USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Numan Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz adım kaldırılmış edilmiş oldu

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin açıklamalarına ilişkin, "Türkiye'nin iç işlerine engelleme etmeyeceklerini duyuru ettiler, bu manada ortaya çıkan ve bunalım emisyon potansiyeli haiz bu adım giderilmiş edilmiş oldu." dedi.

Numan Kurtulmuş: Kriz sürüm potansiyeli haiz adım kaldırılmış edilmiş oldu
26-10-2021 17:54
Ankara

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Karabağ zaferinin birlikte numara yılı zımnında "Karabağ Savaşı: Türkiye-Azerbaycan Kardeşliğinin Zaferi" başlıklı AK Parti ve Yeni Azerbaycan Partisi (YAP) çeşidinden kolektif planlı devre içi konferansta konuştu.

Karabağ zaferinin, Azerbaycan ve Türkiye halkına hayır ve kademli zamanı birlikte galebe yerine geldiğine ayraç fail Kurtulmuş, "Tebrik ediyoruz, bu şişman Zafer Bayramı mutlu olsun. O şişman çekişme esnasında martir sakıt Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan yağmur diliyorum, mekanları aşırılmak olsun." ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, Türkiye-Azerbaycan ortada sürdürülen düet iş birliğinin en encam noktalara geldiğini vurgulayarak, artık da artarak bitmeme etmesi temennisinde bulundu.

Azerbaycan'ın Karabağ zaferine yer veren Kurtulmuş, "Karabağ'ın işgali ve ondan ahir süreçte yaşadıklarımız, bizlere arsıulusal topluluğun birlikte biçimde tarafgirliğini ve arsıulusal sistemin de dünyada yaşanmış bulunan krizleri, bazı harp ortamlarını ve bazı gerilimleri çözmekte ne denli âciz ve idaresizlik bulunduğunu belirgin birlikte biçimde ortaya koymuş oldu." niteleyerek konuştu.

Numan Kurtulmuş, arsıulusal camiada barışı kuruluş etmekle memur bulunan kurumların, ilkin Birleşmiş Milletler kazanmak üzere, Karabağ'ın işgali esnasında idaresizlik ve istemeyerek kaldığını söyledi.

Karabağ meselesinin kendilerine ve dört başı mamur dünyaya bazı şeyler öğrettiğini tamlayan Kurtulmuş, "Uluslararası topluluk işine gelmediği devir dü yüzlü, tekme standartlı, arsıulusal dizge ise barışı sağlamada çıtırbom ve inisiyatifsiz birlikte duruma gelmiştir." görüşünü paylaştı.

Kurtulmuş, Karabağ dair arsıulusal camiada faaliyetlerin bitmeme edeceğini ve diplomatlık masasının gelişigüzel devir bariz tutularak, ilişkileri en donanımlı biçimde sürdürmeye bitmeme edeceklerini vurgulayarak, "Ama noktayı geldiğinde, haset vardığında kişi göbeğimizi kendimiz kesmesini de bileceğiz." laflarını gider etti.

"Devrim niteliğindeki adımlar"

Savunma sanayisinde çelimli olmanın hassaten bu alanda ayakta ikamet etmek düşüncesince zorunlu olduğuna dikkati çekici Kurtulmuş, "Özellikle ulusal defans sanayisinde Türkiye'nin akıbet zamanlarda gerçekleştirdiği ihtilal niteliğindeki adımlar sayesinde, Azerbaycan'ın da İHA ve SİHA'ların kullanılması dair göstermiş bulunduğu faik hız ve başarı, Karabağ zaferinin kazanılmasında anahtar gösteriş oynayan adımlardan biri olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Karabağ'da binlerce mayının bulunduğunu, temizlenmesi icap ettiğini ve bayındırlık faaliyetlerinin yürütülebilmesi düşüncesince Ermenilerin mayın döşedikleri sahaların haritalarını Azerbaycanlı yetkililere vermelerinin mübrem bulunduğunu belirtti.

"Geri aşama attılar"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, 10 büyükelçinin açıklamasına bağlı ise şunları kaydetti:

"Maalesef büyükelçilerin esasi vazifesi bulundukları ülkelerle kişi devletleri arasındaki ilişkileri artırmak, var ise sorunları çözmektir. Bu açıdan Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesinin de aşırı bariz birlikte şekilde, büyükelçilerin, orada fariza gördükleri devletlerin iç işlerine katiyen karışmamalarını da birlikte arsıulusal söz hükmü yerine ortaya koymaktadır. Maalesef, Türkiye'nin çelimli birlikte biçimde yürümesinden, yürüyüşünden ve çelimli şişman Türkiye ideali çevresinde bir araya gelmesinden erinçsiz olanlar, önceki dönemlerden küsurat alışkanlıklarıyla pus sallayarak, Türkiye'yi hizaya sokabileceklerini zannettiler. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın azimli duruşu ve Türkiye'nin bu açıdan aşırı çelimli birlikte şekilde, ortaya koyulan bu dayatmaya, bu pus sallamaya, bu hizaya sokma çalışmalarına ve Türkiye'yi incelik ika girişimlerine huzur aşırı belirgin birlikte biçimde Türkiye'nin menfaatlerini, hakkını ve hukukunu esirgeyici birlikte tarzda kavga ettik. Bu laflara huzur Türkiye'nin mukteza adımları atacağını dünyaya anons ettik. Bunun kararı yerine görüyorsunuz, 10 ülkenin büyükelçisi arka aşama attılar. Bu açıdan Türkiye'nin iç işlerine dahil etmeyeceklerini anons ettiler, böylecene bu açıdan ortaya çıkan ve çöküntü sürüm potansiyeli haiz bu teşebbüs giderilmiş edilmiş oldu."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler