USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Putin: Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batı yarattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batılı devletlerin yarattığını belirterek "20 sene Afganistan'da savaştılar demin sınırda artık aşkın Afgan var. Belarus'un bununla tek hevesi yok." dedi.

Putin: Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini Batı yarattı
13-11-2021 13:45
Moskova

Putin, Rossiya-1 mutluluk monitör kanalındaki Moskova.Kremlin.Putin programında, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizine bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Biden, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizinden iri fikir duyuyor

Krizle ait Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in birbirleriyle konuşmadıklarını hatırlatan Putin, "Ancak Lukaşenko ve Şansölye Merkel birbirleriyle konuşmaya hazırlar. Bunun DOĞRU müşterek gelecekte gerçekleşeceğini ve Avrupa Birliği (AB) ile AB'nin önde mevrut ülkeleriyle en azından Federal Cumhuriyet ile Belarus ortada bu cins aracısız değinme kurulmasının benzer olacağını umuyorum. Bu baş döndürücü ehemmiyetli zira göçmenler Almanya'ya yöneliyorlar." sanarak konuştu.

Göçmen krizinin nedeni Batılı ülkeler

Göçmen krizinin nereden kaynaklandığını unutmamak gerektiğine dikkati çekici Putin, "Belarus mu bu probleminin öncüsü? Hayır, bunlar Batılı ülkelerin, Avrupalı devletlerin kendileri kabilinden yaratılan sebeplerdir. Bunlar, siyasi, askeri ve iktisadi niteliktedirler. Askeri hasep zira hacısı hocası Irak'ta askeri operasyonlara katıldı ve deminden Irak'tan baş döndürücü sayıda Kürt sınırda. 20 sene Afganistan'da savaştılar deminden sınırda elan müşterek tomar Afgan var. Belarus'un bununla tek hevesi yok." ifadelerini kullandı.

Putin, bu göç hareketinin iktisadi nedenleri bulunduğunu da belirterek Avrupa'da göçmenler düşüncesince ince faziletli toplumsal destek sunar bulunduğunu hatırlattı. Orta Doğu'da müşterek yer yağı ülkesinde çalışanların, Avrupa'da çalışmayan göçmenden elan az kazandığına dikkati çekici Putin, bundan dolayı insanoğlu düşüncesince Avrupa'nın alımlı olduğunu, Avrupa ülkelerinin bu politikaları güttüğünü dile getirdi.

Ayrıca Belarus-Polonya sınırındaki göçmenlerin Polonyalı asayiş güçlerince dövüldüğünü, başlarının üstünden silahla biberli edildiğini, akşamları ayrıntılar ve aylı bayanların bulunmuş olduğu bölgede sirenler çalındığını ve projektörler kullandığını kail Putin, "Bu, Batılı komşularımızın hepsi politikasının temelinde yatan insancıllık fikirleriyle uyuşmuyor." sanarak konuştu.

Çözüm Belarus ile Avrupa devletleri ortada kurulacak temasta

Putin, hem Belarus hem Polonya hem Almanya aynı zamanda öbür Avrupa ülkelerinin çıkarları doğrultusunda müşterek hal bulunması icap ettiğinin altını çizerek "Belarus yönetimi ile Avrupa’nın önde mevrut ülkelerinin yönetimi ortada aracısız temasın bu hastalıkların çözümüne asistan olacağını umuyorum." dedi.

Rusya'nın, bahis konusu göçmen kriziyle hevesi olmadığını vurgulayan Putin, bu hususta kendilerine tek etmen göstermeden yazık yüklenmeye çalışıldığını, oysa Rus havacılık şirketlerinin bu bireyleri taşımadığını tabir etti.

Bu şahısların charter seferlerle taşındığını aktaran Putin, göçmenlerin Avrupa'ya nakli düşüncesince anne linkleri Avrupa'da mevcut makul grupların levent boylu süredir çalışkanlık gösterdiğini dile getirdi.

Rusya'nın Belarus'la askeri bölgede tatbikatlar çerçevesinde Belarus üstünde harp uçağı uçurduğunu anımsatan Putin, bu tatbikatları sonsuz yaptıklarını, Batılı devletlerin de sonsuz düzenlenen ve müsrif ayrımlı türlerde tatbikatlar yaptığını hatırlattı.

Lukaşenko, Avrupa’ya katıksız gazı stabil emri verebilir

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko'nun, Avrupa'ya revan Rus katıksız gazını kesebileceğine bağlı ifadelerini de değerlendiren Putin, güzel müşterek nesne olmamasına karşın Lukaşenko'nun mahsus bunu yapabileceğini, bu hususta kendisiyle konuşacağını tabir etti.

Ukrayna'nın 2008'de Avrupa'ya revan katıksız gazı kestiğini hatırlatan Putin, "Teorik namına tabii Lukaşenko transit ülkenin mutluluk başkanı namına mahsus Avrupa'ya bulunan arzımızı boğazlamak düşüncesince emir verebilir. Her ne denli bu, transit sözleşmemizin ihlali olsa da ümit ederim bu noktaya gelmez fakat müşterek taraftan da sonsuz ona (Lukaşenko'ya) erinç dünkü yaptırımlar uygulamakla zılgıt ediyor ve uyguluyorlar. Ancak bu, Avrupa'nın enerjisine, Avrupa'nın erke sektörüne iri dokunca verecek ve müşterek transit yurt namına Belarus ile ilişkilerimizin büyümesine katkıda bulunmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Rusya Karadeniz'de hali mübalağa etmek istemiyor

Karadeniz'deki Amerika ve NATO askeri tatbikatları ile ait de mütekellim Putin, bu tatbikatların müsrif gerçekleştirildiğini, hoppadak çelimli sefine gruplarının değil, mühim uçaklar engelleme iklim araçları kullanıldığını vurguladı.

Bu uçakların mühim silahlar taşımasının kendileri düşüncesince "ciddi müşterek düzlük okuma" olduğuna dikkati çekici Putin, "Savunma Bakanlığımızın Karadeniz'de yazı dışı manevra realizasyon önerisi var. Ancak bunun makul olmadığına ve orada ekleyerek hali mübalağa etmek gerekmediğini düşünüyorum. Bu nedenden dolayı Rusya Savunma Bakanlığı hoppadak orada sefine ve uçaklara haremlik etmekle hudutlu iş yapıyor." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler