USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çecik açılıyor

Ankara'da gerçekleştirdiği baş döndürücü sayıda projenin peşi sıra İstanbul’a Next Level markası ile antre işleyen Pasifik, yurt envestisman ortaklığı kurarak çecik açılıyor.

Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı çecik açılıyor
07-12-2021 13:49
Istanbul

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan güzeşte hafta diploma meydan Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PSGYO), Tera Menkul Kıymetler liderliğindeki açık müşterek şirketler birliği kanalıyla 9-10 Aralık tarihlerinde istem toplayacak.

Halka bildirme önceleri planlı matbuat toplantısında mütekellim Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, yatırımcılara değişik müşterek emlak envestisman ortaklığı modeli sunduklarını, geliştirici müşterek firması bölüt açtıklarını söyledi. Gerçekleştirdikleri roadshow’larda kurumsal yatırımcılardan baş döndürücü müspet dönüşler aldıklarının altını çizen Erdoğan, başta gayrimenkule müteveccih istem patlamasının yaşandığı ve borsanın daima üstün dereceli tazelediği hakeza müşterek devirde ferdî yatırımcıya hem gayrimenkule hem borsaya envestisman ika fırsatını müşterek arada sunduklarını aktardı.

PSGYO'nun portföy yapısı ile sektördeki nice şirketten ayrıştığına dikkati çekici Erdoğan, şu halde konuştu:

"Aslına bakarsanız ağız ağıza plan geliştirmeye odaklı müşterek GYO yapıyoruz. Sonuçta Pasifik geliştirici müşterek müşareket ve kılıç onu bölüt açıyoruz. Portföyümüzde şu anda geliştirdiğimiz birbirinden hususi dü plan var, Merkez Ankara ve Next Level İstanbul. Merkez Ankara projemiz Türkiye’nin biricik parselde en iri katışık kullanma projesi olmasının yanı esna Emlak Konut projeleri ortada satı rekorları ibik müşterek proje. Next Level İstanbul projemiz ise kentin mükemmel kalbinde, Levent’in Etiler girişinde, kentin en iyisi olmaya aday, baş döndürücü hususi müşterek proje. Bu dü projemiz de her insanın hayalinde olan, başta emlak yatırımcısının dip dikkat gösterdiği, çıkar potansiyeli erdemli bulunan projeler. Biz Pasifik GYO’yu bölüt açarak, yatırımcıları en evvela bu dü projemizin çıkar potansiyeline yüzdelik 20 indirim ile eş geçirmek istiyoruz.

Tabii ki bu halde bizlere eş bulunan halis muhlis yatırımcılarımız gelecekteki projelerimize ve onların çıkar potansiyeline de eş reşit olacaklar. Gelecek devirde başta İstanbul’da toy planlar yetiştirmek istiyoruz. Biz işlerimizi baş döndürücü dobra karşılayıcı müşterek şirketiz. Bunun en iri kanıtı da eskiden gerçekleştirdiğimiz projeler. Dolayısıyla böylesi gizil sunan müşterek GYO’ya, emlak piyasasının ve borsa endekslerinin beraberce yükseldiği müşterek devirde envestisman yapmanın ferdî ve kurumsal yatırımcılara hem endamsız vadede tıpkı zamanda mutedil ve derinliğine vadede baş döndürücü ehemmiyetli müşterek faiz potansiyeli sunacağına inanıyoruz."

Erdoğan, Pasifik GYO ile yatırımcıları icar getirisine odaklı gayrimenkullere değil, plan geliştirip yapmış olup satmaya odaklı müşterek GYO’ya eş ettiklerini belirterek, bu sayede yatırımcılara baş döndürücü elan nakit müşterek portföy sunduklarını anlattı. Pasifik adına emlak envestisman ortaklıklarına yaklaşımlarının değişik bulunduğunu özetleyen Erdoğan, “Ana stratejimiz plan yetiştirmek ve bunu yaparken de oldukça erdemli ek bedel oluşturmak. Biz geliştiriyoruz, yapıyoruz ve satıyoruz. Yatırımcılara baş döndürücü elan nakit müşterek portföy sunuyoruz. Sonuçta yaptığımız iş hesaplı müşterek iş ve kılıç ortaklarımızın da bu hasılattan payını almasını istiyoruz." dedi.

"Hem gayrimenkule tıpkı zamanda eylem piyasalarına bire müşterek anda yatırım"

Fatih Erdoğan, geliştirici müşterek müşareket adına piyasaya toy müşterek açılım kazandıracaklarının altını çizerek, apayrı geliştirici şirketlere de sağlam olacaklarını dile getirdi.

Önümüzdeki devirde elan baş döndürücü sayıda geliştirici firmanın GYO kurarak bölüt açılmasını beklediklerini özetleyen Erdoğan, “Herkes gayrimenkule envestisman yapamayabilir. Ancak ıvır zıvır birikimlerle GYO hissesi alarak, en kıymetli planlara envestisman gerçekleştirmek mümkün. Böylece ıvır zıvır yatırımcı hem gayrimenkule tıpkı zamanda eylem piyasalarına bire müşterek anda envestisman yapabilir. Hem yatırımcı sektördeki erdemli çıkar potansiyelinden yararlanır, tıpkı zamanda GYO’lar krediye girmeden, borçlanmadan projelerini bitirme imkânı elde eder.” sanarak konuştu.

Erdoğan, bölüt arzın zamanlamasına müteveccih adına ise müstevli sonrası ortaya çıkan bildirme kısıtları ve enflasyonist ortamın emlak ve eylem yatırımlarını elan da alımlı bir duruma getirdiğini aktardı. Sermaye alanı katılımcılarının ve açık yatırımcı kitlelerinin, Pasifik GYO bölüt arzını müşterek punt adına göreceğini vurgulayan Erdoğan, bölüt arzdan elde edilecek gelirin yüzdelik 30’u ile müşareket borçlarının kapatılarak pres sermayesine dayanak sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

"Ciddi oranda müşterek istem alacağımızı öngörüyoruz"

Erdoğan, bölüt bildirme gelirinin yüzdelik 70’lik bölümünü bitmeme fail ve gerçekleşecek toy planların geliştirilmesinde kullanacaklarını belirterek, "Ana gayemiz bölüt bildirme geliri ile gelecek senelerde geliştirilecek planların de finansman yükünün tesirini asgariye indirip, karlılığımızı maksimum oranda artırmak. Halka ferahlamak toy planlara borçlanmadan öz kaynaklarla tahavvül geçirmek tıpkı zamanda şirketimizi büyütebilmek, emlak piyasasını pekitmek demek. Bu janr bölüt açık müşterek müşareket olmakla kurumsal altyapımızı da baş döndürücü ağırbaşlı güçlendirdik." halinde konuştu.

Regülasyonlara naşir olmanın GYO'lara ulama sağladığını kail Erdoğan, "Gelecek nesillere elan çelimli müşterek müşareket bırakabileceğiz. Bu geçmiş bölüt arzımız değil, elan ilkin grubumuzun çay firması Orçay'ın sonuç aşama güzel müşterek halde bölüt arzını gerçekleştirdik. Halka bildirme sonrası kayar performansıyla da yatırımcısının yüzünü güldürmüştü. Halk arzların kurumsallaşma anlamında baş döndürücü ağırbaşlı yardımı oluyor, GYO'larda bu elan da fazla." ifadelerini kullandı.

Fatih Erdoğan, sonuç 2 senedir bölüt arzların baş döndürücü pop olduğuna aksan yaparak, şu halde bitmeme etti:

"Bu sene bölüt arzlar üstün dereceli kırdı. Son çevrim borsada topu topu endeksler üstün dereceli kırıyor. 3-4 aydır emlak sektöründe ağırbaşlı müşterek yükseliş var. Yatırımlara iri dikkat var. TL envestisman enstrümanlarının en önemlilerinden birisi gayrimenkuldür, ötekisi de kayar senedidir. Biz bunun ikisini çabucak sunuyoruz. Çünkü bizim GYO'ya envestisman karşılayıcı yatırımcı hem eylem almış olmakta hem gayrimenkule envestisman yapmış oluyor. Sürekli bu gelişimimizi bitmeme ettirip çıkar potansiyeli erdemli bulunan projelerle yatırımcımızı işlerimize eş etmiş oluyoruz. Kısa, mutedil ve derinliğine vadede baş döndürücü iri müşterek çıkar potansiyeli sunuyoruz. Kurumsal yatırımcılardan roadshow'larda baş döndürücü iri dikkat gördük. Ciddi oranda müşterek istem alacağımızı da öngörüyoruz. Gayrimenkul devir meydan ve tutar açısından iri müşterek yatırım. Biz burada yatırımcı kitlesine 'Gayrimenkul yatırımı yapamadıysanız eylem karşı size müşterek punt sunuyoruz' diyoruz."

"Yüzde 25,23’ü bölüt açılıyor"

Tera Yatırım Genel Koordinatörü Metin Seyhan ise, “Kurumumuz 2021 yılı zarfında gerçekleştirmiş bulunduğu 3 güzel bölüt arzdan sonra, emlak dalının ehemmiyetli firmalarından bulunan Pasifik GYO’nun bölüt arzını gerçekleştirecek olmanın gururunu yaşıyor. Gerçekleştirmiş olduğumuz bölüt arzlarda hedefimiz, Borsa İstanbul’un ve kapital piyasalarının elan çelimli bir duruma gelmesi, sürdürülebilir, yatırımcılara emniyet sağlayan müşterek envestisman ortamı sağlanmasıdır.” dedi.

Seyhan, bölüt arzın detaylarına bağlı adına da şunları söyledi:

“Pasifik GYO bölüt arzında 67,5 milyon saymaca kıymetli kayar karşılığında bölüt bildirme büyüklüğü 1,1 bilyon yöresinde olup, bu çerçevede firmanın yüzdelik 25,23’lük bölümü bölüt açık olacak. Talebin müşterek tomar olması halinde, mecmu bölüt bildirme edilen payların yüzdelik 20’sine istikbal fail müşareket ortaklarının 13 milyon 500 bin TL saymaca kıymetli oranı bölüt bildirme edilecek. Söz konusu ek satışın tamamının gerçekleşmesi halinde, mecmu 81 milyon saymaca kıymetli kayar bölüt bildirme edilecek olup, bu vaziyette bölüt duruluk oranı ise yüzdelik 30,28 olacaktır. Sermaye artırımı ve eş satışı eliyle müşareket paylarının bölüt arzında satış, Tera Yatırım liderliğinde oluşturulacak şirketler birliği çeşidinden gerçekleştirilecektir. Halka bildirme edilecek 67 milyon 500 bin TL saymaca kıymetli payların, yüzdelik 40’ı diyar içi ferdî yatırımcılara, yüzdelik 40’ı diyar içi kurumsal yatırımcılara ve yüzdelik 20 oranındaki bölümü ise diyar dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar düşüncesince tahsis edilmiştir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler