USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin, düzenlilik garantileri dair müzakereye anık olduklarını bildirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın düzenlilik garantileri dair Amerika ve NATO ile araştırma yöntemini izlemeye müheyya olduklarını bildirdi.

Putin, düzenlilik garantileri dair müzakereye anık olduklarını bildirdi
18-02-2022 20:29
Moskova

Putin, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştükten sonraları Kremlin Sarayı’nda planlı kuma matbuat toplantısında konuştu.

Güvenlik garantileri dair Amerika ve NATO’nun, Moskova’nın en ehemmiyetli isteklerine ağırbaşlı yaklaşmadığını tamlayan Putin, bu taleplerin birlikte Avrupa’nın güvenliği, endamsız ve ılımlı menzilli füzeler, askeri saydamlık derece mevzuları münakaşaya erinç olmadıklarını dile getirdi.

Putin, “Uygulanması bizim düşüncesince şartsız birlikte evleviyet bulunan Rus tekliflerinden ayrılmadan, tamamı konuların birlikte karambol süresince ele katılması şartıyla, etüt şeklini izlemeye hazırız." dedi.

Lukaşenko ile NATO'nun aut sınırlarda küsurat faaliyetleri ışığında askeri iş birliğini geliştirmeye bitmeme ika dair anlaştığını kail Putin, "NATO ülkelerinin Rusya-Belarus Birlik Devleti’nin sınırlarında küsurat askeri faaliyetleri ışığında dü ülkenin güvenliğini gelmek düşüncesince şişman namına lüzumlu tamamı önlemleri almaya bitmeme etmeye değişmeyen verdik." sanarak konuştu.

Putin, Kiev yönetiminin Minsk Anlaşmalarının uygulanmasını baltalama ettiğini savundu.

Normandiya Formatı'nda politik danışmanlar düzeyindeki tamamı gayretler ve istişarelere karşın hal periyodunun durumunda saydığını dile getiren Putin, “Kiev, Minsk Anlaşmalarını uygulamıyor ve ilkin Donetsk ve Lugansk ile direkt diyaloğu reddediyor, Minsk Anlaşmalarının eksiksiz anahtar konularının uygulanmasını baltalama ediyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Kiev yönetimi, Donbas temsilcileriyle masaya oturmalı”

Putin, Donbas’taki durumla ilişik namına barışı baştan sağlamanın garantisinin Minsk Anlaşmalarının uygulanması bulunduğunu vurgulayarak, "Kiev'in yapması müstelzim biricik şey, Donbas temsilcileriyle etüt masasına çökmek ve çatışmayı sona erdirmek düşüncesince siyasi, askeri, iktisadi ve insanca önlemler üstünde anlaşmak." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgali ile ilişik iddiaları ve gelişmeleri umursamadığını tamlayan Putin, “Sağa sola yayılan bu haberlere sonsuz reaksiyon özgülemek hâlâ pahalı.” dedi.

Putin, gelişigüzel halükarda Rusya’ya yaptırımlar uygulanacağını dile getirerek, “Örneğin ahit Ukrayna'daki vakalarla irtibatlı yahut değil, hakeza birlikte etmen bulunacaktır. Çünkü maksat farklı, maksat Rusya ve Belarus’un gelişmemizi engellemek.” yorumunu yaptı.

Batı’nın yaptırımları karşısında Rusya ve Belarus’un yalnız başına iane etmesi icap ettiğini tabir fail Putin, bu yaptırımların maada yasal bulunduğunu ve arsıulusal ahbaplık kurallarını ihlal ettiğini kaydetti.

Lukaşenko: Hiç kimesne harp istemiyor

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ise on paralık kimsenin harp ve ayrıca çatışmaların artmasını istemediğini belirterek, “Bu, bize, Ruslara ve Belaruslulara geçişsiz değil. Bu, komşumuz Ukrayna’ya ilişkin birlikte şey. Bunun sınırlarımızdaki huzursuzluğun arttırılmasıyla ilişkin bulunduğu oldukça açık.” ifadelerini kullandı.

Batılı politikacıların mantığa akla yatkın sıfır tavırlar ve izahat bünyesinde bulunduğunu özetleyen Lukaşenko, bu politikacıların etrafındakiler ve en önemlisi kişi halkları düşüncesince işlemeyen namına kazalı oldukları izlenimi verdiğini söyledi.

Lukaşenko, Donbas’taki tahliyelere ilgi çekerek, şahısların o bölgeden kaçmaya müheyya bulunduğunu ve kaçtığını belirtti.

Ülkesine Batı çeşidinden muteber yaptırımları hatırlatan Lukaşenko, "Bu haydutluk, bizlere iktisadi birlikte harp dayatma girişimidir. Bu bizlere erinç uygulanıyor ve bizlere pahalıya patladı. Tabii ki bu yaptırımlara direnmeyi çoktan öğrendik, güçlendik.” dedi.

Lukaşenko, birlikte gazetecinin “Batı’nın ülkesine müteveccih eylemlerinden vazgeçmemesi biçiminde sonsuza denli cumhur reisi olacağına” müteveccih ifadesini sorması üzerine, “Cumhurbaşkanlığım meselesiyle ilişik namına ağabeyime (Putin) danışıp değişmeyen vereceğiz. Niçin endişeleniyorsun? Her obje alışılagelen olacak.” sanarak karşılık verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler