş yağmur ve fırtına, nice köyde ağaçların devrilmesine, su baskınlarına, evlerin ve yolların dokunca görmesine başlangıç oldu.

Afetten 780 bin ad etkilendi

Afetten kısaca 780 bin ferdin etkilendiği ve 300 bin köylünün boşaltma edilerek tehlikesiz yerlere sığındığı kaydedildi.

Filipinler ordusu, çabuk iane ve kontrol istirdat çalışmalarına dayanaklık etmek düşüncesince alana er gönderme etti.

Bölgede araştırmalarda mevcut Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, 40 milyon dolarlık iane yapılacağını duyurdu.

Filipinler'de, gelişigüzel sene sayı farkı 20 sıkıntı ve tayfun gerçekleşiyor.

Ülkeyi vuran en ölümsek tayfun namına aşina Haiyan zımnında 2013'te 6 binden çok ad cansız ve şişman yadımlama yaşanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler