USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pegasus Hava Yolları, karbon emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 20 azaltmayı hedefliyor

Karbon emisyonuyla ilgilendiren 2030 yılı açıklık devre hedefini belirleyen Pegasus Hava Yolları; ünite geçici kilometre başına (RPK) sakıt pervaz kaynaklı karbon emisyonunu, 2030 yılına kadar 2019 yılına nazaran yüzde 20 azaltmayı hedefliyor.

Pegasus Hava Yolları, karbon emisyonunu 2030 yılına kadar yüzde 20 azaltmayı hedefliyor
13-12-2021 11:47

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) ‘2050'ye kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu' taahhüdünde mevcut kılavuz gemisi iklim yolu şirketleri ortada toprak meydan Pegasus Hava Yolları, bu taahhüdü pekitmek üzere 2030 yılı aralık fasıl hedefini belirledi. Operasyonlarını ve faaliyetlerini ‘sürdürülebilir çevre' anlayışıyla müdür havayolu şirketi; ünite geçici kilometre başına (RPK) sakıt pervaz kaynaklı karbon (CO2) emisyonunu, 2030 yılına kadar 2019 yılına nazaran azaltmayı hedefliyor.

Konuyla ilişik izah eden Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet T. Nane, “Şirket olarak, ‘2050'ye kadar Net Sıfır Karbon Emisyonu' taahhüdümüzü pekitmek üzere 2030 yılı düşüncesince aralık fasıl hedefimizi belirledik. Bütün çalışmalarımızı bu hedef doğrultusunda şekillendiriyoruz. Filo dönüşümü stratejimiz çerçevesinde mahrukat dair hâlâ velut bulunan Airbus NEO manken tayyare sayımızı artırarak emisyon yoğunluğumuzu azaltacağımızı öngörüyoruz. Tüm operasyonlarımızı ve faaliyetlerimizi ‘sürdürülebilir çevre' anlayışıyla yönetirken, ülkemizin ve bölgemizin en yeşil iklim yolu olma hedefiyle mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz” dedi.

Havayolu şirketinin karbon emisyonu çalışmaları

Filonun gençleştirilmesi, az emisyonlu tayyare modellerinin satın alınması, uçaklarda ciddilik azaltma çalışmaları, rotaların optimize edilmesi kabil operasyonel tedbirlerle sürecin kaynağında emisyon azaltma emek harcamaları meydana getiren havayolu şirketi, saydamlık prensibi çerçevesinde, uçuşlarından meydana gelen emisyon göstergesini yatırımcı ilişkileri internet sayfasında maaş bazda paylaşıyor. Havayolu şirketi, ılımlı vadede bit dönüşümü ve offsetleme projeleri, levent boylu vadede ise SAF kullanımı, acemi uygulayım bilimi uçaklar ve karbon soruşturma teknolojileri sahalarında çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler