USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

OYAK'ın hedefi üç unicorn çıkarmak

Türkiye'nin en iri mesleksel tekaütlük fonu OYAK, sonuç senelerde meydana getirdiği atılımlarla ciddi sektördeki varlığını güçlendirirken, çeviklikleri ve teknolojiyi güzel kullanmalarıyla öne çıkan şirketlere yatırıma odaklanırken, önümüzdeki çağda üç unicorn çıkar

OYAK'ın hedefi üç unicorn çıkarmak
14-02-2022 19:59

Teknoloji dalında attığı adımlarla yerel teşebbüs sermayesi ekosisteminin desteklenmesini ve küreselleşmesini hedefleyen OYAK, Türkiye'nin uygulayım bilimi ihraç fail dünya vizyonuna ulama sağlamayı amaçlıyor. Bu gaye doğrultusunda Türkiye'de önceki elektronik mal lisansı meydan şirketlerinden bir tanesi bulunan ve Fintek dünyasının çelimli oyuncularından Birleşik Ödeme'den sonradan müşterek apayrı Türk girişimi yazılım ve uygulayım bilimi geliştiren Innovance'a envestisman önleyen OYAK, OCR Labs yatırımıyla da toptan ciddiyete erbap etiket teyit sektöründe girişimlerine başlamış bulunan OYAK'ın hedefi, envestisman meydana getirdiği bu ve benzer şirketlerden üç unicorn çıkarmak.

İngiltere'nin başkenti Londra'da iş bölgesini uzun uzadıya yatırımlarına bitmeme ederken, OYAK Grubu Finans Sektörü Başkanı Emrah Silav “OYAK Genel Müdürümüz Süleyman Savaş Erdem liderliğinde, sonuç altı yılda mütebeddil hile ve düzenleme anlayışıyla globaldeki gücümüzü ve etkimizi artırmaya odaklandık. Finans ve sigorta teknolojileri sahalarına yaptığımız yatırımlarla toptan değiştirmek yönetiyoruz. OYAK Grup Sigorta'nın Londra ofisi ile iş bölgesini genişletirken, öteki iştiraki OYAK Portföy'ün Girişim Sermayesi Yatırım Fonları üstünden yaptığımız yatırımlarla da mali uygulayım bilimi ve sigorta teknolojisi şirketleriyle bütünleşmiş iş modelleri üretiyoruz” açıklamalarında bulundu.

2023 hedefi 10 dünya de 10 ayrı büro açmak
Tüm dünyada yatırımcıların gözdesi biçimine mevrut mal ve teknolojiyi birleştiren fintek sektöründe güzeşte sene ehemmiyetli müşterek etap yaptıklarını kail Silav, “OYAK Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarımız ile Türkiye'nin önceki elektronik mal lisansı meydan fintek şirketlerinden Birleşik Ödeme'ye envestisman desteği sunduk. Bizimle beraberce sektörde güçlenen Birleşik Ödeme, müşterek taraftan taşınmazlar dışına açılmayı sürdürürken, müşterek taraftan da unicorn olma hedefinde ilerliyor. OYAK, bu envestisman ile mali uygulayım bilimi açılımı yapmış oldu bununla ortak Türkiye'de teşebbüs sermayesi ekosisteminin geliştirilmesi düşüncesince benzer oldu. Birleşik Ödeme, OYAK Grup Şirketlerinin yanı esna nice ehemmiyetli şirketin da sayısal finansallaşma projelerinin ciddi iş ortağı olacak” dedi.

İlk taşınmazlar dışı ofisini Bakü'de ikincisini Romanya'da açan Birleşik Ödeme, 2022'de Gürcistan ve Özbekistan ofislerini açmayı planlıyor. Birleşik Ödeme, OYAK Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fon'undan almış olduğu ciddi yatırımla 2023'e denli 10 ülkede 10 büro açmayı hedefliyor

OYAK Portföy'ün Girişim Sermayesi Yatırım Fonları üstünden gerçekleştirdiği müşterek apayrı uygulayım bilimi yatırımı ise içinde 250 yazılımcının fariza meydana getirdiği Türk firması Innovance oldu.

Bankaların dijitalleşme süreçlerine ve taşınabilir uygulamalara istikamet sağlayan teknolojiler geliştiren Innovance, OYAK Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fon'undan almış olduğu yatırımla ilkin Almanya ofisini peşi esna Romanya ofisini açmaya hazırlanıyor. Innovance'ın hedefi unicorn adına toptan ligde de muvaffakiyet yakalamak. 2026 senesinde 53 bilyon dolar büyüklüğe kavuşması muhtemel etiket teyit sektörüne de girerek Avustralya'nın önder sayısal etiket teyit firması OCR Labs'in önceki envestisman turuna önderlik fail OYAK, OCR Labs, önümüzdeki 2 sene içinde unicorn olmayı hedefliyor.

OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in 2017 senesinde meydana getirdiği takip toplantısında ise meydana getirdiği açıklamada OYAK'ın müşterek aşırı ayrımlı bölgede çalışmalara başlanılacağının sinyallerini verirken, Erdem açıklamasında ‘'Bu süreçle beraberce teknoloji, enerji, tarım, besin ve hayvancılık üzere döngüsel sıfır sektörler radara alındı. Hedefler doğrultusunda satın almalar, birleşmeler, acemi alanlara yatırımlar ve bölüt arzlar ile verimliliği ve karlılığı arttırmaya odaklandık. Buna makul adına Total İstasyonları, Moil, Milangaz, Kümaş, Tamek ve Sagra ilkin iktisap etmek üzere, efsanevi sağlığı, kuraklığa dayanabilen tohumculuk üzere nice bölgede şeriklik satın almaları gerçekleştirdik.'' dedi.

2017 de meydana gelen toplantıyla beraberce Birleşik Ödeme, OCR Labs, İnnovance üzere Fintek dünyasının çelimli oyuncularına da teşebbüs sermayesi eliyle yatırımlar önleyen OYAK'ın hedefi üç unicorn çıkarmak.

 

OYAK'ın kısmını muhavvil kararlar
OYAK'ta sonuç ilkokul yıldaki inkılap ve oluşum çelimli gelişme getirdi. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem'in 2017 senesinde meydana getirdiği takip toplantısında koyduğu hedef doğrultusunda, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak; uygulayım bilimi dalında yerel teşebbüs ekosistemini ve toptan ölçekli yatırımları müzaheret etmek şekli ile OYAK'ın istikbaline zenginlik getirme kararları alındı. Dünyada mütebeddil paradigmalar üstüne meydana getirilen takip emekleri sonucunda bilhassa teknoloji, enerji, tarım, besin ve hayvancılık üzere döngüsel sıfır sektörler radara alındı.

Hedefler doğrultusunda satın almalar, birleşmeler, acemi alanlara yatırımlar ve bölüt arzlar ile verimliliği ve karlılığı arttırmaya odaklanıldı. Buna makul adına TOTAL İstasyonları, Moil, Milangaz, Kümaş, Tamek ve Sagra ilkin iktisap etmek üzere, efsanevi sağlığı, kuraklığa dayanabilen tohumculuk üzere nice bölgede şeriklik satın almaları gerçekleştirildi. Birleşik Ödeme, OCR Labs, İnnovance üzere Fintek dünyasının çelimli oyuncularına da teşebbüs sermayesi eliyle yatırımlar önceki kere yapılmaya başlandı.

Yunus Dalgıç

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler