USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO: Ukrayna’da ayrılıkçıların seçimlerinin meşruiyeti yoktur

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna’da ayrılıkçıların düzenlemeyi düşündüğü seçimlerin meşruiyetinin olamayacağını bildirdi.

NATO: Ukrayna’da ayrılıkçıların seçimlerinin meşruiyeti yoktur
20-09-2022 20:03
Brüksel

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk, Luhansk ve Herson’da ayrılıkçıların düzenleyeceklerini açıklamış bulunduğu seçimlerle ait toplumsal medyada izah yaptı.

Ukrayna’daki ayrılıkçı yönetimler Rusya’ya eklenmek düşüncesince referanduma gidiyor

"Sahte seçimlerin tek meşruiyeti yoktur." diyen Stoltenberg, seçimlerin Rusya’nın Ukrayna’ya harbinde ayrım getirmeyeceğini belirtti.

Stoltenberg, "Bu Putin’in savaşının hâlâ da çoğalması demektir. Uluslararası topluluk arsıulusal hukukun bariz ihlalini kınamalı ve Ukrayna’ya desteğini artırmalıdır." ifadesini kullandı.

Donbas’taki Donetsk ve Luhansk yönetiminin sanki ahali konseylerinden meydana getirilen açıklamada, değme dü bölgenin Rusya Federasyonu’na alınması düşüncesince 23 Eylül’den 27 Eylül’e derece ahali oylaması yapılacağı anlatım edildi.

Ukrayna'da Rus ordusunun kontrolü altındaki Herson bölgesindeki sanki dümen de 23-27 Eylül'de bölgenin Rusya'ya alınması düşüncesince ahali oylaması yapılacağını açıkladı. Zaporijya bölgesinin de o tarihlerde referanduma gideceği duyuruldu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rossiya mevki kanalına meydana getirdiği açıklamada, "Özel askeri operasyonun en kökeninden itibaren ve ondan esbak dönemde, halkların kaderlerine değişmeyen vermeleri icap ettiğini söyledik ve bulunan durum, bu halkların kişi kaderlerinin efendisi peyda etmek istediklerini doğruluyor." diyerek konuştu.

Rusya, 2014’te Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki düzlük vakalarıyla Kırım’ı gayrikanuni eklenmiş etmişti. Bunun peşi sıra ayrılıkçılar, Rus budunsal nüfusunun çoğunlukta bulunduğu Donetsk ve Luhansk bölgelerinde sanki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti isimli yönetimler duyuru etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Şubat'ta sanki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin tanınmasına ilişkin kararnameyi Kremlin Sarayı'nda imzalamıştı.

Putin, 24 Şubat sabahı "Donbas'taki kullanıcılarını arkalamak neredeyse hususi askeri operasyon" başlattıklarını duyurmuştu. Böylece Rusya-Ukrayna mücadelesi başlamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler