USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Patent piyasası müstevli zamanında zait ayrıştı

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı Karaca, dünyanın kavi ortak müstevli devri geçirdiğini belirterek, "Süreç süresince buluş belgesi piyasası artı ayrıştı, gelişigüzel sene ivmeli şekilde, hâlâ aşkın faziletli sayıda ve hâlâ dobra kalitede patentler karşımıza çıkıy

Patent piyasası müstevli zamanında zait ayrıştı
07-12-2021 16:26
Istanbul

Dış Patent, rastgele sene Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulübü (ENSO) çeşidinden planlı Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında "İçimdeki Çocuk" projesi ile senenin toplumsal vebal projesi ödülünü almaya doğruluk kazandı.

Dış Patent Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Karaca, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, dü senedir hem Türkiye'nin hem de dünyanın dayanıklı ortak müstevli devri geçirdiğini belirterek, bu proses içre buluş belgesi dalının zait ayrıştığını, rastgele sene ivmeli şekilde, henüz ortak tomar erdemli sayıda ve henüz güzel kalitede patentlerin karşılarına çıktığını tabir etti.

Üniversitelerin ilkin uygulayım bilimi aktarma ofislerinin bire ortak sürede araştırı ve ihya merkezlerinin buluş belgesi dalının gelişimine aşırı şişman tesirinin bulunduğunu tamlayan Karaca, "Tabii bunlara dayanaklık etmek sağlayan devletin teşvikleri de ehemmiyetli ortak güdeleme deposu namına karşımıza çıkıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karaca, Ar-Ge merkezleri ve uygulayım bilimi aktarma ofisleri, bire ortak sürede üniversitelerin katkısının önemine dikkati çekerek, "Bunlardaki bilinçlendirme de bence bizim kabilinden vekillerin ve mebus ofislerinin bence rolü mevcut esasta rolünden aşırı henüz ortak tomar rolü bulunduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hiçbir devir üniversitelerle uygulayım bilimi aktarma ofisleriyle yahut Ar-Ge merkezleriyle bağlantılarını tek koparmadıklarını aktaran Karaca, "Sürekli taraf yanayız. Hep ortak yazışma halindeyiz. Öncelikle farkındalık ve bilinçlendirme eğitimleri veriyoruz. Ardından henüz fevk düzeyde, henüz ati ölçüde uran eğitimlerle de buluş belgesi mevzusundaki gelişmelerine mütalaa görevlisi oluyoruz. Bu da elbette neticelere yansıyor." açıklamasını yaptı.

Karaca, Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında Dış Patent'in toplumsal vebal sahasında almış bulunduğu ödüle bağlı şu ifadeleri aktardı:

"Gerçekten aşırı heyecanlandığımız, aşırı da haysiyet duyduğumuz ortak rütbe alacağız. mükafat töreninde tığ toplumsal vebal projesi branşında ödüle müstahak görüldük. Çok ehemmiyetli ortak üniversitenin, aşırı ehemmiyetli ortak pedagoji bilimi kurumunun, ilkin bu ödülü vermesi bizi henüz da ortak tomar heyecanlandırıyor. Tüylerimizi çalı çaltı yapıyor. İnşallah bundan hakeza da bitmeme edeceğiz bu janr toplumsal vebal projelerine."

"İçimizde birer bebek barındırıyoruz ve bu evlatların da beslenmesi gerekiyor"

Projenin destekçilerinden Prof. Dr. İsmail Koçak da mânialı evlatların tedavisi haricinde onların yaşama adaptasyonun aşırı ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, onların toplumsal ortamla bütünleşmeleri ve menfaatlerini toplumsal ortamın ortak parçası namına hissetmeleri düşüncesince nice yöntemin bulunduğunu tabir etti.

Bu yöntemlerden bazılarının müzik, zanaat ve foto bulunduğunu aktaran Koçak, "Her bilinçlilik elden bilgelik değil. Dolayısıyla evlatlarımızın toplumsal dünyaya adaptasyonları mânialı yada mâniasız olsun musiki kanalıyla da yapılabiliyor. Biz de çoğu kez bu bap üstünde çalışıyoruz." halinde konuştu

Koçak, evlatların içerisindeki duygularını, içerisindeki yaratıcılıklarını çıkaracak rastgele ayrışık teşekkül ve binanın kendileri düşüncesince ehemmiyetli olduğuna ayraç ederek, "Fakat burada ortak ayrıntı var. Erişkin bulunan hepimiz de bire ortak sürede birer çocuğuz." dedi.

İçimizde birer bebek barındırdığımızı ve bu evlatların da beslenmesi gerektiğine dikkati çekici Koçak, "Hayatımızda yaşadığımız nice problemin nedeni içimizdeki evlatların çıban almış olması. Dolayısıyla 'İçimdeki Çocuk' projesi hakeza şümullü ortak projedir. Sadece ıvır zıvır dallar değil bire ortak sürede erişkinleri de içeren ortak janr projedir." değerlendirmesinde bulundu.

Dış Patent Kurumsal İletişim Müdürü İpek İpek ise Boğaziçi İş Dünyası Ödülleri kapsamında toplumsal vebal projesi ödülü aldıklarını tabir ederek, şunları aktardı:

"Projemiz kapsamında spastik mânialı evlatlarımızın söyleyebileceği kelimelerden oluşan hususi ortak liet yazdık ve çocuklarımız şarkıyı dinledikleri devir duydukları anda söylem ederek şarkımıza haremlik edebildiler ki bu bizim düşüncesince aşırı şişman ortak başarı. İlerleyen süreçlerde de onların kendilerinin yazmış bulunduğu şarkıların aranjelerini yapmış olup sizlerle buluşturmak en şişman amacımız. Bunun düşüncesince çalışmalarımız bitmeme edecek."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler