USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'
30-11-2022 05:09
Ankara

Kanunla, asayiş korucularına uyarma, kınama, ücretten kesme, görevden sürüm cezasını mucip ivaz ve durumlar sıralanıyor.

Geçmiş hizmetleri esnasındaki emekleri müspet bulunan yahut ihsanıhümayun meydan asayiş korucuları üzerine birlikte etap geniş bulunan düzen bağı cezası uygulanabilecek.

Meskun yerlerde tabanca atmak, talih yahut şahısların zarara uğramasına defa açmışsa durumun özelliğine ve ağırlığına uyarınca görevden sürüm cezası verilecek.

Göreve gelmemek, geç doğmak ve fariza yerinden er ayrılmak, derinlemesine mütemadi yahut rolü aksatacak şekilde gerçekleşmişse; yazılmış kağıt, belge, kayıtlar ve değme çeşitli sayısal data üstünde işlenen haram fiiller talih yahut bireyleri zarara uğratmış yada hizmetin gecikmesine, durmasına, aksamasına bozukluk olmuşsa görevden sürüm cezası uygulanacak.

Silahla dikkatsizlik, tedbirsizlik yahut boşlama kararı yaralamaya yahut ölüme sebebiyet verilmesi halinde, işleniş şekli, durumun ağırlığı yada zararın derecesi ile fiilin mevzusunun ehemmiyet ve ederine uyarınca de görevden sürüm cezası dolayısıyla gidilecek.

Kasıtlı olarak, sunulan ferman ve görevleri dört dörtlük ve birlikte zamanlar yapmamak, fariza mahallinde belirlenen kökler ve esasları hesabına getirmemek, görevle ilişik resmi belge, araç, gereç, silah, maşa ve teçhizatı korumamak, kaybolduğunu yahut çalındığını bildirmemek, misyonun sona ermesine yada amirlerince istenmesine karşın art kesmek fiilleri, devleti yahut bireyleri zarara uğratmışsa görevden sürüm cezası uygulanacak.

Disiplin cezası verilmesine faktör reşit birlikte ivaz yahut halin birlikte sene içerisinde tekrarında birlikte etap ciddi ukubet uygulanacak. Aynı derecede cezayı mucip ancak ayrı ivaz yahut durumlar dolayısıyla sunulan düzen bağı cezalarının 1 sene içre üçüncü uygulamasında birlikte etap ciddi ukubet verilecek.

Şehitlerden geçişim fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak

Emniyet hizmetleri sınıfında mahsus birlikte müddet fariza yaptıktan sonraları keyif sebeplerine yaslanan kaymakamlık kararıyla memuriyetten ilişiği kesilenler, gene güven teşkilatına bakım sağlayan umumi yönetim hizmetleri sınıfına, lüzumlu keyif şartlarını taşımaları şeklinde havadan atanabilecek. Bu kişiler, kombinezon yürürlüğe girmiş olduğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurabilecek.

Şehitlerin ana, baba, eş ve çocuklarına geçişim fail tabanca ruhsatlarında müddet kaydı aranmayacak.

Jandarma Asayiş Vakfı, kanunla müesses vakıf statüsü kazanacak.

İç Güvenlik Fakültesi kuruluyor

Polis Akademisi Başkanlığı içerisinde lisans eğitimi sağlayan İç Güvenlik Fakültesi kurulacak ve 3 ay içre yapılacak atamalarla kadroları tamamlanacak.

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nde, lisans mezunu manşet memurları ile gerekseme mahsus eksperlik alanlarındaki bey sınıfı personelin temini düşüncesince formel terbiye bilimi bilimi sağlayan üniversitelerin Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek minimum 4 sene mütemadi medrese mezunlarından yapılacak sınavda kalburüstü olanlara, önce etap amirlik eğitimi verilecek.

İç Güvenlik Fakültesinde terbiye bilimi bilimi alanlar, terbiye bilimi bilimi süresinin dü sert süreyle zorunlu hizmetle memur olacak.

Polis cümle erdemli okullarından amudi geçişim ile de fakülteye mektepli alınabilecek.

Fakültenin asal mektepli kaynağı, sınavların yapıldığı senenin 1 Ocak zamanı bakımından 22 yaşından gündüz almamış ortaöğretim ve muadili okulların mezunları olacak.

İç Güvenlik Fakültesi ve önce etap amirlik eğitimi öğrencileri, Polis Akademisi içerisinde parasız bakma edilecek, yatırılacak, keyif giderleri ve yönetmelikle belirleme edilecek gereksinimleri devletçe karşılanacak.

Polis memuru namına terbiye bilimi bilimi görenler haricinde fakülte, manşet cümle yüksekokulu ve önce etap amirlik eğitimi öğrencilerine başkaca savaş okullarında mevcut askeri öğrencilere ödenen oranda harçlık ödenecek.

İç Güvenlik Fakültesi yahut önce etap amirlik eğitimini muvaffakiyet ile mütemmim öğrenciler, saha komiseri yardımcısı rütbesinde gerekseme mahsus kadrolara atanacak.

İç Güvenlik Fakültesinde lisans terbiye bilimi bilimi süresi, ecnebi gönül tedbir sınıfı dünya ibret mürur esası ile 8 yarıyıl, dershane mürur esası ile 4 tedrisat yılı olacak. Öğrencilere ecnebi gönül tedbir sınıfı dünya terbiye bilimi bilimi süresine arttırma namına 2 sömestir yahut 1 tedrisat yılı ek müddet tanınacak. Bu müddet böylece da değimsiz olanların eğitimlerine sonuç verilecek. Hazırlık sınıfında değimsiz olanlar ise Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi kabilinden darülfünun sınavına girdikleri sene aldıkları puanlarına akıllıca birlikte yükseköğretim kurumuna yerleştirilecek.

Denetçiliğe naklen atanma

Genel bütçe ve hususi bütçe kapsamındaki amme idarelerinde mesleğe hususi yarış sınavına yayıncı bağlanmak yoluyla girilen ve açık başlı birlikte vürut programı sonrası kifayet sınavına yayıncı tutularak müfettiş, denetçi, müfettiş ve kontrolcü kadrolarında yardımcılık yahut stajyerlikte sabık süreler engelleme minimum 5 sene fariza yapmış olanlar arasından, yapılacak yazılmış yahut namzet sınavda kalburüstü olanlar, 1 sene içre durumlarına akıllıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Denetçisi kadroları ile Göç İdaresi Başkanlığındaki kontrolcü kadrolarına naklen atanabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler