USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: 'Ukrayna’da alınacak uçuşa memnu mıntıka kararını savaş ilanı olarak görürüz'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna toprakları üstünde uçuşa memnu mıntıka ilan edilmesi icap ettiğini duyuyoruz. Bu bizim tarafımızdan, askerlerimiz düşüncesince yıldırma oluşturacak bulunan o ülkenin silahlı çatışmasına eklenmek olarak değerlendirilecektir. Uçu

Putin: 'Ukrayna’da alınacak uçuşa memnu mıntıka kararını savaş ilanı olarak görürüz'
05-03-2022 19:10

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus havayolu şirketlerinin avrat uçman ve mensupları ile müşterek araya gelmiş olarak Ukrayna'daki gelişmelere müteveccih ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Ukrayna'ya askeri harekât başlatma kararını alırken zorlandığını tamlayan Devlet Başkanı Putin, “Şüphesiz çetince müşterek karardı. Bunu elan operasyonun başlangıcında söylemiştim ve bu karar alınmadan evvela de söylemiştim” dedi. Rusya'nın Ukrayna operasyonlarında güzel müşterek halde ilerlediğini tabir fail Putin, “Yaptığımız önceki şey, kâffesi askeri altyapıyı dağıtmak oldu. Tamamı değil, kısmen, ağırlıklı olarak silah, cephane depoları, iklim araçları, iklim defans sistemleri imha edildi. Hava defans sistemlerinin saptanması ve imha edilmesi devir gerektiriyor. Ukrayna'daki askeri enfrastrüktür emekleri az elan tamamlandı” halinde konuştu.

“Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz”

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Ukrayna iklim sektörünün ‘uçuşa yasak bölge' ilan edilmesi yönündeki çağrısı ve birtakım devletlerin bu kararın katılması yönündeki desteğine uyanıklık çekici Putin, “Şimdi Ukrayna toprakları üstünde uçuşa memnu mıntıka ilan edilmesi icap ettiğini duyuyoruz. Bu bizim tarafımızdan, askerlerimiz düşüncesince yıldırma oluşturacak bulunan o ülkenin silahlı çatışmasına eklenmek olarak değerlendirilecektir. Uçuş yasağını savaş ilanı olarak görürüz. Başka müşterek diyar bu kararı alırsa aracısız savaş ilanı olarak görürüz” ifadelerini kullandı. Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın NATO'ya ikrar hali kendisince ise, “Ukrayna'nın NATO'ya ikrar edileceği gerçeğini değişik elan çok konuşmaya başladılar. Ukrayna'nın NATO'ya katılımının nelere minval açabileceğini biliyor musunuz?” dedi.

“Biz, Ukrayna ihtilafını barışçıl yoldan çözmeye çalıştık”

Batı devletleri kabilinden Rusya'ya huzur tahsil edilen yaptırımları eleştiren Devlet Başkanı Putin, “Şu anda gözümüze takılanlar ve huzur karşıya kaldığımız şeyler savaşın ayrıksı müşterek yolu. Bize geçerli yaptırımlar Rusya'ya savaş haykırmak gibi” halinde konuştu. Ukrayna'da süregelen iç savaşın peşi sıra Kiev kabilinden Donbass'a 2 el askeri operasyonlar gerçekleştiğini ve bu doğrultuda Minsk anlaşmalarının yapıldığını hatırlatan Putin, “Biz, Ukrayna'nın arsa bütünlüğünü baştan iletmek ve bu topraklarda canlı kişilerin menfaatlerini arkalamak düşüncesince olayların bu doğrultuda gelişmesini iletmek düşüncesince gelişigüzel şeyi denedik, yaptık. Peki onlar ne arzu etti? Temel şeyleri, öz anne dillerini doğrusu Rusça mülakat hakkı, öz gelenekleri kültürleri çerçevesinde geçinme hakkı hususi müşterek arzu olmadı. Biz, Ukrayna ihtilafını barışçıl yoldan çözmeye çalıştık” dedi. Ukrayna'nın çekirdeksel silahlara ehil olma arzusundan vazgeçmediğini tekrarlayan Putin, “Kiev, levent boylu süredir bu kabiliyetlere sahip. Şimdi çekirdeksel statüye ehil olmaktan bahsediyorlar. Yani, çekirdeksel tabanca elde etmek. Biz bu çeşit şeyleri yersiz geçemeyiz. Üstelik sözüm ona Batı'nın Rusya'ya ne davrandığını da biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Rusya'nın sıkıyönetime gereksinimi yok”

Rusya'da, Ukrayna operasyonlarına müteveccih örfi idare ilan edileceği yönündeki iddialara karşılık verici Putin, “Rusya'da bu yönde karar alınmasını planlamıyoruz. Buna gerekseme yok” dedi. Putin açıklamasında ayrıca, Rus iklim yollarının uçuşlarının kısıtlanması yahut öz taraflarından durdurulması yönündeki kararlara yönelik, “İç güzergâh uçuşlarını yoğunlaştıracağız ve müsaade sunulan yönlerde aut uçuşları sürdüreceğiz” ifadelerine arsa verdi.

Öte taraftan Rus Aeroflot Havayolu Şirketi Basın Servisi kabilinden kamuoyuna meydana getirilen açıklamada, Minsk uçuşları dışarı kâffesi arsıulusal uçuşların 8 Mart zamanı ile durdurulacağı aktarılarak, “Aeroflot Havayolu Şirketi, Rusya'nın güneyindeki uçuşlar dışarı kâffesi yerlere yurtiçi uçuşlara bitmeme edecek. Minsk'e ve Minsk'ten, Rusya'ya yapılacak uçuşlar dışarı kâffesi arsıulusal uçuşlar durdurulmuştur. İptal edilen aut güzergâh seferlerinin yolcuları, tayyare bileti ederinin tamamının iadesi düşüncesince müracaatta bulunabilirler. 8 Mart tarihinden sonradan yurtdışında artan Rus yolcuların tahliyesi düşüncesince gelişigüzel çeşitli güç gösterilecektir” denildi.

Erhan Altıparmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler