USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'nın, Amerika ile meydana getirilen ve kıtalar arası çekirdeksel balistik roket yeteneklerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nın (START) katılımını askıya aldıklarını söyledi.

Putin, Rusya'nın Yeni START'taki katılımının askıya alındığını açıkladı
21-02-2023 16:07
Moskova

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamento ve kabin üyelerinin birlikte fevk dozaj bürokratların da katılmış bulunduğu ve tahminî 2 vakit devam eden Federal Meclis konuşmasında gündemdeki mevzuları değerlendirdi.

Rusya'nın "adım adım" ve titiz ortak biçimde Ukrayna'daki görevlerini hesabına getireceğini vurgulayan Putin, "Bugünün mesajını, hepsi dünyada art dönüşü sıfır ortak değişimin yaşandığı, kişilerin geleceğini belirleyen en ehemmiyetli zamanı olayların yaşandığı ortak sürede iletmekteyim." niteleyerek konuştu.

Savaşı Batı'nın başlattığını vurgulayan Putin, "Biz mücadelesi kapatmak düşüncesince çelim kullandık ve kullanıyoruz. Evimizi ve insanlarımızın canlarını koruyoruz, Batı'nın istediğiyse doyumsuz hakimiyete cemaat olmak." dedi.

NATO'nun Rusya'yı ihata etmek istediğine dikkati çekici Putin, elden Rusya sınırlarında değil, ABD'nin hepsi dünyada yüzlerce askeri üssü bulunduğunu hatırlattı.

ABD askerlerinin eylemleri kararında dünyada ortak milyon insanoğlunun hayatını kaybettiğini ve 30 milyondan fazlasının da sığınmacı özelliğine düştüğünü kaydeden Putin, "Bunu dünyada kimesne unutmayacak." dedi.

ABD ve NATO, hedeflerinin Rusya'nın izlemsel yenilgisi bulunduğunu açık açık dediğini bildiren Putin, "Karada konuşlanmış toy izlemsel roket sistemlerinin savaşa müheyya hale geçmesi dair güzeşte hafta kararname imzaladım." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Yeni START'taki katılımına müteveccih de ortak değişmeyen aldıklarına ayraç ederek "Bugün Rusya'nın Yeni START'taki katılımını askıya aldığını söylemem gerekiyor. Antlaşmadan çıkmıyoruz elden katılımımızı askıya alıyoruz." dedi.

"Nükleer testlere hazırız"

Putin, Batılı devletlerin Ukrayna'nın silahlandırılması düşüncesince 150 bilyon dolardan aşkın gider yaptığını vurgulayarak "Kıyaslamak icabında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) verilerine mucibince G7 devletleri 2020 ve 2021'de dünyanın en donsuz yurtlarını doğrulamak düşüncesince 60 bilyon dolar ayırmıştı." niteleyerek konuştu.

Ukrayna yönetiminin, millî çıkarları hesabına üçüncü devletlerin çıkarları doğrultusunda akım ettiğini özetleyen Putin, "Ukrayna'ya ne denli etraflıca menzilli tabanca gönderme edilirse tehdidi sınırlarımızdan o denli uzaklaştıracağız. Batı, Ukrayna'yı hem ortak atış noktayı tıpkı sürede Rusya'ya dirlik ortak koçbaşı adına kullanıyor. 1930'larda da deminden de planlar baştan sona aynı, Doğu'ya akıllıcasına direkt saldırganlık. Avrupa'da ecnebi ellerle ortak harp çıkartmak ve rakipleri giderilmiş etmek." değerlendirmesinde bulundu.

Washington'daki kimi politikacıların, ABD'nin toy çeşit çekirdeksel silahların sınav edilmesi olasılığını şimdiden düşündüklerine ayraç fail Putin, "Bu durumda, Rusya Savunma Bakanlığı ve Rosatom, Rus çekirdeksel silahlarını sınav etmeye müheyya olmalıdırlar. Elbette bunu önce karşıcı tığ olmayacağız fakat Amerika testler yaparsa, tığ de yaparız. Hiç kimesne global izlemsel eşitliğin bulunmayan edilebileceği denli kazalı ortak yanılsamaya kapılmamalıdır." dedi.

Ekonomide "Rusya dirençli" vurgusu

Rus ekonomisinin, Batılı devletlerin sandığından henüz mukavemetli çıktığını vurgulayan Putin, "Ekonomik istikrarın korunmasını sağladık, vatandaşları ve işlerini koruduk. Piyasada bildirme sorunları yaşanmasına bariyer olduk ve finansal düzene dayanak noktası verdik." ifadelerini kullandı.

Putin, Batılı "hümanist" yetkililerin, Rusya vatandaşlarının yaptırımlar zımnında ateş çekmesini istediğini belirterek "Yaptırımları uygulayanlar esasta menfaatlerini cezalandırıyor. Fiyat artışlarına, iş kayıplarına ve erke krizine sebep oldular ve öz vatandaşlarına bunun suçlusu adına Rusya'ya ayraç ediyorlar." dedi.

Başta geçmiş hizmet kazanmak az daha Rus ekonomisinin toy ortak devre girdiğinin altını çizen Putin, "Artık Rusya düşüncesince maslahat (yeni koşullara) uzlaşma iletmek değil, ekonomiyi toy sınırlara taşımaktır. Kurumlar arasındaki sınırlamaları ve anlaşmazlıkları ortak kenara bırakarak büyüklük içinde çalışan kazançlı ve geçmiş hizmet bağlar kurmalıyız." niteleyerek konuştu.

Rus iş yaşamına "paranızı Rusya'da tutun" çağrısı

Konuşmasında, Batılı devletlerde varlıklarına el koyulan Rus iş insanlarıyla ilişik de değerlendirmelerde mevcut Putin, "Sıradan vatandaşlar, ecnebi bankalarda sermayesini, gayrimenkul dışındaki yatlarını, saraylarını kaybedenlere acımıyor." dedi.

Rus iş insanlarının Batı'dan "para dilenmemesi" icap ettiğinin altını çizen Putin, "Ellerinizi açıp dünyalık dilenmenin tek manası yok. Onun hesabına Rusya'da toy planlar başlatın, dünyalık kazanın, Rusya'ya envestisman yapın. Ancak bu biçimde doğacak nesillerin minnettarlığını kazanırsınız." ifadelerini kullandı.

Putin, Batı'nın tehlikesiz ortak liman, kapital düşüncesince dehalet noktayı olduğuna müteveccih algının da sonuç çağda yaşananlarla gerçek sıfır bulunduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Ülkede 2024'te düzenlenecek riyaset seçimleri dahil, doğacak seçimlere de yer veren Putin, yerli ve diyalekt yönetimlerin seçimleri ile büyüklük başkanlığı seçimlerinin etraflı demokratik prosedürlere ve kanunlara akıllıca adına yapılacağını anlatım etti.

Rusya ile Batı arasındaki hars savaşı

Batı'nın "Rusya'yı harp dalında yenmenin beklenir olmadığını" anladığı düşüncesince tanıtma saldırısı yaptığını ve daim köksüz dediğini tamlayan Putin, Rus kültürüne saldırılarda bulunduklarını kaydetti.

Geleneksel karı değerlerine müteveccih Batılı devletlerde yaşanmış olan gelişmelere tepkime yayınlayan Putin, "Kendi insanlarına yaptıklarına bakın, aileyi, kültürel ve millî kimliği bulunmayan ediyorlar. Pedofili engelleme bebek istismarı hayatlarının normali biçimine geliyor ve papazlar ayrımsız cinsiyetten birliktelikleri kutsallaştırmak mecburiyetinde kalıyor." dedi.

Yetişkin kişilerin avlu tarzlarına karışmayı kimsenin planlamadığını belirterek "Ancak evren dinlerinin mübarek kitaplarına bakın. Ailenin ortak eş ve ortak kadının donanması bulunduğu da engelleme kazanmak az daha değme şeyi yazıyorlar fakat bu mübarek metinler fark bundan böyle sorgulanıyor." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler