USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

New York borsası kaba düşüşle kapandı

New York borsası, ABD'de beklentileri aşan yetiştirici enflasyonu verilerinin peşi sıra haset kaba düşüşle tamamladı.

New York borsası kaba düşüşle kapandı
17-02-2023 01:10
New York

Kapanışta Dow Jones endeksi, 430 puanın üstünde bedel yitirdi ve yüzdelik 1,27 azalışla 33.696,03 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzdelik 1,38 azalarak 4.090,27 puana ve Nasdaq endeksi yüzdelik 1,8 kayıpla 11.855,48 puana indi.

Beklentilerin üstünde mevrut yetiştirici enflasyonu, Amerika Merkez Bankasının (Fed) ürem artırımına bitmeme edeceği endişelerini artırırken, piyasalarda güneş boyu aksi müşterek ilerleyiş izlendi.

ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ocakta maaş yüzdelik 0,7 ve salname yüzdelik 6 artma gösterirken, ülkede evvel defa aylakçılık aylığı başvurusunda bulunanların sayısı ise 11 Şubat ile sona eren haftada 194 bin ile beklentilerin altında geldi.

Öte yandan, Mayıs 2020'den buyana en düşüt seviyesini kaydeden Philadelphia Fed İmalat Endeksi, sektörde daralmanın sürdüğüne ayraç ederken, ev başlangıçları da düşüşünü 5'inci ayak tabanı taşıdı.

Analistler, beklentilerin üstünde mevrut para şişkinliği verileri ve aylakçılık başvurularındaki düşüşün Fed'in ürem artırımlarına karşın ekonominin mukavim kalmaya bitmeme ettiğini gösterdiğini belirtti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yatırımcılar çeşidinden izleme edilirken, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, hanuman kocaoğlan para şişkinliği verilerinin enflasyonu soğutmak düşüncesince henüz yapılacak aşırı obje bulunduğunu gösterdiğini vurguladı.

Enflasyona müteveccih üst cepheli risklerin bitmeme ettiğini kail Mester, Fed'in ürem oranın yüzdelik 5'in üstüne çıkarması ve levent boylu müşterek müddet o seviyelerde tutması icap ettiğini savundu.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise bitmeme fail yöntem faizi artışlarının, para şişkinliği beklentilerini düşüt tutarga bu sene dezenflasyonist müşterek trende araştırma görevlisi olabileceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler