USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ortak hedef: 'Sürdürülebilir, katma değerli ihracat'

İhracatçı birliklerinde 2022 Nisan'da gerçekleşecek bulunan seçimlerde reis adaylıkları açıklanmaya bitmeme ediyor. Yeni devirde reis adaylıklarını açıklanan isimler, müşterek taraftan da projelerini de sunuyor.

Ortak hedef: 'Sürdürülebilir, katma değerli ihracat'
05-03-2022 12:15

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Koçak, başbuğ adaylığını açıklayarak, "Alt sektörlerimizle baş başa eş bellek ile cereyan edecek müşterek vizyonla göreve talibiz. İhracatta ünite değerimizi üst geçirmek rüçhan hedefimiz. Tüm dünyayı gizil ihracat pazarı şekilde görüyoruz" dedi.

Koçak, kimyasal maddeler ve mamulleri sektöründe nice ast bu piyasanın mevcut bulunduğunu vurgulayarak, “İhracatçılar Birliği'nde dü devre TİM Delegeliği yaptım. Bir devre Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. Hemen elden üç dönemdir ihracatçılar donanmasında işin içindeyim. Borsalar Birliği'nde Petrol Meclisi üyeliği yapıyorum. Bu bilgelik birikimimizi, mevcuttaki eksiksiz çıplak maşer örgütlerini kapsayacak biçimde çıplak maşer örgütleri temsilcileriyle bu arada ihracatı geliştirmek, kesim problemlerini ekibimizle baş başa tahlil etmek düşüncesince bu yola çıktık. İKMİB çatısı altında iri ehemmiyet bildirme fail nice ast sektörümüz var. Plastik, mineral yağlar, mineral yakıtlar, kozmetik, basma ve sabun kadar serbest müşterek yelpazeye sahibiz. Her bu piyasanın kendine katışıksız sorunları var. Sadece kuracağımız Yönetim Kurulu ile değil, 51 şahsiyet esnetilmiş Yönetim Kurulu ile elden gelişigüzel sektörden ajan alıp eş akılla hem ihracatı yetiştirmek aynı zamanda kilo bazında kıymeti artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Aslan da baştan sözlü bulunduğunu açıklayarak, "Sektörümüz acemi yıla rekorla başlayarak Ocak'ta 1 bilyon 630 milyon 511 bin dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu ve Türkiye'nin en aşkın ihracat karşıcı üçüncü endüstri kolu oldu. İstikrarın bulunmadığı yerde başarıdan yalan edilemez. Hedeflerimize ulaşmak, henüz da önemlisi vizyoner hedefleri yakalamak alegori seçimde baştan adayız" dedi.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Güven Karaca da, adaylığını açıklayarak, ayakkabı, saraciye, cilt ve kürk konfeksiyon ile tabakhane sektörlerinden oluşan cilt ve cilt mamulleri dalının ilkin katma değerli ihracat ve aut tecim ilavesi yönünde Türkiye'nin en ehemmiyetli sektörlerinden müşterek tanesi bulunduğunu anlatım etti. Karaca'nın projeleri ortada en ilgi çekicisi Karbon Nötr Organize Sanayi Bölgesi oldu.

Öncelikli hedeflerinin sürdürülebilirlik ve içtimai imtizaç sahalarında yetkinliğini kanıtlayan şirket sayısını tasarruf etmek bulunduğunu tamlayan Karaca, kuracakları Karbon Nötr OSB'lerde üretimin ağırlıklı şekilde yenilenebilir erke kaynakları ile yapılacağını, bu alanlarda istihsal karşıcı kuruluşların atıklarının da kurulacak erke istihsal tesisleri ile değerlendirileceğini ve sonunda el değmemiş atılmış OSB gayesi düşüncesince çalışacaklarını vurguladı. Karaca erke üretimi düşüncesince akla yatkın kullanılmamış atıkların ise kaynakta ayrıştırılacağını ve akla yatkın biçimde arka dönüştürüleceğini, böylece dışarı satımcı kuruluşların öz başlarına altından kalmakta zorlanacakları nice problemi elbirliği ile aşacaklarını anlattı.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nde, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hırdavat Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Çetin Tecdelioğlu sözlü oldu. Tecdelioğlu, "Bizler acemi devirde ihracatımızın duyurulmayan güçleri mütemmim sektörlerimiz bulunan kalıp, möble aksesuarları, döküm kadar nice sektörümüze komiteler oluşturacağız. Katma değerli ihracatımızı henüz da tasarruf etmek alegori hayattaki fırsatları güzel çözümleme edeceğiz ve kurulan bu komiteler sebebiyle henüz aşkın ihracat gerçekleştireceğiz. Ayrıca sektörlerimizin temsiliyetini artıracak bu komiteler sektörler arası eşiyle bulunan evliliği de müspet açıdan etkileyecek. Yeni devirde sektörlerimizin STK'larda temsiliyetini artıracağız” dedi.

Madende kesim odaklı yönetim

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Maden Sektörü Başkanı Rüstem Çetinkaya da, “Sektörün tabanından gelen, kart beklentisi olmayan, fikirlerin yarışacağı ayrıca devir kurnaz çatışacağı müşterek idare kadrosu ile yola çıkıyoruz. Yönetim Kurulumuzu başbuğ odaklı değil, kesim odaklı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği başkanlığına sözlü bulunan Kazım Taycı da, “Yönetime geldiğimiz zaman, kâffesi müstahsil ve dışarı satımcı arkadaşlara söyleyeceğimiz en ehemmiyetli nokta, dünyanın gelişigüzel alegori verim satabilme potansiyelimiz bulunduğu olacak. Öncelikle herkesin baş başa gidip elverişsiz boğaza düştüğümüz pazarlardan kurtulmamız lazım. dışsatım pazarlarımızı henüz da çeşitlendirmemiz gerekiyor. Yeni devirde bu mevzuda çalışmalara ehemmiyet vereceğiz. Sektörümüzü ileriye taşıyacak gelişigüzel sonucu sektörümüzle baş başa alacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler