USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Pentagon: Rusya, Donbas dalında aşırı sınırlanmış tekâmül kaydediyor

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın Donbas dalında halen organize ettiği takvimin peşinde olduğunu, Rus ordusunun coğrafi açıdan aşırı sınırlanmış müşterek gelişim kaydettiğini söyledi.

Pentagon: Rusya, Donbas dalında aşırı sınırlanmış tekâmül kaydediyor
09-05-2022 23:46
Washington DC

Günlük matbuat toplantısında soruları cevaplayan Kirby, Rusya ile Ukrayna ortada Donbas bölgesindeki çatışmaları “çıkmaz” adına nitelemeyeceğini, tarafların çapraz ferde atışlarının bitmeme ettiğini ve çapraz arazi iktisap yahut yitirme durumlarının bahis konusu bulunduğunu belirtti.

Ukrayna: Rus ordusu sonuç 24 saatte Harkiv ve Donetsk bölgelerine 48 atak düzenlediUkrayna: Rus ordusu doğudaki saldırılarını artırarak sürdürüyor Biden, Ukrayna'ya tabanca verilmesini kolaylaştıracak yasayı imzaladı

Kirby, Rusya’nın halen kuzeyden Ukrayna’nın doğusundaki Donbas alanına bası uygulamaya çalıştığını dile getirdi.

Rus ordusunun oradaki kazanımlarının enikonu az bulunduğunu vurgulayan Sözcü, şu ifadeleri kullandı:

“Hareketleri enikonu aheste ve düzensizdir, Ukrayna’dan da disiplin birlikte dayanma görüyorlar. Savaşın donma noktasına geldiği alışılmış anlamdaki birlikte çıkmazda olduklarını söyleyemeyiz. Çok sayıda çapraz futbolcu ateşi var. Çok ehemmiyetli seviyede çabukluk mevcut fakat dü aşama arka alıp baktığınızda, Rusların aşırı da gelişim kaydedemediğini görürsünüz. Geçen müddet içerisinde Rusya’nın halen öz takvimlerinin peşinde olduğuna inanıyoruz. Kaydettikleri gelişim ise coğrafi adına aşırı aşkın sınırlı.”