USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, otomotiv sektörünü değerlendirdi

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustos ayında envestisman gayeli anahtar alımlarında düşme gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da elbette arka dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, otomotiv sektörünü değerlendirdi
04-09-2022 18:05
Girne

Yeni Opel Astra’nın Türkiye’de satışa sunulmasına bağlı matbuat lansmanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, Girne'de planlı toplantıda, matbuat personellerinin otomotiv pazarının gidişatına ve markanın hedeflerine müteveccih sorularını yanıtladı.

Opel’in acemi Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl’in markaya baş döndürücü ehemmiyetli ortak ulama vereceğine inandığını tamlayan Girgin, kendisinin 2023 yılının evvel çeyreğinde gene Türkiye’yi görüşme etmeyi planladığını bildirdi.

Huettl'in güzeşte ayki ziyaretinin rutin ortak görüşme olmadığına dikkati çekici Girgin, "Çok ehemmiyetli destek, görünüş aldık, değişik hissettik. Türkiye’yi Almanya ve İngiltere’den sonradan 3. anne piyasa kendisine görüyorlar. CEO düzeyinde Türkiye Opel’in 3. anne pazarı terimini ego evvel el duydum. 23 senedir Opel’de çalışıyorum ve evvel el hakeza iddialı ortak sesletim duydum." ifadelerini kullandı.

Son çeyrekte tedbir sorunun de çözülmesiyle beraberce kestirim ettiklerinden az buçuk hâlâ ortak tomar anahtar alabileceklerini dile getiren Girgin, "Bu en iri artıdır, bundan hâlâ verilebilecek ortak destek, konfor sahası olamaz. Bizim esasen buyana sıkıntımız bu konulardı. Bir de elbette bunu elden skor kendisine da değerlendirmemek lazım, istediğimiz adette kabul etmek kadar, istediğimiz mikste ve istediğimiz sürede kabul etmek da önemli. Yani deminden 750 binlik ortak piyasa öngörüyoruz ve hep satışlarda 21 bine yaklaştık. Ağustos ayını da tahminî 1.800 adetle kapattık, doğrusu o genişliğinde aracımız vardı. Bayilerimizde ve anne firmada stokumuz kalmadı, o etap ortak taleple gönül rahatlığı karşıyayız. 750 binlik ortak pazarda 45 binlik satı hedefimizi koruyoruz, az buçuk da üstünde çıkabiliriz. Şu anne genişliğinde 21 bin skor sattık, senenin art artan 4 kocaoğlan düşüncesince ise 24 binlik ortak skor hâlâ bey amacımız mevcut diyebiliriz." diyerek konuştu.

"Gelecek sene 63 binlik ortak amacımız mevcut ve 63 bin üstün dereceli olacak"

Girgin, acemi CEO'nun Türkiye’ye gönül rahatlığı müspet yaklaşımının anahtar bulunabilirliğine de müspet bulaşık yapacağını fakat bunun yanı esna Grandland ve acemi Astra modellerinin de hedefleri gerçekleştirmede ehemmiyetli gösteriş oynayacağını söyledi.

İlk el mahsul gamı birlik ortak biçimde rekabette olacaklarını tamlayan Girgin, şunları aktardı:

"Bunun haliyle ortak artısı olacak. Ne demiştim 45 binin 21 binini sattık, 24 bin skor kaldı. 24 binin yüzdelik 10’u doğrusu 2 bin 500’ü Astra’dan gelecek. Bir o kadarı ayrıca az buçuk hâlâ dahası da Grandland’den gelecek. Baktığınızda 2 modelimizin artısı bizlere 5 bin skor getiriyor. Geriye 19 bin skor kalıyor, o da şu anki performansımızın altında zaten. Opel markası hâlâ evvela 55 bin, 60 bin adetleri görmüş ortak marka. Destek sürdüğü sürece bu adetlere ulaşmakta ortak başağrısı gayrimümkün diyerek düşünüyorum.

Gelecek sene 63 binlik ortak amacımız mevcut ve 63 bin üstün dereceli olacak. Burada 50 bin binek, 13 bin ticari anahtar olacak biçimde 63 binin arkasındayız. Ürün gamımızı da tamamladık. 2023 senesinde C hatchbackte, ithal araçlarda ortak numaralı bellik olacağız. Hedefimiz baş döndürücü net."

"Yatırım gayeli anahtar meydan alıcı birlik sayı baş döndürücü düştü"

Alpagut Girgin, ağustos ayında envestisman gayeli anahtar alımlarında ortak azalma gördüklerini anlatım ederek, "Biz bunları ölçümlüyoruz, bayilerimizle oturup ortak tün ezanı yemeği yiyip 2-3 feedback alıp akıntı etmiyoruz. Çağrı merkezlerimiz noktayı geliyor 1.000’den ortak tomar müşteriyi arıyor. Piyasadan da elbette art dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz. Ağustos kocaoğlan hakeza olmadı, envestisman gayeli anahtar meydan alıcı birlik sayı baş döndürücü düştü, sıfıra yaklaştı diyebilirim. Ancak hâlâ belirgin rakamlar gelmedi." dedi.

Bunun dü ehemmiyetli sebebi bulunduğunu tamlayan Girgin, "Birincisi alıntı gücü bundan sonradan baş döndürücü bağan ortak seviyeye geldi. İkincisi ise ÖTV ile ilgilendiren gündemde arazi meydan konuşmalar. 6 ay yada 6 bin kilometre kuralının ortak ferdî tüketiciye tesiri olmadı diyebiliriz. Bu proses hâlâ baş döndürücü bit yönünü etkiliyor. Şu an aceleten anahtar satmaya etkin ortak takım galerici ve 2. el işiyle uğraşan ihvan var. Tahminimiz bu süreçte muvakkat kendisine ikinci el tutarları rahatlayacak fakat şayet bizim haricimizdeki şirketler anahtar getiremezse ikinci el tutarları hâlâ aksi etkilenecek. Bunun tesiri elden bu olur. Ağustos ayında bizim hâlâ yorumlayamadığımız benek şu oldu, saat etkisiyle mi piyasa hakeza oldu, ortak şeylerin ayraç fişeği mi onu hâlâ yorumlayamadık. Onu eylülde değerlendirmek lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"Kimse itimat bulamıyor"

Alpagut Girgin, sorulan istifham üstünde kredilere erişme ve ÖTV güncellemesi konusunda, "Benim uygun kontaklarımdan da aldığım bilgiye gereğince kimesne itimat bulamıyor. Şu an dağınık de tekil müşteride de filoda da itimat imkanları elden kağıt üzerinde. Bu gidiş elden otomotiv düşüncesince meri değil, konutta da herhangi ortak yerde baş döndürücü alımlı fiyatlar ve oranlar var. Bir itimat aldım, filomu genişleteceğim kabil ortak nesne ego duymadım ve bunun da değişeceğini zannetmiyorum. ÖTV ile ilgilendiren de ortak güncellemenin baş döndürücü DOĞRU bulunduğunu düşünüyorum. Orta ve derinlemesine vadede ayrım gayrimümkün söylemlerini de okuyorum fakat ego anca düşünmüyorum. Hem dilimlerin artırılmasında bununla beraber baremlerin yükseltilmesinde ortak temas olacaktır." açıklamasında bulundu.

Araç bulunurluğu problemininin markadan markaya gereğince değiştiğini fakat Opel düşüncesince ortak başağrısı kalmadığını dile getiren Girgin, bu aşamada CEO Huettl'in hususi desteğinin ehemmiyetli gösteriş oynadığını ve dal geneli düşüncesince anahtar bulunurluğu problemininin 2023 yılının evvel çeyreğinde de sürmesini kestirim ettiklerini aktardı.

"Şu an galerilerin ortak numara önceliği elindeki stoku 15 Eylül'e genişliğinde ikinci ele çevirmek"

İkinci el makine satılmasında "6 ay ve 6 bin km şartının etkilerini de değerlendiren Girgin, şunları kaydetti:

"6 ay 6 bin kilometre şartnamesinin tığ geniş ortak tesirini görmedik. Başta elbette ki herhangi ortak strüktürel değişiklikte bulunduğu kabil ortak bellek karışıklığı yarattı. Müşteri tipimiz az buçuk hâlâ süzek he lakin bunu da gözlemlemeye bitmeme edeceğiz. Düzenleme sayesinde şu anda galeri alıcısı sıfırlandı eyitmek baş döndürücü hata evet lakin baş döndürücü azaldı. Ağustos kocaoğlan ile beraberce orayı ortak durdurduk. Şu an galerilerin ortak numara önceliği elindeki stoku 15 Eylül'e genişliğinde ikinci ele çevirmek. Daha elhak nakde dönmek. O sebeple endamsız çağda elverişsiz ortak bantla ikinci el fiyatlarının düşmesi beklenebilir ki evvel belirtilerini de gördük. Benim gördüğüm azami yüzdelik 5 olur. O da manken bazında piyasadaki bulunurlukla değişmiş olur fakat devamı olmaz. Bu uygulamayla şayet kifayetli kullanılmamış anahtar tedariki sağlanmazsa, bulunabilirlik zımnında ikinci el tutarları tersine hâlâ da fevk gider. Yani uygulamanın faydası olacağına inanıyoruz. En azından ortak eylem fiş lakin baş döndürücü orta-uzun vadede ortak nesne değiştireceğini de zannetmiyorum."

Opel bayilerindeki anahtar bekleme sürelerine yer veren Girgin, "Şöyle söyleyeyim modelden modele değişir. Ticari araçlarda müddet az buçuk hâlâ arttı fakat şu an az buçuk hâlâ dengeliyoruz. Yeni Astra’da tığ hâlâ paha açıklamadan 1.000’e DOĞRU kaporası ödenmiş değişmez bağlantımız oluştu. 50 bin TL yöresinde belirlenen ortak güvenmelik fiş satı fiyatı açıklanmadan. Zaten Astra lansmanını az buçuk ötelememizin sebebi buydu. Talep ve istihsal dair arada aralık olsun istemedik. Bir dü ay talebi karşılayamaz halde olmayalım diyerek hakeza ortak izleme kurduk. Onu da arada söylemiş olayım, konuşmuştuk çünkü. Şu an bayilerimizde ve bizde yığılım olmadığını düşünürsek averaj 3-4 hafta asgari bekler. Bazı modellerde hâlâ da derinlemesine kabil hata ortak nesne bildirmek istemem." açıklamasına bulundu.

Girgin, araçlara acemi bindirim gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise, "Bu ay mahsus modellerimizde bindirim var. Ana sebebi de istihsal maliyeti, düzey değil. Şuradan anlayabiliyoruz bunu, listeyi önünüze koydunuz, bizim 10 parça modelimiz var. 8’inde bindirim yok, ikisinde mevcut ise bunun en mantık sebebi istihsal maliyeti olabilir, bambaşka ortak nesne olamaz." halinde karşılık verdi.

"Elektriklide Corsa ve Mokka ile başlıyoruz"

Son kendisine elektrikli araçlarla ilgilendiren hedeflerini de paylaşan Alpagut Girgin, şunları kaydetti:

"Bu sene dördüncü çeyrekte Corsa ve Mokka ile başlıyoruz. Dediğim kabil stratejimiz de belli. Bence akilane izleme de bu. Adet hırsımız yok. Olsa satarız. Bayilerimizle amade olmaya çalışıyoruz. Son yıllarda bayilerimizi görüşme fail baş döndürücü yakından tespitlerini bizimle paylaşan yakınlarımız, dostlarımız da burada. Halen gelişmemiş eksiğimiz var. Eğitimden dedike personele genişliğinde baş döndürücü sıkı ortak emek vermek bitmeme ediyor. Memnuniyetsizlik yaratmamak ve hâlâ erkenmiş dedirtmemek düşüncesince çalışıyoruz. Bir ahir elektrikli manken de Astra olacak ve 2023’te satışa sunacağız. Şu an düşüncesince projeksiyonumuzda 3 manken var. Ürüne gereğince ürünün maada özelliklerine çeşitlilik genişleyecektir lakin devir planı yapmadık henüz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler