USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin bir numara bölümündeki maddeleri onama edildi

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile AK Parti milletvekillerinin imzasını haiz Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin bir numara bölümündeki 15 madde, TBMM Genel Kurulu'nda ikrar edildi.

Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'nin bir numara bölümündeki maddeleri onama edildi
04-03-2022 02:35
TBMM

Kabul edilen maddelere layıkıyla çekirdeksel erke ve iyonlaştırıcı radyasyona bağlı ameliyat üstünde düzenleme, değerlendirme, yetkilendirme, denetçi faaliyetleri ve yaptırımları uygulayabilme yetkisini haiz Nükleer Düzenleme Kurumunun yetki, sorumlulukları ile çekirdeksel zararlar mesnet türel mesuliyeti belirleniyor.

Nükleer erke ve iyonlaştırıcı radyasyona bağlı ameliyat ve bu faaliyetlerle alakadar kişi, tesis, maşa ve maddeler de kodifikasyon kapsamında arazi alacak.

Nükleer zararlara bağlı türel yazık hükümlerinin uygulanmasında arazi verilmemiş tanımlar dair Paris Sözleşmesi'nde arazi düzlük tanımlar asal alınacak.

Genel ilkeler

Düzenlemeyle çekirdeksel erke ve iyonlaştırıcı radyasyona bağlı yürütülecek ameliyat dair umumi ilkeler de belirleniyor.

Nükleer erke ve çekirdeksel maddelerle alakadar rastgele yanında faaliyeti yürütecek doğruluk yahut hukuksal kişiler, Türkiye'nin yan bulunduğu çekirdeksel garanti ile alakadar arsıulusal geçim ve sözleşmelere uymakla mükellef olacak.

Çalışanların, halkın, çevrenin ve doğacak nesillerin radyasyona maruz kalma riskini içeren rastgele yanında muhtelif faaliyette; faaliyetin ferdî yahut içtimai manada kâr sağlaması, çalışkanlık dolayısıyla maruz kalınabilecek ışıma dozlarının beklenen ve akla yatkın bulunan en bağan kurda tutulması, bu ışıma dozlarının Nükleer Düzenleme Kurumunca belirlenen düze sınırlarını aşmaması prensipleri asal alınacak.

Nükleer erke ve radyasyona bağlı ameliyat ile bu faaliyetlerle alakadar kişi, tesis, maşa ve maddeler güvenlik, asayiş ve çekirdeksel garanti açısından aranjör kontrole editör olacak. Düzenleyici kontrole bağlı verilecek muafiyetler ile bu muafiyetlerin uç ve koşulları, düzenlilik ve emniyetle alakadar gerekleri karşılayacak şekilde, aşamalı yaklaşım asal alınarak Nükleer Düzenleme Kurumunca yönetmelikle belirlenecek.

Düzenleme kapsamındaki faaliyetlerde düzenlilik ve emniyet, rüçhan şekilde sağlanacak.

Çalışanların, halkın, çevrenin ve doğacak nesillerin radyasyona maruz kalması riskini doğuracak rastgele yanında muhtelif faaliyete bağlı bu riskten etkilenebilecek insanların bilgilendirilmesi asal olacak.

Yetkilendirme ve denetim

Nükleer erke ve iyonlaştırıcı radyasyona bağlı faaliyetler, Nükleer Düzenleme Kurumuna bildirimde bulunulmaksızın yahut kurumdan salahiyet alınmaksızın yürütülemeyecek. Bu faaliyetleri çalmak talip doğruluk yahut hukuksal eşhas Nükleer Düzenleme Kurumuna başvuracak. Kurum düzenlilik yahut emniyetle alakadar prensipleri asal alarak tebligat yahut yetkilendirme mucip faaliyetleri belirleyecek.

Nükleer Düzenleme Kurumundan çekirdeksel tesis, ışıma tesisi, ışın etkin atılan tesisi çalıştırmak ve ışıma uygulamalarını çalmak düşüncesince lisans alınacak. Kurumdan salt Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yahut Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına layıkıyla müesses hukuksal eşhas lisans alabilecek.

Nükleer Düzenleme Kurumundan çekirdeksel tesis, ışıma tesisi, ışın etkin atılan tesislerinin mensur edilmesi, işletmeye alınması, işletmeden çıkarılması, baştan işletmeye geçilmesi ile tesiste düzenlilik ve emniyeti raci başkalık yapılması düşüncesince müsaade alınacak.

Ayrıca ışın etkin maddelerin ihracatı, ithalatı, taşınması, transit geçirilmesi, çekirdeksel garanti kapsamında, çekirdeksel bölgede kullanılmak düşüncesince hususi tasarımlanmış yahut mücehhez madde, malzeme, ekipman, sistem, bileşen ve alakadar uygulayım bilimi ile çekirdeksel eş kullanımlı madde, malzeme, ekipman, sistem, bileşen ve alakadar hızla gelişen teknolojinin ihracatı; çekirdeksel garanti kapsamında büyüklenme çeşidinden belirlenen madde, malzeme, ekipman, sistem, bileşen yahut alakadar hızla gelişen teknolojinin ithalatı ile güvenlik, asayiş ve çekirdeksel garanti dikkate alınarak büyüklenme çeşidinden belirlenen öteki ameliyat düşüncesince müsaade katılması mecburi olacak.

Düzenleme kapsamındaki faaliyetlere bağlı Nükleer Düzenleme Kurumunca belirlenen faaliyetlerde fariza borç personele radyasyondan korunmaya müteveccih yetişek verici hukuksal kişiler, radyasyondan korunmaya müteveccih bakım verecek kişiler, faaliyetlerde fariza borç personel, takım imalatı fail eşhas ile üçüncü yan nezarete fail firmalar düşüncesince kurumdan salahiyet vesikası alınacak.

Nükleer Düzenleme Kurumu, yetkilendirilen şahıslara öteki eşhas çeşidinden verilecek hizmetler yahut güvenlik, asayiş ve çekirdeksel güvenceye ağırlık edebilecek öteki ameliyat düşüncesince salahiyet vesikası onama etme yükümlülüğü getirebilecek.

Kurum yetkilendirdiği yanında çalışkanlık düşüncesince güvenlik, asayiş ve çekirdeksel güvenceye bağlı uyulması müstelzim şartlar da engelleme iktisap kılmak neredeyse mukteza salahiyet koşullarını belirleyecek.

Kurum çeşidinden maruz lisans, müsaade ve salahiyet vesikası devredilemeyecek.

Bildirimlere ve yetkilendirmelere bağlı süreçler, yetkilendirme koşulları, başvuru, yetkilerin kapsamı ve geçerlik süreleri ile yetkinin yenilenmesi, kısıtlanması, askıya alınması, iptali yahut hâlâ evvel mezun yanında çalışkanlık düşüncesince apayrı yanında ferdin yetkilendirilmesine bağlı konular, Nükleer Düzenleme Kurumunca alakadar bakanlıkların görüşü alınarak yönetmelikle belirlenecek.

Sorumluluk yetkilendirilen insana ilişik olacak

Yetkilendirilen hukuksal kişiler, maruz yetkinin şartları kapsamında rastgele yanında muhtelif yazık kendilerinde iktisap kılmak neredeyse çalışkanlık esnasında radyasyondan korunma, düzenlilik ve emniyeti sağlayacak.

Bir faaliyetin yürütülmesinde güvenlik, asayiş ve çekirdeksel güvencenin sağlanmasında doğruluk yazık yetkilendirilen insana ilişik olacak. Verilen yetkinin koşullarına ve mevzuata uymak, aranjör arama altında iktisap kılmak yahut yükümlülüklerini hesabına gelmek neredeyse görevlendirme yapmak, bakım onama kılmak yetkilendirilen ferdin sorumluluğunu azaltmayacak yahut ortadan kaldırmayacak.

Yetkilendirilen kişiler, faaliyete bağlı yükümlülükleri sona ermeden, faaliyetin yürütülmüş bulunduğu noktayı yahut tesisi, çekirdeksel maddeyi, ışın etkin deposu yahut ışın etkin atığı iyesiz duracak halde bırakma edemeyecek.

Yetkilendirilen ferdin sorumlulukları, aranjör kontrolden çıkarılma ile sona erecek. Yetkilendirilen ferdin işi bırakması, yetkisinin kısıtlanması, askıya katılması veya bozma edilmesi ve benzer bağlam sorumluluğunu ortadan kaldırmayacak.

Onay

Nükleer tesisler, ışıma tesisleri yahut ışın etkin atılan tesislerinin kurulacağı meydan Nükleer Düzenleme Kurumu onayına editör olacak. Kurum, faaliyetlere bağlı radyasyondan korunma, güvenlik, asayiş ve çekirdeksel güvenceyi dikkate alarak onaya editör apayrı hususlar belirleyebilecek.

Nükleer Düzenleme Kurumu; çalışanların, halkın, çevrenin ve doğacak nesillerin radyasyondan korunmasına ağırlık edebilecek ameliyat düşüncesince bağdaşma ölçütleri belirleyebilecek ve onaya editör tutabilecek.

Denetim ve muhik inceleme

Düzenleme kapsamındaki ameliyat ve yetkilendirilen eşhas Nükleer Düzenleme Kurumunun denetimine editör olacak. Kurum, yetkilendirme kapsamında yetkilendirilen insanların yüklenici, madun yüklenici, tedarikçi ve madun tedarikçilerinin faaliyetlerini de denetleyebilecek.

Kurum denetçi ve muhik tetkik kapsamında, neticeleri bakımından büyüklenme açısından bağlayıcı mümteni halde inceleme, araştırma, belirleme ve raporlama gerçekleştirmek neredeyse duygu sahibi amme büyüklenme ve kuruluşları, hususi hususiyet hukuksal insanları ve doğruluk kişilerden uygulayım dayanaklık kılmak hizmeti alabilecek.

Lisans maruz çekirdeksel tesislerin ve ışın etkin atılan tesislerinin alanlarında yapılacak binalar mesnet Yapı Denetimi Hakkında Kanun hükümleri ile bayındırlık Kanunu'nun fenni mesuliyete bağlı hükümleri uygulanmayacak. Bu yapılara bağlı rastgele yanında muhtelif yazık yetkilendirilen insana ilişik olacak. Bu yapıların denetimi Nükleer Düzenleme Kurumunca yapılacak. Bu gidişat yetkilendirilen ferdin sorumluluğunu azda olsa yahut ağız ağıza ortadan kaldırmayacak. Denetimler bu mevzuda duygu sahibi bulunan amme büyüklenme ve kuruluşları ile beraberce de yapılabilecek. Kurumun bu kapsamdaki talepleri duygu sahibi amme büyüklenme ve kuruluşları çeşidinden gecikmeksizin karşılanacak.

Nükleer Düzenleme Kurumunun denetimine arttırma şekilde yetkilendirilen hukuksal kişiler, çekirdeksel bünye yahut ışın etkin atılan tesisine bağlı yapıların denetimi de engelleme iktisap kılmak neredeyse büyüklenme çeşidinden belirlenen faaliyetlerin üçüncü yan nezarete düşüncesince mezun şirketlerden bakım alacak.

Denetime editör olanlar, büyüklenme denetçilerinin ve büyüklenme çeşidinden görevlendirilen insanların görevlerini serbestçe ve eskiden hesabına getirebilmeleri düşüncesince mukteza şartları sağlayacak ve koruyan düzenlilik tedbirlerini alacak.

Nükleer garanti denetimine editör olanlar, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının Türkiye çeşidinden konfirme denetçileri çeşidinden meydana getirilen denetimlerde, alakadar mevzuatta tamlanan yükümlülüklerini hesabına getirecek. Bu denetimlere Nükleer Düzenleme Kurumu mümessili refakat edecek.

Kurum denetçileri

Kurum denetçileri, Nükleer Düzenleme Kurumunca belirlenen vasıfları haiz büyüklenme mensubu arasından Nükleer Düzenleme Kurulu çeşidinden yetkilendirilecek.

Kurum denetçileri ve denetime arkadaşlık kılmak neredeyse görevlendirilen öteki büyüklenme personeli, denetçi amacıyla alakadar bölgelere yahut tesislere girmek; faaliyetleri denetçi kılmak ve muhik incelemek; mukteza gördükleri kişilerle mülaki ballanmak ve mukteza gördükleri hususlarda inceleme, araştırı ve sormaca yapmak; rastgele yanında muhtelif bilgi, doküman ve kayıtları istemek, incelemek, inceletmek, hapsetmek yahut suretini almak; rastgele yanında materyal yahut numuneyi almak, aldırmak, alıkoymak, usulüne birebir şekilde kaldırılmış kılmak yahut ettirmek; rastgele yanında aleti kullanarak ölçüm, analiz, yoklama ve sınav gerçekleştirmek yahut yaptırmak; görsel, işitsel yahut yazılmış yük avlamak yetkisine cemaat olacak.

Güvenlik yahut emniyetin tehlikeye düşmüş bulunduğu yahut düşebileceği ve müdahalenin gecikmesinde engel bulunan durumlarda Nükleer Düzenleme Kurumu denetçisi, hali kuruluşa ve yetkilendirilen insana hemen bildirecek. Bu durumda, büyüklenme salahiyet maruz faaliyetin tamamının yahut yanında kısmının durdurulması yahut sınırlanması da engelleme iktisap kılmak neredeyse mukteza tedbirleri aldırabilecek.

Kurum denetçisi, denetçi esnasında mukteza durumlarda mülki dalavere amirlerinden polis kuvveti talebinde bulunabilecek. Bu vaziyette mülki dalavere amirleri ve polis kuvvetleri büyüklenme denetçilerine müstelzim desteği gecikmeksizin sağlayacak.

Radyoaktif atıklar ve çıkma yakıtlar

Türkiye'nin emir sahası haricinde ölçülü yanında çalışkanlık esnasında ortaya çıkmak bulunan ışın etkin atıklar, Türkiye sınırları içerisine sokulamayacak.

Türkiye sınırları süresince yapılmış ve tasarruf süresi dolduğunda köken ülkeye iadeli şartı ile ihraç edilmiş ışıma kaynaklarına, ışın etkin atıkların transit geçmesine ve katıksız ışın etkin maddelerin mülemma bulunduğu malzemenin ithalatına bahis konusu hâkimiyet uygulanmayacak.

Radyoaktif atıklar çevreye salınamayacak yahut bırakılamayacak.

Yürütülen faaliyetlere bağlı ortaya çıkan çıkma yakıtların yahut kaldırılmış aut ışın etkin atıkların yönetiminde hepsi yazık çalışkanlık düşüncesince yetkilendirilen insana ilişik olacak.

Tesislerde ölçülü rastgele yanında çalışkanlık kararı imal edilen ışın etkin atıklar apayrı yanında yetkilendirilen insana devredilene derece tesiste depolanacak.

Nükleer santrallerde ortaya çıkan çıkma yakıtlar, pres ömrü süresince çekirdeksel santralci sahasında depolanacak.

Faaliyetleri kararı çıkma yakıtı yahut ışın etkin atığı üreten yetkilendirilen kişi, bunların bünye süresince yahut bünye dışarısında rastgele yanında muhtelif taşınmasından mesul tutulacak. İşletmeden sürüm faaliyetleri esnasında ortaya çıkma ışın etkin atıkların rastgele yanında muhtelif mesuliyeti yetkilendirilen insana ilişik olacak.

Türkiye'nin emir dalında meydana getirilen ameliyat sonucunda ortaya çıkan ışın etkin atıklar Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) çeşidinden kaldırılmış edilecek.

Sahipsiz ışın etkin husus belirleme edilmiş bulunduğu takdirde TENMAK, alakadar büyüklenme ve kuruluşlarla teşrikimesai yaparak mukteza tedbirleri borç yahut aldıracak, kaldırılmış engelleme mukteza iş ve işlemleri yürütecek.

TENMAK, yetkilendirilen insanların görüşlerini de alarak ışın etkin atıkların ve çıkma yakıtların yönetimine bağlı millî ışın etkin atılan politikası ve stratejisinin belirlenmesine asal Ulusal Radyoaktif Atık Yönetim Planı Taslağı'nı, sonu 0 ve 5 ile biten yılların sonuna derece hazırlayacak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına sunacak. Bakanlık, Nükleer Düzenleme Kurumunun görüşünü alarak Ulusal Radyoaktif Atık Yönetim Planı'nı belirleyecek.

TBMM Genel Kurulu'nda 15 maddeden oluşan yanında numara kısmı onama edilen Nükleer Düzenleme Kanunu Teklifi'ne göre, yetkilendirmeye editör yanında çalışkanlık esnasında ışın etkin atılan üreten eşhas ışın etkin atılan yönetimi hususi hesabına, çekirdeksel tesis, ışıma tesisi ve ışın etkin atılan tesislerini çalıştırmak neredeyse yetkilendirilen eşhas ise işletmeden sürüm hususi hesaplarına, belirlenecek tutarda, değişik yardım oranı ödeyecek.

Bakanlık tarz saymanlık ünitesi gözetiminde ışın etkin atılan yönetimi hususi hesabı ve işletmeden sürüm hususi hesapları açılacak. hususi hesaplar hesabına öğrenim edilen gelir maksadı haricinde kullanılamayacak.

Nükleer santraller düşüncesince hususi hesaplara ödenecek yardım payları imal edilen ünite canlılık (kWh) başına, güvence miktarları ise yerleşmiş kuvvet (MW) başına, öteki bünye ve icraat düşüncesince ise hususi hesaplara ödenecek yardım payları ile güvence miktarları, tesisin ve uygulamanın türü, atığın sınıfı, miktarı ve aktivitesi neredeyse hususlar dikkate alınarak Hesaplar Yönetim Kurulu çeşidinden belirlenecek. hususi hesaplara ödenecek yardım payları ile güvence miktarları rastgele yanında sene gözden geçirilecek, öngörülen giderleri karşılayacak halde güncellenecek. Ancak arsıulusal anlaşmalarda bu köşe yazısı kapsamında arazi düzlük hususları düzenleyen ahkâm gizli kalacak.

Radyoaktif atılan yönetimi hususi hesabı ve işletmeden sürüm hususi hesabının gelirleri; ödenecek yardım payları ve teminatlar, hususi matematik gelirlerinin değerlendirilmesiyle elde edilmiş gelirler, hediye ve öteki gelirlerden oluşacak.

Radyoaktif atılan yönetimi hususi hesabından; ışın etkin atılan kaldırılmış tesisi kurulabilecek bölgelerin belirlenmesi ve alakadar meydan çalışmaları, ışın etkin atılan kaldırılmış tesisinin tasarımı, salahiyet alınması, inşası, işletilmesi, bakımı, kapatılması ve aranjör kontrolden çıkarılması, tamlanan amaçlara müteveccih araştırı ve ihya faaliyetleri, işlemlerini gerçekleştirmek neredeyse Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumuna (TENMAK) ifa yapılacak.

İşletmeden sürüm hususi hesabından; çekirdeksel tesisler, ışıma tesisleri ve ışın etkin atılan tesislerinin işletmeden çıkarılması esnasında ortaya çıkan ışın etkin atıkların bertarafının maliyetleri de engelleme iktisap kılmak neredeyse işletmeden çıkarılması, bünye alanının baştan tasarruf koşullarıyla mevzun bir duruma getirilmesi, işlemlerini gerçekleştirmek üzere, yetkilendirilen insana bu faaliyetleri düşüncesince ifa yapılacak.

İşletmeden sürüm hususi hesabı, rastgele yanında bünye düşüncesince ayrı strateji edilecek

Hesaplar patronaj yerleşmiş reis ve üyelerine yapılacak ödemeler ile hususi hesapların işleyişine bağlı hür denetçi ve müşavirlik hizmetleri kapsamında yapılacak ödemeler, yönetsel masarif ve muhakeme giderleri ilgisine layıkıyla hususi hesaplardan karşılanacak.

Radyoaktif atılan ve işletmeden sürüm hususi hesabındaki meblağın, işletmeden sürüm esnasında yahut ışın etkin atılan yönetimi ile alakadar öngörülenler haricinde olabilecek masarif dolayısıyla veya tesisin planlanandan er işletmeden çıkarılması hakkındaki ehliyetsiz kalması muhik maliyetler yetkilendirilen ad çeşidinden sağlanan teminattan karşılanacak. Teminat ehliyetsiz ise artan hacim yetkilendirilen insandan öğrenim edilecek. hususi tahminde biriken meblağ dikkate alınarak bahis konusu güvence miktarı yetkilendirilen ferdin talebi hakkındaki baştan belirlenecek.

Tesislerin işletilmesine müteveccih yetkilendirme düşüncesince müracaat fail eşhas işletmeden çıkarmaya bağlı maliyet planını alakadar bakanlığa sunacak. İşletmeden sürüm hususi hesabı rastgele yanında ünite bünye düşüncesince değişik strateji edilecek.

Özel hesaplarda birleşen gelirler, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamı haricinde olacak.

Süresinde ödenmeyen yardım payları, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun'a layıkıyla strateji ve öğrenim edilecek. Vergi dairesince öğrenim edilen tutarlar öğrenim edilmiş bulunduğu zamanı izleyen ayın sonuna derece hususi hesaplara aktarılacak.

Hesaplar Yönetim Kurulu

Özel hesapların gelirlerini kumanda etmek ve hususi hesaplardan yapılacak ödemeleri evetlemek neredeyse Hesaplar Yönetim Kurulu; görü ve Hazine ve Maliye Bakanlığından ikişer temsilci, TENMAK'tan yanında casus ve bu kurumların haricinde bütün sayısı üçü geçmemek neredeyse Türkiye sınırları dahilinde çekirdeksel santralci işleten hukuksal insanların birer mümessili ile öteki bünye ve icraat düşüncesince yanında temsilciden oluşacak.

Temsilci seçilebilmek düşüncesince Devlet Memurları Kanunu'nda tamlanan mevki memurluğuna atanabilme umumi şartlarını taşımak, minimum dört sene sürekli yükseköğrenimi bitirmek ve kamuda ve/veya hususi sektörde dalında minimum ilkokul sene çalışmış iktisap kılmak gerekecek. Bakanlık mümessillerinden bir tanesi reis şekilde fariza yapacak.

Hesaplar Yönetim Kurulu üyelerinin fariza süreleri üç sene olacak. Görev süresi sona aziz üyeler baştan görevlendirilebilecek.

Hesaplar Yönetim Kurulu reis ve üyelerine, fariza meydana getirilen toplantılar düşüncesince rastgele yanında ay bütün (20 bin) amblem rakamının görevli aylık katsayısıyla çarpımı kararı bulunacak meblağ derece erinç hakkı ödenecek.

Tesisin er işletmeden çıkarılması ihtimaline mesnet ışın etkin atılan yönetimi ve işletmeden sürüm düşüncesince mukteza maliyetlerin karşılanabileceğine bağlı teminatın yeterliliği Hesaplar Yönetim Kurulu çeşidinden kuruluşa bildirilmeden tesisin işletilmesine müteveccih yetkilendirme yapılamayacak.

Nükleer zararlar

Nükleer zararlara bağlı türel yazık da düzenleniyor. Buna göre, çekirdeksel hadiselerden olup biten çekirdeksel zararlar mesnet bu kanunda hâkimiyet yok durumlarda Paris Sözleşmesi hükümleri uygulanacak.

Bir çekirdeksel bünye haricinde ve üretiminin sonuç evresine mevrut endüstriyel, ticari, tarımsal, tıbbi, ilmî veya terbiyevi amaçlarla makbul yahut kullanılacak bulunan olan radyoizotoplardan yahut Paris Sözleşmesi çerçevesinde belirlenen sınırların altındaki hacim ve aktivitedeki çekirdeksel maddelerden olup biten zararlar bu bölümün kapsamı haricinde olacak.

Nükleer hadiselerden olup biten çekirdeksel zararlar hakkında; büyüklenme çeşidinden yahut ülkesindeki makamlar çeşidinden yanında çekirdeksel tesisi çalıştırmak neredeyse mezun hukuksal kişi, çekirdeksel bünye çalıştırmak düşüncesince verilecek lisans alınmadan geçmiş devirde çekirdeksel tesisi kuran hukuksal kişi, çekirdeksel tesisi çalıştırmak düşüncesince maruz lisans iptalinden sonradan dünkü yanında işleten belirlenene derece bulunan devirde lisansı bozma edilen hukuksal ad işleten şekilde onama edilecek.

İşleten, çekirdeksel zararlardan ve tazminatların ödenmesinden, çekirdeksel hadisenin meydana gelmesinde kendisinin, mensubunun ve tesisle alakadar teknoloji, mülk ve bakım sağlayanlar rastgele yanında kusurunun olup olmadığına bakılmaksızın mesul tutulacak.

İşleten, aracısız yanında silahlı çatışma, düşmancasına hareketler, iç harp veya ayaklanmadan çevre meydana mevrut yanında çekirdeksel hadiseden olup biten çekirdeksel zarardan mesul olmayacak.

İşleten, yanında çekirdeksel hadisenin hastalık bulunduğu çekirdeksel zararların tazmin edilmesine bağlı şekilde hoppadak Paris Sözleşmesi ve bu departman hükümleri kapsamında mesul olacak.

İşletenin kurumdan aldığı yetkinin bozma edilmiş yahut askıya münfail yahut kısıtlı olması, işletenin bu departman kapsamındaki sorumluluklarını ortadan kaldırmayacak.

İşletenin, çekirdeksel zarara hastalık bulunan çekirdeksel hadisenin, çekirdeksel dokunca gören ferdin kastından veya ciddi ihmalinden meydana geldiğini kanıtlama etmesi halinde; işleten, hoppadak çekirdeksel dokunca gören bu insana mesnet mezun mahkemenin kararıyla azda olsa yahut ağız ağıza sorumluluktan kurtulabilecek.

Bu bölümün uygulanmasında ayrımsız sahada yanında işleten çeşidinden işletilen çabucak aşkın çekirdeksel bünye yanında tane yanında bünye şekilde onama edilecek.

İşletenin yazık sınırları

İşletenin sorumluğu sınırları bölümünde ise rastgele yanında ünite çekirdeksel hikâye düşüncesince işletenin yazık miktarları düzenleniyor.

Buna layıkıyla termal gücü 10 megavatın üstünde bulunan çekirdeksel reaktörler ile büyüklenme çeşidinden çekirdeksel bünye çalıştırmak düşüncesince verilecek lisans önceleri yapılacak yorum ile belirlenecek öteki çekirdeksel tesisler düşüncesince 700 milyon avro, bu tazammun girmeyen çekirdeksel tesisler düşüncesince 70 milyon avro, çekirdeksel maddelerin taşınması düşüncesince 80 milyon avro, çekirdeksel maddelerin Türkiye sınırları dahilinde yapılacak transit geçişleri düşüncesince 700 milyon ekü ile sınırlanmış olacak.

Belirlenen yazık miktarları, öteki devletlerde meydana mevrut zararlar ile alakadar olarak, karşılıklılık prensibi çerçevesinde, o ülkede çekirdeksel hadiseden doğan çekirdeksel zararlar düşüncesince meri yazık miktarı ile sınırlanmış şekilde uygulanacak.

İşletenler, 80 milyon ekü ücretinde sigorta yaptıracak

İşletene, sigorta yaptırma yahut güvence sergileme zorunluluğu getiriliyor.

Buna layıkıyla işletenler, rastgele yanında ünite çekirdeksel bünye yahut nakil faaliyeti düşüncesince belirlenen fevk uç ücretinde ve büyüklenme çeşidinden belirlenen sürede ve şartlara birebir sigorta yaptırmak yahut ayrıca yanında güvence belirtmek mecburiyetinde olacak.

Nükleer maddelerin Türkiye’nin emir dalında yapılacak transit geçişlerinde işleten, 80 milyon ekü ücretinde sigorta yaptıracak yahut güvence gösterecek.

Teklifte tamlanan sigorta veya teminat, kuruluşa yazılmış şekilde minimum 2 ay evvel sigorta firması yahut çekirdeksel sigorta havuzu veya güvence verici çeşidinden bildirimde bulunulmadan askıya alınamayacak yahut bozma edilemeyecek. Söz konusu sigorta veya teminatın çekirdeksel maddelerin taşınmasına bağlı olması şeklinde sigorta veya güvence nakil esnasında askıya alınamayacak yahut bozma edilemeyecek.

Yaptırılan sigorta veya yayınlanan güvence hoppadak yanında çekirdeksel hikâye muhik çekirdeksel zararın tazmini düşüncesince kullanılabilecek.

İşletenin Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu mucibince merkezi patronaj kapsamındaki amme idaresi veya sermayesinin tamamının kamuya ilişik olması halinde, işleten sigorta yaptırma yahut güvence sergileme yükümlülüğünden affedilmiş tutulabilecek. Bu vaziyette çekirdeksel hikâye kararı meydana mevrut çekirdeksel zararın mevki çeşidinden ne halde üstenme edileceğine bağlı kökler ve esaslar, Cumhurbaşkanı kararıyla belirlenecek.

Nükleer sigorta havuzu kurulacak

İşletenin belirlenen yükümlülüklerine sigorta sağlanabilmesi amacıyla yanında çekirdeksel sigorta havuzu kurulacak.

İşleten belirlenen sigorta veya güvence yükümlülüklerini dünya içerisinden yahut arsıulusal piyasalardan azda olsa yahut ağız ağıza sağlayabileceği neredeyse çekirdeksel sigorta havuzundan da sigorta yapılmasını istem edebilecek.

İşletenin sigorta veya güvence bulamaması yahut işleten çeşidinden maruz sigorta veya teminatın belirlenen miktarlardan az olması muhik kalık artan hacim Cumhurbaşkanınca belirlenecek kökler ve esaslara layıkıyla karşılanacak.

Bir çekirdeksel hikâye hemen sonra bulunan sigorta veya teminatın belirlenen miktarları karşılamaması muhik kalık artan hacim Cumhurbaşkanınca belirlenecek kökler ve esaslarla karşılanacak ve işletene kayıtım edilecek.

TBMM Başkanı Celal Adan, verdiği aranın arkası sıra Komisyonun muhik olmaması dolayısıyla birleşimi dakika zaman 14.00'te bükülmek neredeyse kapattı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler