USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO'dan Rusya'ya diplomasi ve diyalog çağrısı

NATO Savunma Bakanları, Rusya'ya, Ukrayna'dan kuvvetlerini incizap ve Avrupa güvenliğiyle ait diyalog düşüncesince diplomasi alternatifini seçilmiş çağrısında bulundu.

NATO'dan Rusya'ya diplomasi ve diyalog çağrısı
16-02-2022 21:21
Brüksel

Brüksel'deki NATO karargahında meydana getirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı esnasında bakanların Ukrayna'daki durumla ait bildirisi yayımlandı.

Bildiride, Rusya'nın askeri yığınağı erinç dip akıl duyulduğu belirtilerek, "Rusya'ya en sert halde diplomasi alternatifini seçme, er yastıklama kararını bilakis yöneltme ve arsıulusal yükümlülükleri ve taahhütleri gereğince kuvvetlerini Ukrayna'dan incizap çağrısında bulunuyoruz." denildi.

Rusya'ya erinç caydırıcılığın beraberinde diyaloğa belirgin tavrın sürdürüleceği vurgulanan bildiride, Rusya'nın eylemlerinin Avro-Atlantik güvenliğine zılgıt teşekkül ettiği, bu yüzden NATO'nun doğuda askeri varlığını kuvvetlendirdiği hatırlatıldı.

Bildiride, "Savunma ve caydırıcılığa müteveccih duruşumuzu henüz da kuvvetlendirmeye hazırız." ifadesine arsa verildi.

Ukrayna'nın arsa bütünlüğü, egemenliği ve istiklaline desteğin konfirmasyon edilmiş bulunduğu bildiride, rastgele ülkenin zat alternatifini seçilmiş hakkı bulunduğu ve Rusya'nın agresif tavrının ağırbaşlı neticeleri olabileceği yinelendi.

Bildiride, "NATO ve müttefikler Rusya ile Avro-Atlantik güvenliği hikayelerinde en yukarı düzem de müdahale kazanmak gibi diplomasi ve diyalog alternatifini izlemeye bitmeme etmektedir." ifadesi kullanıldı.

NATO bakanları, Polonya'nın AGİT devre başkanı namına başlatmış bulunduğu Yenilenmiş Avrupa Güvenliği Diyaloğuna anık olduklarını tabir ettiklerini, Rusya'ya henüz evvel düzenlilik dair meydana getirilen tekliflere cevap beklediklerini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler