USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Petrol Ofisi yeni yıla yeni sistemle girdi

Petrol Ofisi, totaliter dijitalleşme yolculuğunun en ehemmiyetli evresini pandemi koşullarında, üstün dereceli müddette ve problemsiz birlikte biçimde gerçekleştirdi. Şirket, AtılKurt Projesi ile Kurumsal Kaynak Planlama-Kurumsal İşletim Sistemi'ni değiştirerek, SAP S/4HANA'ya inti

Petrol Ofisi yeni yıla yeni sistemle girdi
21-02-2022 12:59

Türkiye sıvıyakıt ve metal yağlar alanının liderlerinden Petrol Ofisi, pandemi çağında planlarına çaba kesmeden bitmeme etti. Zorlu süreçte, herhangi ortak bölgede başarılarını geliştiren ve yenilerini ekleyen, yatırımlarına bitmeme fail ve global ortak bellik ile iş donanmasına anbean üretime süregelen kol liderlerinden şirket, tarihinde ehemmiyetli ortak mihenk taşı noktasına hâlâ imza attı. Verilen bilgiye mucibince Petrol Ofisi, AtılKurt Projesi ile Kurumsal Kaynak Planlama - Kurumsal İşletim Sistemi'ni üstün dereceli ortak müddette değiştirerek SAP S/4HANA'ya intikal yaptı. AtılKurt Projesi'nde SAP'nin sınai hal önerilerinde en şimdiki versiyonu bulunan S/4HANA yazılımında Oil&Gas alanı bütünleme ve adanmış faaliyetlerine hususi tasarladığı Model Company hal önerisi temel alındı. Bu kapsamda akaryakıt, LPG ve metal yağ ticaretinde operasyonel ve mali tamamı süreçlerinin uçtan pöç yönetildiği 20'yi hayli parça ve 50'ye andıran peyk sistemin bütünleşmiş çalışmış olduğu Petrol Ofisi'nin totaliter dijitalleşme yolculuğunun en ehemmiyetli etabı bulunan bu dönüşüm; boyut, kaplam ve bulaşık yerine aşırı ciddi noktalar ve riskler içerdiğinden 13 maaş dikkatli ortak emek vermek ve planlama çerçevesinde gerçekleşti.

Kapsam, format ve müddet açısından ilklerden biri
Akaryakıt üleştirme şirketinin bu zamanı dönüşümü, öz içerisinden oluşturduğu hususi plan kadrosu ve ait çalışanlarıyla, GoLive ve Detaysoft danışmanlığında ve SAP'nin rehberliğinde gerçekleştirildi. Kurumsal Kaynak Planlama - Kurumsal İşletim Sistemi'ni muhavvil şirket, SAP kullanımına dikkatli hazırlıklar ve planlamalar dâhilinde ortak gecede ve problemsiz yerine intikal yaptı. SAP kullanımına intikal 31 Aralık 2021'i 1 Ocak 2022'ye bağlayan tün gerçekleşti ve müşareket yeni yıla, yeni sistemi ile girdi. SAP kullanımına geçiş, plan planında öngörüldüğü şekilde, etraflıca muamele adımları ve süreleri izlem edilerek uran ve operasyonel entegrasyonda iri dava ve riskler oluşturmadan gerçekleştirildi. Tüm işlemler sektörel paydaşlar bilgilendirilerek yürütüldü ve tamamı tedbirler inceden inceye alındı. Operasyonel süreçler ile ait tamamı gelişmeler de iç ve aut paydaşlar ile mükemmel ortak koordinasyonla yaşama geçirildi. Petrol Ofisi'nin AtılKurt projesi, kapsamı ve boyutu ile önde mevrut inkılap projeleri ortada arazi alıyor.

Önemli ortak mihenk taşı noktası, millî ve global ortak muvaffakiyet hikâyesi
AtılKurt Projesi'nin müşareket tarihinin aşırı ehemmiyetli ortak mihenk taşı noktası olmasıyla birlikte, millî ve global ortak muvaffakiyet hikâyesi oluşturduğuna aksan önleyen Petrol Ofisi CEO'su Selim Şiper bu inkılap ile ait yerine şunları söyledi:

“Bütüncül dijitalleşme gayretimiz, AtılKurt projemiz kapsamında SAP'ye geçişle farklı atasözü kazandı, ciddi kıvrım başarıyla dönüldü. Kurumumuzda SAP karşı günden uçtan pöç ve tamamı modelleriyle kullanılacaktır. Sanırım bu kaplam ve boyutta ortak inkılap memleketimiz düşüncesince de nadir rastlanan ortak durum. Ayrıca dört başı mamur projenin 13 ay kadar aşırı çelimsiz ortak vakitte fikirden uygulamaya eski olması da evren çapında da örneklerden bir tanesini asimilasyon ediyor. Bu muvaffakiyet ilkin mükemmel zamanlı plan grubumuzun, ayrı ayrı departmanlardaki plan liderlerimiz ve anne kullanıcılarımızın, GoLive, Detaysoft ve SAP Premium Engagement danışmanlarımızın eseridir. Meslek hayatımda tanık olduğum en kapsamlı, en boyutlu ve en çelimsiz müddette gerçekleştirilmiş projedir, ortak planlama ve düzen bağı örneğidir. Katkıda bulunanları kutluyorum.”

AtılKurt Projesi, daha tamamlanmadan rütbe almıştı
SAP, sanayi ve iş birimleri bazında inovasyon ve dönüşümün reis projelerini açıklamış olduğu Yılın SAP Dönüşüm Ödülleri'nde de firması AtılKurt Projesi kürsüye çıkmıştı. Uzmanların ‘SAP teknolojilerinin kullanımındaki inovasyon', ‘Amaçlanan iş proses transformasyonundaki teceddüt ve ek değer', ‘Çalışan deneyiminde düzelme inisiyatifi', ‘Müşteri deneyiminde düzelme inisiyatifi', ‘Projenin insanoğlu dünyasına katkısı' kadar muhtelif kriterler üstünden bitirdikleri puanlamalarla belirlenen değerlendirmede AtılKurt Projesi, ‘Petrol ve Doğal Gaz Sektöründe Yılın Dijital Dönüşüm Ödülü'nü kazanmıştı. AtılKurt'un bu ödüle, daha hâlâ tamamlanmamışken 25 Kasım 2021'de müstahak görülmesi ise projenin kaplam ve müddet açısından benzersizliğini vurgulaması açısından hâlâ iri ortak ehemmiyet taşıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler