USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi

Eski Amerika Başkanı Trump’ın en kaba muhaliflerinden bulunduğu düşüncesince güzeşte hafta Wyoming’deki ön seçimleri kaybeden Kongre’nin Cumhuriyetçi öğür üyesi Liz Cheney, politik kariyeri düşüncesince nedamet duymadığını ve Trump ile mücadeleye bitmeme edeceğini söy

Ön seçimleri kaybeden Cumhuriyetçi Liz Cheney, Trump'la mücadeleyi sürdüreceğini söyledi
22-08-2022 09:05
New York

Cheney, ABC’de gösterilen “This Week” programına konuştu.

6 Ocak Kongre baskını vakalarından sonraları Şubat 2021’de Trump’ın azledilmesi düşüncesince Kongre’de kullandığı "evet" oyunun neticelerini en kökeninden buyana ikrar ettiğini tamlayan Cheney, “Koltuğumu arkalamak düşüncesince 2020 reislik seçimleriyle ilgilendiren yalanları ikrar etmem gerekirdi. İlk andan bu yana akla yatkın olanı gerçekleştirmek mecburiyetinde olduğumu biliyordum.” dedi.

Cheney, partisi düşüncesince aşırı kalbi kırık bulunduğunu ve meslektaşlarının ahlaki müşterek imtihan verdiğini kaydederek, “Ve bu yüzden, bu denli aşırı insanoğlunun testte liyakatsiz olması beni üzüyor, fakat ego banko nadim değilim, yapılacak akla yatkın nesne üzerine aklımda tek müşterek istifham olmadı.” ifadesini kullandı.

Wyoming’de 16 Ağustos’ta meydana getirilen ön seçimleri kaybettikten sonraları kendisini Başkan Joe Biden haricinde kimsenin aramadığı bilgisini paylaşan Cheney, ülkeyi partizanlığın önüne koyma üzerine dobra müşterek musahabe yaptıklarını vurguladı.

Eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in kızı bulunan ve 3 dönemdir Kongre’de yıldızı ak pak müşterek Cumhuriyetçi şekilde fariza karşıcı Cheney, Trump’ın desteklediği sözlü Harriet Hageman'a dirlik 40 nokta farkla ön seçimleri kaybetmişti.

"Trump banko tehdidin merkezinde biri”

Kongre’de arka küsurat fariza süresi süresince ve akabinde Trump’ın yeniden Beyaz Saray’a seçilmemesi düşüncesince mücadelesine bitmeme edeceğinin altını çizen Cheney, "Onun bizim adayımız olmaması sebebiyle güvenli olmamız icap ettiğini düşünüyorum." sanarak konuştu.

Cheney, "Partimizin müşterek şahsiyet kültünü ısınmak düşüncesince ilkesini, kıymetini ve Anayasa'ya esas sadakatini bırakma etmiş bulunduğu müşterek durumdaysak, seçimleri iktisap şansımızın olmadığına inanıyorum ve bu nice manada hakkıyla aşırı tehlikeli.” yorumunu yaptı.

Trump'ın, Cumhuriyetçi Parti'nin yaşamda kalması düşüncesince Amerikalıların aşması müstelzim müşterek akıntı yarattığını kaydeden Cheney, şunları söyledi:

"Donald Trump banko tehdidin merkezinde biri. Şu anne denli yaptıklarının ve yarattığı şeyin müşterek kurda gerçek sonrası müşterek akıntı bulunduğunu biliyorsunuz. Ve gine bildiğiniz gibi, banko toplumsal iletişim araçları da bunu tetikledi. Ancak seçimlerin, anayasal cumhuriyetimizin merkezinde bulunan esas fonksiyon ve ilkenin inkar edilmesi umumi şekilde tehlikelidir ve Trump banko bu çabaya ve harekete önderlik ediyor.”

Hangi partiden olunursa olunsun Trump’ın hareketinin reddedilmesi icap ettiğini vurgulayan Cheney, Cumhuriyetçi partinin de özüne ve ilkelerine mebni müşterek fırka olup olmamak ile sakıncalı müşterek emektar başkanın kıskacında kalmaya bitmeme yazar etmemek ortada değişmeyen vermesi icap ettiğini savundu.

Cheney, partisinde hala nice insanoğlunun aşırı sakıncalı müşterek halde "yalanlara" inanmaya bitmeme ettiğini öne sürerek, “Bu durum, partinin liderliği de engelleme peyda etmek üzere, hem millî bununla beraber eyalet düzeyinde partimizin iri müşterek bölümünün aşırı parasız bulunduğunu söylüyor." ifadelerini kullandı.

Trump’ı Beyaz Saray’dan ırak tutmanın birlikte intihap inkarcılarının seçilmemesi düşüncesince millî kurda savaşım edeceğini dile getiren Cheney, “Ülke genelinde hakkıyla ehemmiyetli pozisyonlara sözlü gösterilen intihap inkarcıları var. Bundan sonraları bunlara dirlik rakiplerini sübvanse etmek düşüncesince çalışacağım.” sanarak konuştu.

“Pence'in tabir vermesini umarım"

Temsilciler Meclisi’nde 6 Ocak Kongre baskınıyla ilgilendiren bitmeme fail soruşturmayı örümcek komisyonun reis yardımcılığını karşıcı Cheney, Trump’ın reis yardımcısı Mike Pence’in komisyona tabir vermesini de beklenti ettiğini belirtti.

Cheney, bu mevzuda Pence’in avukatıyla görüşüldüğü bilgisini paylaşarak, şu şekilde bitmeme etti:

“6 Ocak'ta Pence önemlice müşterek gösteriş oynadı, Donald Trump'ın namına meydana getirmiş bulunduğu baskıya günah eğmiş olsaydı, aşırı henüz çirkin müşterek anayasal buhran yaşardık. İfade ödeme üzerine dile getirmiş bulunduğu Anayasal pozisyonundan kaynaklı endişeleri üzerine namına iri saygım var. Ancak diyar bu denli vahametli müşterek vakadan geçtiğinde, bilgisi bulunan her insanoğlunun müşterek etap öne çıkacak zorunluluğu bulunduğunu da düşünüyorum. Pence'in de bunu yaparak tabir vermesini umarım."

Pence, cuma namazı haset Iowa'daki müşterek aktiflik esnasında Kongre'deki 6 Ocak Komisyonu çeşidinden ifadeye çağrılması biçiminde katılmayı düşünebileceğini fakat hakeza müşterek ihtimal düşüncesince Anayasa'ya da bakılması icap ettiğini söylemişti.

“FBI baskını ile ilgilendiren alevlerin körüklenmesi sakıncalı müşterek süreç”

Trump’ın Florida’daki evi Mar-a-Lago’da meydana getirilen FBI baskını üzerine da değerlendirmelerde mevcut Cheney, Cumhuriyetçi meslektaşlarının bu mevzuya verdiği tepkiden perde duyduğunu kaydetti.

Cheney, “FBI'nın ve Adalet Bakanlığının, emektar müşterek başkanın evinde kontrol talimatı sürüm gereksinimi hissettiği müşterek konumda olduğumuzu düşündüğünüzde bu ulusumuz düşüncesince hakkıyla aşırı ağırbaşlı müşterek şey." yorumunda bulundu.

Baskından sonraları FBI’ya müteveccih Kongre’deki Cumhuriyetçi fırka üyelerinin gösterdiği alevlenmiş tepkiden utandığını kaydeden Cheney, laflarını şu şekilde sürdürdü:

“ABD'nin emektar başkanının ve Kongre’deki meslektaşlarımın 'Gerçekleri öğrenmemiz gerekiyor' buyurmak adına bu aramayla ilgilendiren alevleri körüklediğini kullanmak hakkıyla sakıncalı müşterek süreç. Ne bulunduğu ile ilgilendiren kanıtları, detayları öğrenmemiz gerekiyor. Bence Amerikan halkı burada ne çeşit müşterek mürailik bulunduğunu görüyor ve bu sakıncalı müşterek ikiyüzlülük.”

Cheney, FBI baskınının siyasal müşterek motivasyonla yapıldığına değgin şu anne denli rastgele müşterek iddia görmediğini de laflarına ekledi.

FBI Baskını

FBI ajanları, 8 Ağustos'ta Trump'ın Florida'da mevcut Mar-a-Lago malikanesine dominant düzenlemiş, buna Kongre üyesi bazısı cumhuriyetçiler kaba aksülamel göstererek, toplumsal iletişim araçları hesaplarından "FBI'ı namevcut edin", "FBI'ın kaynaklarını kesin" gibi paylaşımlarda bulunmuştu.

11 Ağustos'ta da ABD'nin Ohio eyaletinde, Rick Shiffer ünlü silahlı müşterek saldırgan, nısıf hudayinabit silahla FBI ofisine girmeye çalıştıktan sonraları polisle girmiş bulunduğu arbedede öldürülmüştü.

Amerikan basınında, Shiffer'in, toplumsal iletişim araçları hesabında Trump'ın evine dominant düzenlenmesine aksülamel gösterdiği ve takipçilerini silahlanmaya çağırdığı gibi bilgiler bulunduğuna özen çekilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler