USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oğulları boşanma kararı aldı, kendileri evsiz kaldı

Rize'de, oğlu benzeri ile boşanma evresinde bulunan buğulanmış çift, mahkemenin kararı dolayısıyla tapulu konutlarını vazgeçme geçirmek mecburiyetinde kaldı.

Oğulları boşanma kararı aldı, kendileri evsiz kaldı
31-10-2021 12:34
Yatalak bulunan babasının hizmetini karşılayıcı ve bunun düşüncesince Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü çeşidinden görevlendirilen İslam Gür, benzeri ile anlaşamadığı düşüncesince boşanma etabına geldi. Çiftin boşanma davasının görüldüğü Rize Aile Mahkemesi ise kadının ayrı yaşamakta azimli olduğuna ve tarafların Yeniköy Mahallesi sınırları içinde bulunan tek numara konutunun ise hanıma tahsis edilmesi kararını verdi.

Karar zımnında ise oğlanları yanlarında oturan ve habbe tapu sahibi bulunan yatalak parasız Asım Gür ve benzeri Havva Gür ise kendi evlerinin gelinlerine tahsis edilmesi zımnında konutlarını bırakma kılmak durumunda kaldı. Gelinlerinin menfaatlerini tapulu evlerinde istemediğini kanıt fail ana Havva Gür ayrımsız sürede geliniyle yaşamış olduğu ağız dalaşı zımnında de kendi evleri zımnında davalık oldu.

"Babamla annemin vakayla alakası yokken kesinlikle evden çıkartılabiliyorlar"Olayı özetleyen İslam Gür, meselenin kendi meselesi bulunduğunu fakat anası ve yatalak babasının evsiz kaldığını dile getirerek “Ben eşimle boşana aşamasındayım. Yazları ekincilik zımnında köye çıkıyoruz, kışın aşağıya iniyoruz. Biz Aile ve Sosyal Politikalar'dan iane aldığımız düşüncesince babamı yetkilendirilmiş kendisine köye çıkarttık, 11. ayın 1'inde izni dolduğu düşüncesince aşağıya indirdik babamı. Geçtiğimiz pazartesi haset eve girdik, kendi anahtarımız ile. Büyük kızım ile önemsiz kızım geliyor, kapıyı ablam açtı. Büyük kızım, önemsiz kızıma haydi dön geriye diyince ego de önemsiz kızıma seslenerek ‘Gel deden burada' dedim.

Apartmandan aşağıya bağıra bağıra gittiler. Onlar gitti 10 bugün sonradan manşet geldi. Bizim etiket numaralarımıza baktılar ve tenkil ve ya siper kararı olmadığını gördüler. Sonra polisler gittiler. Ondan sonradan esasen geldiler, ellerinde familya mahkemesinin evi boşanma etabında bulunan eşime tahsis ettiğine ilişkin tek numara evrakla yanımıza geldiler. Dedim ‘Tamam bu bizim düşüncesince mi geçerli, bacı tığ çıkalım'” dedi.

Annesi ile babasını evde bıraktıklarını fakat kız kardeşi ile kendisinin evi bırakma ettiğini dile getiren Gür “Polis güçlükle annemle babamı boşaltmak arzuladı ve tığ çıkmadık. Yani annem ile babamı çıkarmadık, tığ ablamla bu arada çıktık. Ertesi güneş savcılıktan müsaade alarak, 2 pare manşet ile baş başa gittik ve ablam değiştirdi. Ben boşanma davası etabında ki eş olduğum düşüncesince beni eve sokmadılar. Kadın evvel akşam tek obje demedi onlara güçlükle sabahleyin kalktı anneme taşlama etmeye, sövme etmeye başladı.

İkinci haset manşet ev gidiyor, babam dibine kaçırmış. 2 güneş orada idrarının içinde kaldı babam, tek obje yapmadı, 1 bardak su bile vermedi ona. Polis gittiğinde baktı ki hakkıyla bu eş harap halde. Ondan sonradan manşet onları oradan uzaklaştırdı ve benim annem ve babamı tapulu evinden çıkardılar. Eşimle ego boşanma etabında olabiliriz, bunun kararını kaza verir. Bu onunla benim aramdaki sıkıntı. Babamla annemin vakayla alakası yokken kesinlikle evden çıkartılabiliyorlar. Bunu ego alçalma ediyorum” biçiminde konuştu.

Oğlunun benzeri ile bulunan sorunu zımnında kendilerinin 55 sene fiilen aldıkları evden herif olmak durumunda kaldıklarını anlatım fail ana Havva Gür ise “Eşimle baş başa 55 sene çalıştık Rize Merkez'den tek numara ev alalım dedik. Tek oğlumuz var, o da bizimle oturur, bizlere görev bedel niteleyerek düşündük. Öyle evet ki eşim parasız oldu. 2 senedir yatalaktır. Oğlumla gelinimin arası bozuldu.

Yatıştırmaya çalıştım güçlükle hiçbiri beni dinlemedi. Açmışlar boşanma davası. Ben yanlarında değilim, on paralık karışmadım, beni ilgilendirmez. Biz içeriye girdiğimizde o güneş evde yoktu. Ev tek numara olduğu için hepimizde açacak vardı. Biz bilmiyorduk eş bizi içeriye sokmayacak, ev gelinin üzerinde tahsis reşit diye. Geldi eve o akşam ezanı tek numara obje demedi. Sabah ‘Ne yüzle geldin buraya, habbe mi vardı ki geldin buraya' dedi. 60 sene çalışanın evi bulunmayan gelinim on paralık emek harcamadan ev sahibi oldu.

Bu evde ne oğlumun ne gelinimin 5 kuruşu yok. İkimiz çalışmış almışız kocamla. ‘İlla da evden çıkacaklar' dedi apayrı tek numara obje demedi. Yatalak eşim ile baş başa sokakta kaldım. Yatıramam, kaldıramam” ifadelerini kullandı.

Polislerin desteğiyle davetli cankurtaran aracılığıyla eşini kendi evlerinden alarak kızının evine getirdiğini dile getiren Havva Gür, “Hastamı alıyorum, kızıma getiriyorum niteleyerek imza attım. 80 yaşındayım, kasem ettim, ‘Çıkacaksın buradan, çıkar yol yok. Emir bu. Bizim edeceğimiz tek numara obje yok' dedi bana polisler” biçiminde konuştu.

Hasan Fehmi Demir – Osman Kubilay Küçükmustafa

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler