USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

OMÜ’lü öğretim görevlisinin icra ettiği heykeller Türkiye’yi süslüyor

Türkiye'nin önce kıyı asayiş uçman heykeli, abide heykeller, simgesel heykeller, türlü canlıların heykelleri kabilinden ayrımlı mevzularda 100'e DOĞRU emek harcaması mevcut Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Resim-İş Öğretmenliği Öğret

OMÜ’lü öğretim görevlisinin icra ettiği heykeller Türkiye’yi süslüyor
21-02-2022 10:34

Türkiye'nin nice şehrinde imzası mevcut OMÜ'lü Öğretim Görevlisi Ramazan Tilki'nin heykelleri amme kurumlarında, müzelerde, meydanlarda, hususi büro ve ofislerde sergileniyor. OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki birlikte atölyede toy planlar üstünde etkin Ramazan Tilki, öğrencilerinin gitgide elleme birlikte artist olması düşüncesince de elinde mevrut desteği veriyor.

“Milyonlarca kere bu yaşama gelsem esasen bu işi gerçekleştirmek isterim”

Heykel merakının ne başladığı kendisince bilim verici Ramazan Tilki “Bu işe esasen rast adına başladım. evvel amacım foto kısmına girmekti. Eskişehir Güzel Sanatlar Fakültesi imtihanlarına girdiğimde hem terbiye fakültesine hem dobra sanatlara girdim. Eğitimi basamak ile kazandım. Güzel sanatlarda da 7. adına heykel bölümünü kazandım. Sonrasında Balıkesir'e döndüğümde kalburüstü hocam Özdemir Emincioğlu'na ne yapacağımı sordum. Bu aha uğur boncuğu tecrübem yoktu. O da bana ‘öğretmen mi olacaksın yok ise artist mı kazanmak istiyorsun' diyerek sordu. Ben o noktada artist kazanmak istediğimi söyledim. Böylelikle heykel okumaya değişmeyen verdim. Heykele müteallik uğur boncuğu bilgim yoktu lakin heykel işiyle tanıştığım günden itibaren çabucak bu iş düşüncesince doğduğumu düşünüyorum. Milyonlarca kere bu yaşama esasen gelsem çabucak bu işi gerçekleştirmek isterim” dedi.

“Sayı gözetmeksizin üretmeye bitmeme ediyorum”

Çalışmalarının içeriğin kendisince da bilim verici Tilki, “Kendimi sabitlemeye çalıştığım birlikte durum yoktur. Özellikle sonuç senelerde ağrılık verdiğim husus canlı kibelelerdir. Kibele terimi ilkin emektar çağlarda aşina birlikte kavramdır. Bereketi simgeleyen birlikte kavramdır. Bunun dair işlenmiş nice foto ve heykel vardır. Bunun birlikte ruzname markajcı mevzuları da yapıyorum. At çalıştığım, kuş çalıştığım birlikte fasıl vardır. Çalışırken de rastgele birlikte materyal fikren değil, bazısı sanatçılar çabucak mermer, mızrap yahut ahşap çalışır. Ben denenmemişi deniyorum. Bütün malzemelerle o mevzunun dilini henüz elleme tabir edeceğine inandığım malzemeleri yeğleme ediyorum. Bunlar arada birlikte eşsiz tane başına mermerde olabiliyor. Ahşap yahut metalde olabiliyor. Kendi bulduğum atıklardan yaptığım birlikte döküm tekniğim var. Türkiye'de derlem özne kişilerde, ayrımlı merkezlerde heykellerim var. Bunun birlikte abide heykellerim var. Uluslararası bölgede da heykellerim var. Bugüne genişliğinde 100'e benzeyen işaret yaptım. Her sanatçının sorunu üretmektir. Ben de nüsha gözetmeksizin üretmeye bitmeme ediyorum” diyerek konuştu.

“Samsun'da aşırı dirayetli öğrenciler var”

Öğrencilere seslenen Tilki, “Denediğim ne varsa, fen olarak, husus adına yaptığım materyal adına mektepli arkadaşlarıma belletmek düşüncesince elimden geleni yapıyorum. Gerçekten de Karadeniz Bölgesinde, Samsun'da aşırı dirayetli öğrenciler var. mühim bulunan birlikte tane obje kendilerine inanmaları ve henüz gelecek gidebileceklerini düşünmeleridir. Biz Eğitim Fakültesinde terbiye veriyoruz. Eğitim Fakültesinde genel anlamda şu ide vardır. Buradan çıkma bulunan gelişigüzel mektepli rüçhan adına muallim adına izinli oluyor. Onların gelişigüzel birisi okudukları resim, heykel, grafik, seramik yahut ibdai bası hangisi olursa olsun gelişigüzel birisi birlikte artist adayıdır. Eğer bu aşamada kendileri düşüncesince ayrılan 4 salname süreyi aşırı elleme değerlendirirlerse aşırı elleme birlikte artist talibi olduklarını düşünüyorum. Ben de yettiğim genişliğinde hepsine dayanak olmaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Resim Öğretmenliği Bölümü 2. derslik talebesi Ebru Uyar ise “Bu parçaya foto resmetmek düşüncesince gelmiştim lakin Ramazan Hoca ile tanıştığımda heykeli de birlikte genişliğinde aşırı sevdim. Gelecekte heykel ile ait birlikte şeyler yapabilir miyim düşüncesini Ramazan muallim bana kazandırdı” açıklamasında bulundu.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler