USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Omicron bu hastalığın sıradan hale gelmesine neden olacak'

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Güney Afrika'da ortaya çıkan toy Korona virüs varyantı Omicron'un, pandemiyi bitirmeyeceğini fakat bu hastalığın sıra

Prof. Dr. Tevfik Özlü: 'Omicron bu hastalığın sıradan hale gelmesine neden olacak'
09-02-2022 10:08
Şu an sebebiyle hastalığın derece derece sıradanlaştığını kaydeden Özlü, “Omicron ihtimal bu pandemiyi bitirmeyecek fakat bu hastalığın sıradan hale gelmesine neden olacakmış kabilinden görünüyor. Şu an sebebiyle dert derece derece sıradanlaşıyor ve bu dert da öbür teneffüs yolu virüsleri kabilinden döngüsel bir dert biçimine doğacak diyerek düşünüyorum” dedi.

Özlü, Omicron'un aşırı havadan bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar olay sayısına kez açtığını ancak, onunla koşut hastaneye yatışları koyu ihtimam yatışları olmadığını anlatım ederek, bunun da muştulu yanı bulunduğunu belirtti. Şu an sebebiyle dünyada olay rakamları günce 4 milyona yaklaşan bulunduğunu bunun düşüncesince dalganın dört dörtlük ortasında bulunulduğuna ilgi çekici Özlü, istikbal günlerde yurt genelinde birtakım vilayetler artışların birtakım illerde de düşüşlerin görüleceğini rüya ettiklerini söyledi.

Anadolu'da sağlam aşırı şehirde olay sayılarında bir artım var

Özellikle yarıyıl tatili zımnında okullar kapanması, ailelerin de bu punt ile kentlerine derece derece virüsü de baş başa götürdüğünden artım trendi yaşanacağına ilgi çekici Özlü, “Genel sebebiyle baktığımızda Anadolu'da sağlam aşırı şehirde olay sayılarında bir artım var. Omicron dalgası en önce İstanbul'da başlamıştı olay rakamları inişe eski durumda, Eskişehir'de eksilme görülüyor. Bunlar dalganın er başladığı vilayetler ve burada pikini tamamlayıp inişe eski görünüyor ama; öbür yandan iri kentlerden Anadolu'ya bir infisah olduğu, başta yarıyıl tatili zımnında okullar kapanması aileler de bu punt ile kentlerine, Anadolu'ya ziyaretlere derece derece virüsü de baş başa götürdüler kabilinden görünüyor. Diğer illerde artım trendi olacak. Erken dalganın başladığı illerde de olay sayılarında azalma görülecek ve bir müddet sonraları platoya ulaşacağımızı düşünüyorum ve elan sonraları da gerileyiş pozisyonuna geçeceğiz. Dünyada da dalgalar er başladığı devletlerde pikin tamamlanıp inişe geçmiş olduğu görülebiliyor” diyerek konuştu.

Omicron aşırı havadan bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar olay sayısına kez açtı

Omicron'un aşırı havadan bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar olay sayısına kez açtığını fakat onunla koşut hastaneye, koyu ihtimam yatışları olmadığını anlatım eden Özlü, “ Omicron aşırı havadan bulaştığı düşüncesince aşırı bir tomar olay sayısına kez açtı. Ama aşırı şükür onunla koşut hastaneye yatışları koyu ihtimam yatışları olmadı, bu muştulu tarafı. Genelde ferah bir dert halinde atlatılıyor fakat aşısızlarda, yaşlılarda ve vakayiname hastalığı olanlarda ağırbaşlı dert tablosu gelişebiliyor. Yoğun ihtimam yatışları, ölümler oluyor.

Türkiye'de de günce ahiret yolculuğu rakamları şu anda 250 civarında. Yani oransal namına elan aşırı az olsa da; olay sayıların aşırı bir tomar olması zımnında maatteessüf şifahane doluluk oranlarında da koyu ihtimam doluluk oranlarında da artım var. Maalesef ölümlerde de artım var. O bakımdan titiz kazanmak lazım. Ben; bunu ferah atlatırım diyerek düşünmeyin, siz ihtimal ferah atlatabilirsiniz fakat sizin hastalığı bulaştırabileceğiniz yanınızda, yakınınızda olanlar sevdikleriniz, yakınlarınız, dostlarınız, akrabalarınız, komşularınız sizin derece bahtlı olmayabilir. Onların ağırbaşlı hastalığa yakalanmalarına, ölümlerine neden olabilirsiniz. O bakımdan müdebbir olmaktadır kazanım var. Kişisel sığınma tedbirleriyle bu dalgayı minimum hasarla aşmaya çalışacağız. Onun düşüncesince toplumsal bölgelerde behemehâl maskemizi takalım ve öbür insanlarla gizli ortamlarda derinliğine müddet beraberce olmamaya mücahede edelim” dedi.

“Umarım bu pandeminin sonuna yaklaşmışızdır”

Omicronla beraberce hastalığın elan ferah bir şekil dönüşmüş olması muştulu bulunduğunu kaydeden Özlü, “Omicronla beraberce hastalığın elan ferah bir şekil dönüşmüş olması sevindirici. Umarım bu pandeminin sonuna yaklaşmışızdır. Yazın gelmesiyle beraberce olay sayılarında da eksilme olması elhak muhtemel bir durum. Omicron ihtimal bu pandemiyi bitirmeyecek ama; bu hastalığın sıradan hale gelmesine neden olacakmış kabilinden görünüyor. Şu an sebebiyle dert derece derece sıradanlaşıyor ve bu dert da öbür teneffüs yolu virüsleri kabilinden döngüsel bir dert biçimine doğacak diyerek düşünüyorum.

Şu an sebebiyle dünyada olay rakamları günde 4 milyonu yakın. Onun düşüncesince dört dörtlük dalganın ortasındayız şu sıralar aşırı titiz olmaktadır kazanım var. Şu anda Türkiye'de olay rakamları 90-100-110 bin yöresinde seyrediyor. Günlük değişimler aşırı ehemmiyetli değil, haftalık olay sayılarına baktığımızda bir artım trendi bulunduğunu görüyoruz. Bu ne derece bitmeme edecek ne devir piki yakalarız onu dört dörtlük namına beyan etmek zor. Önümüzdeki günlerde birtakım illerde artışların birtakım illerde de düşüşlerin görüleceğini rüya ediyorum” diyerek konuştu.

Bekir Koca - Gökmen Şahin
 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler