USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

PERYÖN 50’inci yılında diyalog seferberliği başlatıyor

Şimdi ve doğacak düşüncesince şimdi dobra birlikte emek vermek dünyasına önderlik geçirmek gösterimi ile faaliyetlerini sürdüren PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği, 50'inci yılını hile müesses üyelerinin ve Genç PERYÖN'lülerin katılımıyla planlı matbuat buluşmas

PERYÖN 50’inci yılında diyalog seferberliği başlatıyor
11-11-2021 18:45

Dört bine DOĞRU unsur sayısı ile milyonlarca çalışana ulaşan, Türkiye'nin öz alanındaki huzur çıplak maşer kuruluşlarından bir tanesi bulunan PERYÖN dünkü yaşını, başlatmış bulunduğu ‘Gelecek #İnsanKonuşursa Başlar' diyalog seferberliği ve dünkü kurumsal kimliğiyle kutluyor. Dernek hile yerleşmiş üyelerinin ve Genç PERYÖN'lülerin enli katılımıyla gerçekleşen matbuat toplantısında tanıtılan dünkü etiket ve stratejiyle, insanoğlu yönetimi sahasının en ehemmiyetli diyalog seferberliği başlatıldı.

Türkiye'de insanoğlu yönetimi ile ait bulunan kâffesi profesyonelleri, girişimcileri ve akademisyenleri kuma indinde bina altında biriktirerek insanoğlu yönetiminin geliştirilmesi ve Türkiye'deki düzentileme koşullarının iyileştirilmesi düşüncesince bedel üreten icraat karşıcı PERYÖN, dünkü devrinde dü dezavantajlı kol bulunan gençlere ve hanımlara müteveccih çalışmalara ciddilik verecek.

''Yepyeni indinde geleceğin etkileşim çevresinde şekillenen diyalog ile başlayacağını düşünüyoruz''

50'inci yıl buluşmasında mütekellim PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Buket Çelebiöven, ''Derneğimizin sıhhatsiz yüzyıllık geçmişinde insanoğlu var. İnsan yönetimi ile ilgilenen herkesi indinde araya bildirmek ve henüz elleme indinde düzentileme yaşamına önderlik ika misyonuyla cereyan ediyoruz. Bu mevzuda sağlam baş döndürücü misal projeyi yaşama geçiriyoruz. PERYÖN Kongresi bizim düşüncesince baş döndürücü değerli. Kongrenin bu yıl 29'uncusunu düzenliyoruz. Kongre ile hem düzentileme yaşamının gündemini peyda etmek tıpkı sürede globaldeki elleme uygulamaları ve gelişimleri öldürmek istiyoruz. Ödüllerimiz, akademimiz ve yaptığımız nice projeyle düzentileme yaşamını yönlendirmek, insanoğlu yönetimiyle ilgilenen profesyonellere minval tayin hedefimiz var. 50'nci yılımızda, ‘Gelecek #İnsanKonuşursa Başlar' diyoruz. Çünkü görülmemiş indinde geleceğin etkileşim çevresinde şekillenen diyalog ile başlayacağını düşünüyoruz. Tüm paydaşlarımızla beraberce diyalog seferberliği başlatıyoruz'' biçiminde konuştu.

''Pandemi elastiki ve melez düzentileme metotlarını yaşantımızın merkezine yerleştirdi''

Pandeminin iş yaşamına tesirini değerlendiren Çelebiöven, ''Pandemi öncesinde de değişimden ve etkilerinden konuşuyorduk. Pandemi yalnızca kırkyıllık değişimin fitilini ateşledi ve hızlandırdı. Hepimiz aceleci biçimde açıktan çalışmaya geçtik. Dijitalleşmenin ivmesinin artmasına tanık olduk. Yapılan indinde araştırmanın sonuçlarına baktığımızda, çalışanların yüzdelik 91'i artık melez düzentileme ortamlarında çalışacaklarını düşünüyor. Pandemi esasta bu elastiki ve melez düzentileme metotlarını yaşantımızın merkezine yerleştirdi. Bundan sonraları pandemiden aldığımız dersler doğrultusunda cereyan etmemiz önemli. Anlam bulmayı, etkin esenliğini ve dayanabilen olmayı baş döndürücü konuştuk. Çalışan esenliği, pandemi öncesinde de gündemimizdeydi lakin bu mevzuda uygulaması bulunan iştirak sayısı iyice azdı. Bundan sonraları iş-özel dirim dengesi ve etkin esenliğinin kuruluşların gündeminden on paralık düşmeyeceğini düşünüyoruz. Bu çağda en ehemmiyetli konu; bariz yazışma ve şeffaflık, birbirini idrak buyurmak ve birbirini dinlemek. Bundan sonraları geleceği insanoğlunun şekillendireceğini düşünüyoruz ve ‘Gelecek #İnsanKonuşursa Başlar' diyoruz. Yeni indinde geleceğin, insanoğlunun yazışma ihdas becerisiyle şekillenen değerlerine odaklanması icap ettiğini düşünüyoruz'' açıklamasında bulundu.

Çelebiöven, laflarına şöyleki bitmeme etti, ''Pandeminin nice tesiri var. Gençler ve hanımlar dü dezavantajlı kol adına bu sürede en baş döndürücü etkilenen kol oldular. Zaten bayanların iş gücüne katılımıyla ait indinde ekipman mesail vardı. Bu çağda bayanların işin gerektirdiği yükümlülüklerinin yanı esna bebek bakımı ve ev işleri kabilinden mevzuları da üstlenmesi zımnında işten ayrılmayı düşündüğünü görüyoruz. O sebepten pandeminin açmış bulunduğu yarayı durdurmak düşüncesince iş dünyasının daim beraberce emek vermesi gerekiyor.”

''PERYÖN adına gençlere eş çıkmayı hedefliyoruz''

Çelebiöven, “Diğer etkilenen kol ise gençler. Staj, yetişek ve iş olanaklarının azalması zımnında baş döndürücü etkilendiler. Türkiye esasta jön işsizliğinin en şişman bulunduğu ülkelerden indinde tanesi. Bu sebeple gençlerin yurtdışına yöneldiğini görüyoruz, gençlere eş çıkmamız gerek. PERYÖN adına gençlere eş çıkmayı hedefliyoruz. Bu mevzuda PERYÖN Genç çalışmamızı başlattık. Gençlere henüz DOĞRU olmak, onlara nağme hasretmek ve onları kararlarımıza karışma buyurmak istedik” dedi.

''Kamu, iş dünyası ve yetişek şirketleri ile teşrikimesai hazırlamaya açığız''

Sözlerine bitmeme fail Çelebiöven, “Başka indinde ehemmiyetli ruzname ise pandeminin hızlandırdığı dijitalleşme. Dijitalleşme esasta kimi işleri ortadan kaldırıyor, indinde yandan da dünkü işleri ortaya çıkarıyor. Çalışma şekillerini değiştiriyor. Kendi adına çalışma, platformlar üstünden çalışma, mekan ve devir hür elastiki düzentileme kabilinden dünkü düzentileme modelleri gündemimize geliyor. Yeni dünyanın gerekleri doğrultusunda hem yetişkinlerin tıpkı sürede gençlerin 21'inci çağ yetkinlikleri ile ait teknik, sayısal ve içtimai becerileri kazanması icap ettiğini düşünüyoruz. Bu mevzuda PERYÖN Akademi'yi de kullanarak; kamu, iş dünyası ve yetişek şirketleri ile teşrikimesai hazırlamaya açığız. Çalışan haklarını ve esenliğini koruyacak biçimde kanuncu düzenlemelerin yapılması ilişkin da yalan sahibi olacağız.''

Çelebiöven laflarını şöyleki tamamladı, ''Özetle hakeza indinde çağda PERYÖN'ü devraldık. Mücadelelerle meşbu ve hususi indinde dönem. Bundan sonraları şirketler, henüz aceleci henüz sade henüz enerjik kazanmak istiyorlarsa adil, eksiksiz ve emin indinde firez oluşturmalılar. İnsan Kaynakları birimlerinin, geleceği biçimlendirme ilişkin emek vermesi ve kuruluşların de bu mevzuda yetkiyi onlara vermesi gerekiyor. Hedeflerimiz büyük. Biz, düzentileme yaşamını ve etkin insanoğlunun geleceğini niyetlenmek düşüncesince varız, bu bizim görevimiz. Tüm paydaşlarımızla beraberce düzentileme yaşamının dönüşümünde diyalog seferberliği başlatıyoruz'' dedi.

PERYÖN Kongre 50'nci yıla hususi her insanoğlunun katılımına açık

PERYÖN Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Taşçı Firuzbay da, PERYÖN'ün başlatmış bulunduğu diyalog seferberliğinin en ehemmiyetli yansımasının 29. İnsan Yönetimi Kongresi olacağını duyurdu. Firuzbay, “PERYÖN adına pandeminin getirmiş bulunduğu dijitalleşmeye hızlıca uyarlanmış olduk ve online'a taşıdığımız kongremizi bu seneye hususi parasız ve her insana bariz indinde biçimde hazırlamaya değişmeyen verdik. Bugün huzur kere sizlerle paylaştığımız bu evolüsyon ile beraberce PERYÖN Kongre bu yıl BloombergHT ile yaptığımız teşrikimesai doğrultusunda 22 Aralık 2021'de cıvıl cıvıl adına yayınlanacak” dedi.

Firuzbay, PERYÖN İnsana Değer Ödülleri'nin derneğin zevahir ve misyonu ile koşut indinde bambaşka ehemmiyetli emek vermesi olduğuna uyanıklık çekerek, “PERYÖN Ödülleri ile gayemiz aldatıcı uygulamaları ölçüm etmek, elleme örnekleri çoğaltarak kâffesi iş dünyası ile öldürmek ve bu sayede düzentileme ortamlarının standardını artıracak uygulamaların çoğalmasını sağlamak. Pandemi bize paylaşmayı, yardımlaşmayı ve insancasına değerlerimizi indinde kat henüz hatırlatırken senelerdir bu misyonu sahip çıkmış PERYÖN Ödülleri bugün baş döndürücü henüz manalı ve önemli. Ayrıca EAPM- Avrupa İnsan Yönetim Derneği, insanoğlu yönetimi dalında hayattaki en ehemmiyetli dü otoriteden bir tanesi ve PERYÖN İnsana Değer Ödülleri Büyük Ödülü toptan bölgede EAPM'nin tanımış bulunduğu indinde tane ihsanıhümayun olma niteliği taşıyor. Bu alandaki en prestijli ihsanıhümayun bulunduğu için, yurtdışında da şişman önemi ve kıymeti var. Bu ödülü meydan proje, 32 ülkeyi temessül fail bina derneğimiz EAPM kabilinden da ölçüm görüyor, paylaşılıyor” ifadelerini kullandı.

PERYÖN üyeleri düşüncesince çalışıyor

PERYÖN Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Onel de PERYÖN'ün yenilikçi faaliyetleri, muayeneleri ve el alanıyla ait bilim verdi. Onel, unsur olmanın PERYÖN'ü ve düzentileme yaşamındaki insanı pekitmek düşüncesince ehemmiyetli indinde vebal bulunduğunu belirterek, insanoğlu yönetimi uzmanlarını unsur olmaya ve üyeliklerini cıvıl cıvıl etmeye çağırma etti. Onel, “Derneğin dosdoğru ve akla yatkın faaliyetlere imza atabilmesi düşüncesince en ehemmiyetli konulardan bir tanesi tabii ki unsur geliştirme. Tüm çıplak maşer kurumlarında bulunduğu kabilinden PERYÖN'ün de en şişman gücü bire indinde bedel çatısı altında büzülmüş üyeleri. Ne denli indinde tomar insanoğlu yönetiminin içre bulunan reis ve reis adaylarını bu bina dibine alabilirsek, o denli güçleneceğiz. Evet ağır indinde unsur sayımız var. Ancak piyasaya doğrultu verebilmek ve geleceğe akla yatkın çelimli adımlar atılmasını sağlayabilmek düşüncesince henüz indinde tomar reis ve reis adayını aramızda kullanmak istiyoruz” dedi.

PERYÖN adına gençlere müteveccih sağlam baş döndürücü projeyi de yaşama geçirdiklerini özetleyen Onel, “Şimdi Söz Gençlerde vizyonuyla bünyemizde indinde jön göbek organizasyonu kurduk. Amacımız tabii doğacak düşüncesince onlara sabah yeli vermek. 1990 ve sonrası tevellütlü 36 jön ile indinde istişare yerleşmiş oluşturduk. Yönetim yerleşmiş adına onlara hem mentörlük yapıyoruz, tıpkı sürede bilakis mentörlük programı ile geleceğe değgin beklentilerini anlamaya çalışıyor, sorunlara yaklaşımlarını dinliyor, fikirlerini öğreniyoruz. Şu an ikinci grupla çalışmalarımız bitmeme ediyor ve izlence baş döndürücü dobra ilerliyor. Önümüzdeki çağda de gençlere müteveccih nice çalışmamız olacak” dedi.

PERYÖN'de jön enerji

PERYÖN Genç Yönetim Kurulu Üyeleri de 50'inci yıl buluşmasında hedeflerini anlattılar. PERYÖN Genç Yönetim Kurulu sözcüsü Zeynep Aydemir “PERYÖN Genç Yönetim Kurulu Programı, jön neslin, insanoğlu yönetimi çalışmalarına huzur aracısız erişimini temin etmek ve hedeflenen doğacak düşüncesince onlara sabah yeli hasretmek şartıyla başlatıldı. Amaç tecrübeli İK liderlerinin insanoğlu yönetimi alanındaki gelişimleri dünkü kuşak perspektifiyle görmelerini sağlamak. Aynı sürede insanoğlu yönetimi uygulamalarının, jön neslin beklentilerine uyumlanmasını kolaylaştırmak” dedi.

PERYÖN Genç Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Aktan da ''Gençlerin hissettikleri, Sorunları ve Gelecekten Beklentileri'' anlı şanlı konuşmasında jön profesyonellerin ve adayların insanoğlu yönetimi departmanlarından beklentilerini özetledi. Aktan konuşmasında, “İşverenler de çıkarlarını gençlere hazırlamalı. İş yapış şekli, yazışma dinamikleri, önderlik anlayışı baştan tasarlanmalı. Beklediğiniz faziletkâr potansiyelli çalışana erişmek istiyorsanız, siz de kasıntı kültürünüzü bire indinde çabukluk üstünde kurmalısınız. Genç kabiliyet kaybını bu biçimde en organ irca kılmak mümkün” ifadelerini kullandı.

Tanıtım filmi 50 yılı özetledi

Yapılan buluşmada PERYÖN - Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'nin 50'inci yılı anısına hazırlanmakta bulunan lansman filmi de huzur kat matbuat mensuplarıyla paylaşıldı. Mini indinde dokümanter niteliği haiz lansman filmimizde PERYÖN'ün önceki çevrim başkanları, cıvıl cıvıl yöneticileri ve üyeleri derneğin 50 yılda almış bulunduğu yolu anlattılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler