USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Numan Kurtulmuş: Mısır halkıyla en küçük ortak sorunumuz yok

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin Mısır halkıyla en küçük müşterek problemininin olmadığını; yolu askeri darbelerle doğranan müşterek diyar namına askeri darbeye için müşterek vakfe sergilediğini söyledi.

Numan Kurtulmuş: Mısır halkıyla en küçük ortak sorunumuz yok
23-11-2021 13:16
Doha

Katar merkezli Al Jazeera kanalında birlikte programa mihman bulunan Kurtulmuş, Mısır hükümetini "Mısır'da demokrasinin tesisi düşüncesince azimli duruş” sergilemeye çağırdı.

"Türkiye, Mısır halkına yalnızca 'sorunlarınızı içerde diyalogla demokrasiyle anlaşarak, uzlaşarak çözün' mesajını vermeyi birlikte beraberlik vazifesi kendisine ittihaz eder. Askeri darbelerin hiçbirisinin milletlere yararlı olmadığını bilici birlikte birikimle bunları söylüyoruz." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, konuşmasına şöyleki bitmeme etti:

“Ben bel kemiği kuralı söylüyorum. Bizim misyonumuz henüz birlikte tomar diyalog, henüz birlikte tomar kardeşlik, henüz birlikte tomar iş birliği. Bizim filhakika gene bu yana Mısır halkıyla en küçük birlikte problemimiz, en küçük birlikte sorunumuz yoktur. Mısır’da bizim gene bu yana huzur çıktığımız nesne birlikte askeri darbeyle Mısır’da henüz emekleme faslında bulunan demokrasinin birlikte halde ortadan kaldırılmasıdır. Çok sayıda darbeyle yolu maktu birlikte kavim kendisine söylüyoruz.”

Mısır yönetimine de çağırma cihazı karşıcı Kurtulmuş, “Arzu ediyoruz ki Mısır’daki bu bulunan hükümet etraflı bu yanlışları birlikte tarafa bırakarak aceleci birlikte halde Mısır’da demokrasiyi kuruluş buyurmak düşüncesince azimli yola girer.” halinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye ve Mısır'ın diplomatik ilişkileri yükseltmek bunun şeklinde görüşmelere bitmeme ettiğini, ilkgüz ayında Ankara’da ikinci devir görüşmelerin yapıldığını aktardı.

"2021 yılı içinde de yüzdelik 9 ila 10 yöresinde birlikte büyümeyi kaydedeceğiz"

Türkiye ekonomisine de yer veren Kurtulmuş, "Evet ilkin bu pandemi koşulları zımnında etraflı evren ekonomilerinde bulunduğu kabil Türkiye ekonomisinde de ağır bir takım sorunlarla huzur karşıya kaldığımıza şek yoktur. Ama kıyasladığımız devir Türkiye söz gelişi bu senenin üçüncü çeyreğinde yüzdelik 21,7 çoğalma elde etmiş bulunan birlikte ülke. Ve İngiltere'nin peşinden dünyada ikinci. Bu 2021 yılı içinde de yüzdelik 9 ila 10 yöresinde birlikte büyümeyi kaydedeceğiz." sanarak konuştu.

Tüm dünyada hazırlık zincirlerinde kırılmalar olduğunu, besin dalında aşırı ağır eksikliklerin bulunduğunu, ilkin erke fiyatlarının, dü kat, üç kıvrım arttığını tamlayan Kurtulmuş, "Bunların editör ki Türkiye ekonomisi dair de bir takım aksi tesirleri oluyor. Ama neticede Türkiye üretmeye bitmeme ediyor. İstihdamı meydana getirmeye bitmeme ediyor ve ihracata bitmeme ediyor. Bütün bunların Türkiye ekonomisinin strüktürel kendisine ayakta kalmasını sağlayıcı faktörler bulunduğunu biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kendilerinden kaynaklanmayan bazısı sebepler zımnında avlu pahalılığının ortaya çıktığını aktaran Kurtulmuş, "Vatandaş da bizlere bunları söylüyor. Ama peşinden da şurası arttırma ediyor. Bunları uyarıyoruz ancak bunları düzeltecek bulunan gine birlikte tane tümen sizsiniz. Siz yaparsınız, Tayyip Erdoğan'ın hükümeti yapabilir. Böyle birlikte özgüven içinde yurttaş bizlere ikazlarını yapıyor. Hem beklentilerinin bizlerden yan bulunduğunu ortaya koyuyor." dedi.

Pandemi sürecinde, ıvır zıvır esnaf ve sanatkara 780 bilyon teklik destek

Özellikle ters gelirli ve topluluğun madun kesimlerinde bulunan vatandaşların alıntı enerjisini yukarıya çıkarmaları ve bunun düşüncesince arttırma destekleri ortaya koymaları icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Örnek kendisine söylüyorum. 2022 yılının elden başlangıcında anons edilecek bulunan minimum ücretin, bu açıdan doğruluk ebatlarında yukarıya akıllıcasına çekilmesi ve öteki içtimai kesimlere de aşırı ağır desteklerin sağlanması gerekir. "diye konuştu.

Pandemi sürecinde, ilkin ıvır zıvır esnaf ve sanatkara 780 bilyon liranın üstünde birlikte dayanak noktası sağlandığını ve sonunda onların da dükkanlarını kapatmamalarını, tezgahlarını dağıtmamalarını realizasyon etmeye mücahede ettiklerini tabir fail Kurtulmuş, avlu pahalılığının bilincinde olduklarını ve bunu giderecek tedbirleri alabilecek stabilizasyon içinde bulunduklarını dile getirdi.

Kurtulmuş, "Bu tedbirleri alacağız ancak asal bulunan şeyin Türkiye'nin hakkıyla istihsal enerjisini kaybetmemesi, kazançlı yapısının temelli kendisine dağılmayacağı birlikte tedbirler yumağının ortaya konulmasıydı. Bunları da gerçekleştirerek bugüne derece geldik." halinde konuştu.

"Türkiye'de şu an etraflı anketler itibarıyla birlikte numara tümen açıkça açıklık Ak Parti'dir"

Türkiye'deki topu topu siyasal partilerin anketler yaptırdığını ve bu anketlerin elden tamamında Ak Parti'nin birlikte numara tümen bulunduğunu kaydeden Kurtulmuş, şöyleki bitmeme etti:

"Birtakım tenkitlerin bulunduğunu biliyoruz. Halkımızın bazısı taleplerinin farkındayız. Ama bu Türkiye'de sahadaki siyasal gerçekliği değiştirmiyor. Türkiye'de şu an etraflı anketler itibarıyla birlikte numara tümen açıkça açıklık Ak Parti'dir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler