USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki vaziyeti görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüştü.

Putin, Macron ve Scholz ile Ukrayna'daki vaziyeti görüştü
12-03-2022 17:57
Moskova

Kremlin Sarayı'ndan meydana getirilen açıklamada, Putin'in, Macron ve Scholz ile meydana getirmiş olduğu telefon görüşmesinde muhataplarının gündeme getirmiş olduğu sorularla ilişik adına Ukrayna'daki "gerçek" bir hale bağlı bilgelik verdiği belirtildi.

Putin'in ilkin Ukrayna düzenlilik güçleri kabilinden arsıulusal sıcakkanlı hususiyet normlarının en ciddi biçimde ihlal edildiğine ilişikli sayımsız gerçeğe atıfta bulunmuş olduğu tamlanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Putin, bu gerçeklerin muhaliflere dirlik yargısız dişe diş yapmak, tutu kabul etmek ve sivilleri aktif koruyucu adına kullanmak, yerleşme bölgelerine, hastanelerin, okulların, kreşlerin yakınlarına ciddi silahlar konumlamak bulunduğunu belirtti. Aynı zamanda, ulusalcı taburların, halkı çevirmek düşüncesince operasyonları dizgesel adına aksattığını ve boşaltma etmeye çalışırken sivilleri korkuttuğunu tabir etti. Putin, Macron ve Scholz'u bu cins kusur eylemlerini durdurmaları düşüncesince Kiev yetkililerini etkilemeye çağırdı."

Putin'in, Rus ve Ukraynalı temsilciler ortada güzeşte günlerde videoteyp formatında meydana gelen ortak paradigma görüşmeye bağlı etraflıca bilgelik verdiği tabir edildi.

Bu bağlamda üç ülkenin liderinin, Rus tarafının taleplerinin uygulanmasına bağlı anlaşmalarla ilişik birtakım mevzuları değerlendirdiği, Ukrayna hikayelerinde temasların bitmeme etmesinin kararlaştırıldığı vurgulandı.