USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

PKK'nın Belçika'yı Avrupa'da tarz kendisine kullandığı istihbarat raporunda belirlendi

Belçika'nın istihbarat kurumu, yıldırı örgütü PKK'nın ülkeyi Avrupa'da tarz adına kullandığını, asıl amaçlarını saklayarak hak olmayan adlar altında sivil polis polis topluma sunulan desteklerden faydalandığını bildirdi.

PKK'nın Belçika'yı Avrupa'da tarz kendisine kullandığı istihbarat raporunda belirlendi
15-12-2021 14:14
Brüksel

Belçika istihbarat ve asayiş kurumu VSSE'nin 2020 yılı konusu için raporunda PKK, aut kaynaklı aşırıcılık başlığı altında ele alındı.

Dış kaynaklı aşırıcılığın Belçika düşüncesince aracısız zılgıt bulunmadığı fakat düğümlü birlikte meydan yer aldığı tamlanan raporda, PKK'nın AB'nin yıldırı örgütleri sıralamasında toprak aldığı, örgütün arada birlikte amaçlarına erişmek düşüncesince aşırı hız kullandığı tabir edildi.

Buna rağmen örgütün Avrupa'da ve Belçika'da "imajını korumak" hesabına sertliği desteklemediği savunularak, PKK'nın esas amacının Avrupa'nın yıldırı listesinden genişlemek yer aldığı vurgulandı.

Raporda, "Belçika, PKK'nın Avrupa yapılarında merkezi birlikte gösteriş oynamaktadır." denildi ve Belçika'daki PKK yapılanması üzerine bilim verildi.

"Devrim vergisi" topluyor

Belçika istihbaratı, PKK'nın evcil cemiyetler kabil araçlarla politik ve finansal ameliyat yürüttüğünü belirtti. Bu ameliyat ortamında "devrim vergisi toplanması" da toprak aldı.

PKK'nın başkaca Belçika'da birtakım iletişim araçları şirketlerinin sahibi olduğu, bu firmalar marifetiyle zat monitör ve radyo kanalları düşüncesince yaymaca üretildiği bilgisi verildi.

"PKK'nın ülkemize yönelttiği anne zılgıt aşırıcılıktır." ifadesine toprak sunulan istihbarat raporunda, PKK'nın ayrımsız sürede Belçika'daki öteki aşırı sol örgütlerle bağlarının bulunmuş yer aldığı kaydedildi.

Örgüt başlıca amacını gizliyor

Örgütün istediğinde kalabalıkları harekete geçirmesinin amme düzenini bozabildiği ve Belçika'daki Türk topluluğu ile arada birlikte hız vakalarına vasıl huzursuzluğa defa açmış yer aldığı belirtildi. Belçika istihbaratı başkaca şu değerlendirmede bulundu:

"PKK'nın nice yapısı ve organının mevcudiyeti ayrımsız sürede karışma tehdidine defa açmaktadır. Pek baş döndürücü arsıulusal kuruluşa ev sahipliği özne Brüksel, PKK düşüncesince ehemmiyetli birlikte politik arenadır. PKK, politik amaçlarına erişebilmek hesabına vatanımızda taharri memuru polis topluma sunulan destekten faydalanmaktadır. Bunu yaparken başlıca amacını gizlemekte, adalet olmayan esame ve kılıflar kullanmakta, tamamı Kürtleri özümleme ettiğini encam sürmektedir."

DEAŞ ve radikalleşme hala tehdit

Belçika istihbarat raporunda DEAŞ yıldırı örgütünün yenilgiye uğratılmasının yıldırı tehdidini giderilmiş etmediği, radikalleşmenin ve radikalleşmeye bozukluk bulunan faktörlerin halen bitmeme etmiş yer aldığı vurgulandı.

Suriye ve Irak'taki krizin bu bölgeden mevrut mültecilerin artmasına bozukluk olduğu, Belçika'da yıldırı suçlarından hâkimiyet giymiş ve cezalarının sonuna yaklaşan, bundan böyle yıldırı tehdidi oluşturmayan ehemmiyetli sayıda kişiyi topluma baştan kazandırma zorluğuyla dirlik karşıya olunduğu kaydedildi.

Kovid-19 salgınının ideolojik aşırıcılık düşüncesince dişi birlikte mefruşat oluşum ettiği, silahlanma eğiliminin arttığı ve hükümetlerin aşırı politik kanatlarca değişik elan birlikte tomar yasal amaç şekilde görüldüğü belirtildi.

Raporda ayrıca, Suriye ve Irak’taki savaşın etkilerinin ve sonuçlarının alanda derinliğine seneler hissedileceği tabir edilerek, bunun en faziletkâr barhana meydan ülkelerden Belçika düşüncesince de meri olduğu, birtakım mültecilerin Belçika’nın güvenliğine zılgıt oluşturduğu, Suriye’de sınırlanmış sayıda Belçikalı ecnebi yıldırıcı savaşçının hala bulunduğuna uyanıklık çekildi.

2020 senesinde arbede sahasından kurtulan Belçikalı ecnebi yıldırıcı savaşçıların çoğunun hapishanede yahut PYD/YPG kabilinden arama edilen kamplarda bulunmuş yer aldığı kaydedilen raporda, Suriye ve Irak'tan 130'dan birlikte tomar ecnebi yıldırıcı savaşçının Belçika'ya döndüğü bilgisi toprak aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler