USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

PKK'nın güçlükle dağa çıkardığı çocuk, örgütün kirli yöntemlerini deşifre etti

PKK'nın edisyon ve tehditle dağa çıkardığı çocukların, "Eğitim verip ailenize arka göndereceğiz" niteleyerek kandırıldığı, Suriye ve Irak'ta terbiye verildiği, fark etmek isteyenlere ise "Artık kadromuzdasınız" denilerek edisyon uygulanmış olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın güçlükle dağa çıkardığı çocuk, örgütün kirli yöntemlerini deşifre etti
30-01-2022 12:29
Ankara

AA muhabirinin İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığından almış yer aldığı bilgiye göre, ilkin PKK peyda etmek neredeyse yıldırı örgütlerinin edisyon ve gözdağı uygulayarak kandırdığı evlatların insanoğlu ticareti mağduru şekilde tanımlanmasına müteveccih icraat sürdürülüyor.

Bu kapsamda "İnsan Ticaretiyle Mücadele ve Mağdurların Korunması Hakkında Yönetmelik" hükümleri göre Türk yurttaşı ecnebi ayrımı olmadan işlemleri yürüteç İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin mülakatları kararında 21 Ocak 2022 bakımından güçlükle örgüte tahsil edilen 2'si Suriye tabiiyetli 15 bebek "insan ticareti mağduru" şekilde tanımlandı.

PKK'nın zulmüne verilen kaldıkları dönemdeki yaşının 9-17 yer aldığı belirlenen çocuklarla meydana getirilen mülakatlar ise yıldırı örgütü PKK'nın evlatları elbette kandırdığını ve örgüte kazandırmaya çalıştığını gözler önüne serdi.

Çocuklar Gara'ya götürüldü

İnsan ticareti mağduru şekilde tanımlanan ve 14 yaşlarında katılmış yer aldığı PKK'dan kaçarak kurtulan Suriye tabiiyetli beraberinde çocuk, meydana getirilen mülakatta, 12 yaşlarındayken babasının ölüm ettiğini söyledi.

Suriye'nin Halep kentinde örgütün eylemlerinin olduğunu, dostlarının kendisini bu eylemlere götürdüğünü anlatan, güçlükle örgüte tahsil edilen çocuk, PKK'nın arkadaşlarına ve namına "Toplantılara katılın" söylediğini aktardı.

PKK çeşidinden kandırılarak örgüte tahsil edilen çocuk, şunları kaydetti:

"'Cezire Derik tarafında beraberinde yere götüreceğiz, sizi eğitip yeniden art göndereceğiz. Tekrar evinize döneceksiniz, hoppadak olgunlaşmanız düşüncesince sizi eğiteceğiz' dediler. Bir ekip şekilde bizi Suriye Cezire kısmına gönderdiler. 1,5 ay Derik tarafında siyasal pedagoji bilimi verdiler. 1,5 maaş eğitimi tamamladık hemen baktık ki bizi göndermiyorlar. Dediler ki 'Artık kadromuzdasınız elbette eve gidersiniz?' Gerçekten bizi kandırdılar, art döneceğimizi söyleyip göndermediler. Bize 'Burada özgürsünüz ve pedagoji bilimi de gördünüz, gerilla olacaksınız ailenizi unutun' dediler. Bu halde kandırdılar bizi."

Daha sonraları kendisi kabil dü çocukla beraberce rustik alana gönderildiğini tamlayan çocuk, evvel şekilde Irak'ın kuzeyindeki Gara sahasına götürüldüğünü henüz sonraları da Zap ve Metina'daki altyapıya yerleştirildiğini, Metina'da bulunmuş yer aldığı çağda ise kaçmayı başardığını söyledi.

Zorla örgüte tahsil edilen çocuk, "Zap ve Metina'da beraberinde mağarada kalıyorduk. Orda bizlere askeri ve siyasal eğitimleri bu arada veriyorlardı. 'Sizi olgunlaşmanız ve hazırlanmanız' düşüncesince eğitiyoruz diyorlardı. 'Biz de ne mücadelesi ne silahı bu yaşta nerden bilelim bunları' dedik. Böyle olacağını bilseydim on paralık gelmezdim. Gerçekten bunlar beni kandırdı. Orada HPG ve YJA Star grupları var. Zaten bayanların bütünü YJA Star'a bağlı. YJA Star mücadele etmek düşüncesince gailesiz hanımlar yetiştiriyordu. Kışları mağaralarda siyasal ve nazari eğitimler veriyorlardı. Erkek ve avrat bu arada yaşıyorlar hemen 'Bizim ahlakımız iyi, biçimsiz şeyler yapmayın' diyorlardı." ifadelerini kullandı.

"PKK aileden koparıyor"

Sözde yukarı dozaj yöneticilerin örgüt üyeleri ortada birey alım satım yaşanmasını istemediğini söylediğini hemen kimi neymiş yöneticilerin örgüt üyeleriyle levent boylu süredir beraberce bulunduğunu kaydeden çocuk, örgütün evlatları ailelerinden kopardığının altını çizdi.

Zorla örgüte tahsil edilen çocuk, şöyleki bitmeme etti:

"Bize Türkiye'nin en iri düşmanımız bulunduğunu söylediler. Özellikle Türkiye'den katılanları ürkütmek düşüncesince 'Kaçanlara atak ediyorlar, ruhsal edisyon uyguluyorlar' diyorlardı. Sadece kaçıp özgürlüklerine, ailelerine kavuşmasınlar niteleyerek bu halde yaymaca yapıyorlardı. Ama geldim aşırı şükür anca beraberinde obje görmedim. Kaçıp kurtulduğum düşüncesince aşırı memnunum. Geldiğim devir nedamet yasası vardı, nedamet yasasında yargılandım sonuna denli da mutluluk bizlere asistan oldu. İnsan oralarda geçirdiği yıllarına aşırı iri beraberinde nedamet yaşıyor. 1,5 yıl he geleli. Herkesin benim kabil gelmesini beraberinde bireyin fark orda kalmamasını, gelip burada özgürcesine yaşamalarını istiyorum. Orada gereksiz beraberinde dirim geçiriyorlar."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler