USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Valdez'in tercihi 'Yorgun kahramanlar' oldu

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Anadolu Ajansının (AA) düzenlemiş olduğu "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Valdez'in tercihi 'Yorgun kahramanlar' oldu
12-12-2021 12:44
Ankara

Paraguay'ın Ankara Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, AA'nın 2012'den sonraları anadan görme duruma getirmiş olduğu oylamada 825 bin fotoğraf karesi arasından seçilen "haber", "spor" ve "yaşam" kategorindeki 64 fotoğrafı inceledi.

Valdez, "haber" kategorisinde Elif Öztürk Özöncü çeşidinden İstanbul'da birlikte iş durumunda çıkan yangının peşi sıra çekilen "Yorgun kahramanlar" angın fotoğrafı seçtiğini belirterek kendisinin de birlikte fahri yangıncı olması zımnında bu kategorideki seçiminde on paralık zorlanmadığını söyledi.

Bu fotoğrafın kendisini içten etkilediğini kaydeden Valdez, "Ben Paraguay fahri itfaiyecilerinin kurucusuyum. Bir kazadan, yangından, tabii afetten sonraları aşırı defa bu halde ego de kaldım. Bu derece duygusal, fiziki manada çetince anlamış olur yaşadıktan sonraları bu halde oturup az buçuk dinlenmeniz gerekiyor. Bu sebepten bu fotoğraf benim düşüncesince en iyisi. Duygusal manada aşırı iri tesiri var. Başka insanoğlu düşüncesince ne anlatım ediyor bilmem lakin benim kabil birlikte yangıncı düşüncesince aşırı bilinçlilik anlatım ediyor." değerlendirmesini yaptı.

Valdez, Antalya'da orman yangınlarının yaşandığı alanı ziyaretinin üstünden aşırı geçmediğini vurgulayarak o çağda Türkiye'ye mevrut oğluyla tamamı coşkunluk alanlarını görüşme ettiğini aktardı.

Ankara, Antalya, Van, Sinop'taki itfaiyecilerle ve AKUT çalışanlarıyla aşırı iyi ilişkisinin bulunduğunu dile getiren Valdez, eşinin de birlikte iane kuruluşuyla alanda konutlarını yitirmiş bireylere yardımda bulunduğunu belirtti.

Valdez, "spor" kategorisinde ise oyunu Mustafa Çiftçi'nin 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşlerinde çektiği "Keyfim yerinde" adlı fotoğraftan yana kullandı.

Türkiye'ye hoppadak güreş düşüncesince geldiğini kaydeden Valdez, Ahlat ziyaretinde de bu sporu izlediğini söyledi.

Valdez, "Benim seçimlerim beceri bilgiler içermiyor, hoppadak duygularıma seslenme edeni seçiyorum." dedi.

"Böyle birlikte fotoğraf yakalayamadım"

"Yaşam" kategorisinde intihap yapmakta az buçuk zorlandığını kaydeden Valdez, tamamı fotoğrafları yegâne hiçbir inceleyerek değerlendirdi.

Valdez, bu kategoride Doğukan Keskinkılıç çeşidinden çekilen "Dolunayın güzelliği" fotoğrafına oy verdi.

Her devir ayı bu halde görüntülemek istediğini fakat fotoğrafta hakeza çıkmadığını tamlayan Valdez, fotoğrafın elbette çekildiğine bağlı AA foto muhabiri Hakan Nural'dan bilgelik aldı.

Valdez, 3 senedir ayın iri birlikte fotoğrafını çekmeyi düşündüğünü belirterek "Ayın en iri görünmüş olduğu gökçe ay devrinde güçlü fotoğraf çektim lakin hakeza birlikte fotoğraf yakalayamadım." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler