USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, topu topu dünyayı bizar fail Omicron varyantı ve yılbaşı kutlamalarına huzur uyardı. Tükek: “Her nesne karmakarışık oldu, Avrupa da kişmiri isnat düşünüyor. Türkiye'de de dünkü yıl kutlamaları düşüncesince hazırl?

Prof. Dr. Tufan Tükek’ten yılbaşı uyarısı: 'Vaka sayısını patlatacak'
29-12-2021 15:34
Omicron varyantı sonuç günlerde evren genelindeki yayılımıyla endişeye ne olurken aşısız ve zamanı mevrut aşılarını yaptırmayan vatandaşların oranıysa korkutuyor. Yaklaşan yılbaşı önceleri uzmanlar, boğunuk bölgelerde ve şişko coşku mekanlarında saat geçirmemeye himmet edilmesi icap ettiğini söylerken nice noktada meydana getirilen yılbaşı hazırlıkları da nazarıitibar çekiyor. Yayılma hızının başka varyantlara nazaran hâlâ faziletli bulunduğu anlatım edilen Omicron varyantına bağlı İstanbul Üniversitesi-İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek de ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Yılbaşının hikâye sayılarının yükselmesine ne olabileceğini anlatım fail Tükek, vatandaşları önlemlere uzlaşma noktasında uyardı.

“Bu proses olumsuza akla yatkın gidecek”

Omicron varyantına bağlı değerlendirmelerde mevcut Tükek “Avrupa'da da ortak aydır izliyoruz nite seyrettiğini, tesiri dibine aldığını ve bu esnada Avrupa'da kısıtlamaya gine dönüldüğünü maatteessüf görüyoruz. Bizde işler durağan, geniş olumluya devir mevcut gibiydi, ahiret yolculuğu oranlarında hikâye sayılarında dun taraflı tempo başlamıştı. Avrupa'nın dibinde olmamız ve İstanbul'un nice ülkenin yol uğrağı noktayı olması hasebiyle Omicron'un İstanbul'a hulul ihtimali doğrusu herhangi ortak zamankinden aşırı yüksekti. Bakan bellek de açıklamış bulunduğu denli Omicron Türkiye'ye geldi ve maatteessüf bu vürut geldiği rakamlarla kalmayacak zira aşırı aceleci yayılıyor. Özellikle çoluk çocuk yayımcı ki aşırı ortak tomar ortak araya geliyor kafelerce vs, o ortamlarda nispetle az korundukları, korunmadıkları düşüncesince yegâne virüsün olması yetiyor. Maalesef şu anda darülfünun çağındaki ergenlerde bu virüsün arttığını ve artmaya başladığını gözlemliyoruz. Bunun önümüzdeki proses içinde de nice insana yayılacağını kestirim ediyoruz. Bu proses olumsuza akla yatkın gidecek. Delmicron'un oluşması düşüncesince bence erken, bunun oluştuğuna ilişikli hâlâ ortak iddia yok. Bu devir takanak ortak süreç” dedi.

“Önümüzdeki günlerde aşırı hâlâ faziletli rakamlara alışın”

Yeni varyantlara gönül rahatlığı aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Tufan Tükek: “Her mutant virüs aşıyı zorluyor, normalde ümit ortak yıla yakın, on ay denli ortak süreçte hakeza ortak virüsün çıkacağıydı. Ancak Omicron hâlâ er ortaya çıktı, aşıların tesiri az olur endişesi yaşıyoruz. Biontech'in üstelik şu anki Omicron'a etkinliğinin ne genişliğinde bulunduğu birlik bilinmiyor güçlükle faziletli antikor kuru sağlanırsa fakat o halde Omivron üstünde ortak hasiyet elde edileceği düşünülüyor. Bunun düşüncesince de en çelimsiz sürede gine ortak rapel anımsatma dozu olması öneriliyor. Her antikordan kaçış sizde gerçek çor ihtimalini ortaya çıkartıyor. mRNA aşıları menfaatlerini yeniliyor, Omicron da müdahale toy çıkan varyantları içeren da içeren toy virüs aşıları oluşturuluyor. Şu an çalışılıyor güçlükle şubat, mart denli anık olacak onlar. Bu dü ay en eleştiri ay, salgının da son hızıyla bitmeme etmiş bulunduğu ay, bu devri de antikoru faziletli epilepsi geçirmemiz öneriliyor. Henüz birlik adına güçlenmiş ortak deva tedavisi de bahis konusu değil güçlükle o da ortak dü ay içinde gerçekleşebilir. İstanbul düşüncesince söylüyorum, İstanbul'da ortak haftadan bu yana hikâye artışı iyice aceleci seyrediyor. Yukarı taraflı ortak tempo başladı. İstanbul bundan hakeza ağız ağıza ortaya çıkmaya başladı, hakkıyla İstanbul'da hikâye sayısı aşırı yüksek. Önümüzdeki günlerde aşırı hâlâ faziletli rakamlara alışın, bunları bekleyin” ifadelerini kullandı.

“Yılbaşının hikâye sayısını patlatacağı belli”

Yılbaşı kutlamalarına müteveccih meydana getirilen hazırlıkların virüsün yayılımını aşırı hâlâ ortak tomar arttıracağına müteveccih şişman ortak ide olduğuna nazarıitibar çekici Prof. Dr. Tufan Tükek: “Avrupa'da da en şişman sorunlardan ortak tanesi şu anda onlar da karaca isnat düşünüyor. Çünkü yılbaşı şahısların daima ortak araya geldiği ve başlamak istediği ortak devre Avrupa'da, Türkiye'de de bire ortak halde toy yıl kutlamaları düşüncesince hazırlıklar başladı. Bu doğrusu hikâye sayısını patlatacağı belli, aşırı net. İnsanlara bunları yapmayın düşünmek ne genişliğinde can alıcı oluyor? Tavsiyelere uyumun yarıya, ayrıca hâlâ örgen indiğini görüyoruz. İnsanların toy yıl kutlamalarını engel olmak aşırı belkili gözükmüyor. Tavsiye durumunda aşırı tetik olmalarını önerebiliriz güçlükle şu gerçek; Kurban Bayramı'nda nite ortak patlama yaşamıştık, insanoğlu birbirini görüşme etmişti. Bu yılbaşında da yegâne virüs yeterli, ortak virüs girmiş bulunduğu devir 30 isim mevcut ise 30'u da enfekte olur. O etap biçimsiz ortak virüsle şu an gönül rahatlığı karşıyayız maalesef. Bu virüs olmasaydı dun taraflı cereyan filhakika Türkiye düşüncesince olumluydu. Deltayla birleşip hâlâ gerçek çor yapabilir bir vaziyete gelebilir o da ürkütücü ortak evolüsyon bizlere sakıt şu an düşüncesince virüsün çoğalmasını engellemek. Şu anda çoluk çocuk müdahale herkes, gerçek geçirebilir. Biz müdebbir olacağız, nazarıitibar edeceğiz” biçiminde konuştu.

“Kısıtlama olursa da aşırı geç devirde olur”

Salgına gönül rahatlığı gelebilecek kısıtlamalara müteveccih mütekellim ve Türkiye'nin afiyet sisteminin dünyanın nice ülkesinden aşırı hâlâ elleme bulunduğunu anlatım fail Prof. Dr. Tükek: “Şahsi görüşüm kısıt olursa da aşırı geç devirde olur. Biz derinliğine müddet deneriz bu hastalıkla hayatta olmak nite oluyor, gözlemleriz niteleyerek düşünüyorum zira kılıç Avrupa'dan afiyet sistemi açısından beye ayrışıyoruz. Bunu aşırı açık gördük, bizim afiyet sistemimiz filhakika bizi derinliğine müddet hile edebilecek düzeyde. Kapanma kriteri nedir; ortak ahiret yolculuğu oranlarının aşırı faziletli olması ki onun da sebebi afiyet sisteminin çökmesi ehemmiyetli ortak kriter. Bütün hastanelerimiz dolar, taşar bundan hakeza hastaneler alarm vermeye başlar, sinyaller biçimsiz yönde olur. Artık işin ucundan tutulmaz bir vaziyete gelir, kudret görülemez tünelde o devir bundan hakeza kısıtlamaya gidilir. Cumhurbaşkanımızın da dediği denli dayanıklı düşünülmeyen ortak obje şu anda bence de şu anda icap yok” dedi.

“Şu devre geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz ortak müddet online'a dönülebilir”

Prof. Dr. Tükek küsurat hikâye rakamları sonrası online öğrenime dönülebileceği mevzusuna bağlı şu halde konuştu: “Üniversite eğitimi; online ortak seçenek. Çok da dobra uygulandı sabık sene, müstevli bu seyirde bitmeme eder, darülfünun öğrencileri ortada bu halde artmaya bitmeme ederse hakkıyla gündeme gelir. Öğrencilerimizin kalın enfeksiyon geçirmeleri, derslere devamının aksaması doğrusu bunu katıksız adına gerektirir. Şu anda da ona akla yatkın ortak gidişat mevcut denli gözüküyor maalesef. Öğrencilerimizde o halde artışlar görürsek kılıç de öğrenime online bitmeme edebiliriz. Liselerde, ilkokullarda da hikâye sayısı artar bunun önüne geçilemez bir vaziyete gelirse o devir orada da ilkin Omicron dalgasıyla baş başa influenza da şu an aşırı deli dolu hasebiyle şu devre geçene genişliğinde ihtimal çelimsiz ortak müddet online'a dönülebilir. Bize müracaatlar 3 kıvrım arttı. Şu anda salgını en dip yaşadığımız dönemlere benzeyen dönemdeyiz. Hastane bazında hissetmiyoruz güçlükle müracaatlar bazında hissediyoruz. Günlük binden ortak tomar müracaat mevcut bu alışılagelen yıllarda 300 isim falanca oluyordu”

“Çift peçe yahut N-95 takılmasını önerebiliriz”

Vatandaşların hareketli ortamlarda sakınmak düşüncesince resmiyet önlemlerine uymasının yanı esna ikiz peçe de kullanabileceğini anlatım fail Tükek, “Çift peçe yahut N-95 takılmasını en azından hareketli ortamlarda önerebiliriz. Toplu nakil olmaksızın şişman kentlerde ortak yeren ortak yere gidilemiyor. İşler avlu bitmeme ediyor. Bir müddet hâlâ dişimizi sıkmamız gerekiyor. Herkes aşırı sıkıldı, aşırı bunaldı güçlükle yakınlarımızı kaybediyoruz. Her obje karmakarışık oldu, şu an ortak türbülanstayız bunu devrolmak düşüncesince az buçuk hâlâ sabretmemiz lazım. Bu virüsün varlığını ortak defa inkar etmeyeceğiz bunun mevcut bulunduğunu bildirme yazar ona müteveccih ne tedarik bildirme etmek gerekiyorsa da üstümüze düşeni yapmış olup o tedbiri alacağız” niteleyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler