USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Nijeryalı iş müşterilerini Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istiyor

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, "Nijeryalı iş kullanmakta olanları filhakika Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan çevre Türkiye ile aşırı dobra işler yapacağız." dedi.

Nijeryalı iş müşterilerini Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istiyor
17-12-2021 14:00
Abuja

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatırım Bakanı Richard Adeniyi Adebayo, Nijeryalı iş insanlarının Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini belirterek, "Nijeryalı iş müşterilerini doğrusu Türk iş adamlarının itimatını kazandı. Bundan çevre Türkiye ile aşırı dobra işler yapacağız." dedi.

Adebayo, esbak İstanbul'da faziletli seviyeli memurin düzeyinde başlamış bulunan ve ahit bakanlar ve mutluluk başkanları düzeyinde bitmeme edecek bulunan III. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi öncesinde AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Özellikle sonuç yıllarda Türkiye ile ülkesi arasındaki ilişkilerin önemine ayraç fail Adebayo, "Gerekli anlaşmaların imzalanmasında ve herhangi bir dü ülkenin işletmeleri ortada şuurlu halde bağlantıların oluşturulmasında kaydettiğimiz ilerlemeyi bizzat beğeniyorum." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Nijerya'daki yatırımlarının etkisinin, banko rakamların ötesinde bulunduğunu vurgulayan Adebayo, dü ülkenin tecim kütlesinin artırılması düşüncesince efor gider edildiğini dile getirdi.

Adebayo, Nijerya'nın çabucak uygulanabilecek sürdürülebilir ortaklıklar istediğine ve bu ortalıklarda Türkiye'nin ehemmiyetli olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye, Nijerya'nın izlemsel ortağı bulunduğunu kanıtladı"

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlarla "ülkenin izlemsel ortağı" bulunduğunu yeteri kadar kanıtladığını kail Adebayo, "Son yıllarda Türkiye-Nijerya ilişkileri tarım, inşaat, istihlak ürünleri, eğitim, yer yağı ve saf taş yağı lambası yağı kadar türlü bölgelerde aksiyon kaydetti." niteleyerek konuştu.

Adebayo, dü ülkenin bulunan kazançlı ilişkilerinin iyileştirilmesi düşüncesince potansiyelinin bir tomar bulunduğunun altını çizerek, Türkiye'nin Nijerya'dan petrol, sıvılaştırılmış saf taş yağı lambası yağı ve ekincilik ürünleri ithal ederken, Nijerya'nın ise Türkiye'den tekstil, halı, ekincilik makineleri ve tıbbi malzemeleri ithal ettiğini aktardı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA), Afrika'daki uygulayım desteği düşüncesince Nijerya'yı lehçe eş güdüm merkezi yerine seçtiğine yer veren Adebayo, Türkiye'nin Abuja'da darülfünun engelleme türlü okulların kurulması eliyle Nijerya'nın pedagoji bilimi sektöründe aşırı çalışkan bulunduğunu vurguladı.

Adebayo, Türkiye ile Nijerya arasındaki tecim hacmini tasarruf etmek düşüncesince petrol, saf gaz, sanayi, ekincilik ve madencilik kadar sektörlerde teşrikimesai yapılabileceğini belirterek, "Ticaret ve envestisman ilişkilerini yükseltmek düşüncesince iş ve tecim fuarları kadar ticari lansman faaliyetleri, herhangi bir dü iklim düşüncesince envestisman fırsatları yaratabilir." dedi.

"Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi" kurulması teklifi

Adebayo, benzeyen sürede Türkiye ile Nijerya'nın arasındaki tutum dalında imzalanan uyuşma zaptlarının, dü iklim arasındaki ticari faaliyetlerde aksiyon kaydedildiğinin işareti bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin Nijerya'da meydana getirdiği yatırımlar kadar Nijeryalı iş insanlarının da Türkiye'de envestisman gerçekleştirmek istediğini tamlayan Adebayo, "Nijeryalı iş müşterilerini doğrusu Türk iş erkeklerin itimatını kazandı. Bundan çevre Türkiye ile aşırı dobra işler yapacağız." niteleyerek konuştu.

Adebayo, dü iklim arasındaki tecim kütlesinin yükseltilmesi düşüncesince herhangi bir dü ülkeden amme sahası ve hususi sektörden oluşan Nijerya-Türkiye Stratejik İş Konseyi kurulması teklifinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler