USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'ya yeni diyalog çağrısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'yı ve topu topu NATO müttefiklerini NATO-Rusya Konseyi'nin birlikte dal film film toplantısına çağırma etmiştim. Bu davetimi Perşembe haset Bakan Lavrov'a gönderdiğim birlikte mektupta yineledim" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'ya yeni diyalog çağrısı
19-02-2022 17:49
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Münih Güvenlik Konferansı'nda konuştu. Stoltenberg, "Rusya, Soğuk Savaş'tan beri en şişman askeri yığınağını yapıyor. Ukrayna ve etrafında zalimce er yığdı. Ne olacağını bilmiyoruz. Ancak arbede riski gerçektir. NATO müttefikleri siyasal birlikte hal hatırlamak düşüncesince çelimli diplomatik çabalarını sürdürüyorlar. Ancak Moskova'nın iddialarına karşın şu anne genişliğinde rastgele birlikte arka çekme yahut gerilimi düşürme belirtisi görmedik.

Aksine Rusya'nın yığılması bitmeme ediyor. Çok yakından izlemeye bitmeme ediyoruz. Rusya'yı söylediğini hazırlamaya ve kuvvetlerini Ukrayna sınırlarından çekmeye çağırıyoruz. Bu, barışçıl birlikte çözüme müteveccih ehemmiyetli birlikte ilkin hamle olacaktır" ifadelerini kullandı. "Rusya'nın rotasını değiştirmesi düşüncesince aşırı geç değil" diyen Stoltenberg, "Savaşa hazırlanmayı bırakın ve barışçıl birlikte hal düşüncesince çalışmaya başlayın. NATO, Avrupa'daki hepsi ülkeler ve Rusya düşüncesince güvenliği artırabilecek manalı aykırı adımlar alaşağı etmek düşüncesince Moskova ile şümullü birlikte diyaloga girmeye hazırdır" biçiminde konuşarak birlikte kat elan diplomatik çözümü ayraç etti.

"Rusya'yı ve NATO müttefiklerini NATO-Rusya Konseyi toplantısına çağırma etmiştim. Davetimi Lavrov'a gönderdiğim birlikte mektupta yineledim"

Daha ilkin Moskova'ya yazılmış tekliflerde bulunduklarını hatırlatan Stoltenberg, "Bu, eş birlikte mefruşat bulmanın beklenen olduğuna inandığımız ehemmiyetli birlikte gündemdir. Bu nedenden Rusya'yı ve hepsi NATO müttefiklerini NATO-Rusya Konseyi'nin birlikte branş film film toplantısına çağırma etmiştim. Bu davetimi Perşembe haset Bakan Lavrov'a gönderdiğim birlikte mektupta yineledim" dedi.

"Moskova, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonraları NATO'ya eklenen ülkelerden hepsi güçlerimizi ve altyapımızı çekmemizi istem ediyor"

Mevcut krizin Ukrayna'dan elan birlikte tomar bulunduğunu vurgulayan Stoltenberg, "Tehlikede bulunan aşırı nesne var. NATO ve Rusya arasındaki ilişkiler, Avrupa ve transatlantik güvenliği ile sonunda ülkeler arasındaki ilişkileri elbette ayarlamak istediğimiz sorusu. Moskova zamanı arka almaya, hasiyet alanlarını baştan meydana getirmeye çalışıyor, NATO'nun şişko defans hakkını hapsetmek istiyor. Moskova, Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonraları NATO'ya eklenen ülkelerden hepsi güçlerimizi ve altyapımızı çekmemizi istem ediyor. Biz birlikte namına duruyoruz ve rastgele birlikte devir birbirimizi destek olmak ve sıyanet etmek düşüncesince ne gerekiyorsa yapacağız" niteleyerek konuştu.

Stoltenberg, "Moskova başkaca hükümran devletlerin zat yollarını seçilmiş hakkını ve zat asayiş düzenlemeleri hakkını ikrar etmiyor. İlk kez, deminden Pekin'in Moskova'ya katıldığını ve NATO'ya yeni örgen ikrar etmeyi bırakması çağrısı yaptığını görüyoruz. Bu, engellenmeyen devletlerin kaderini ve zat asayiş düzenlemelerini arama ika ve zat otoriteli dalavere modellerini dayatılmış girişimidir. Mevcut kriz, transatlantik birlikteliğin Avrupa güvenliği düşüncesince önemini göstermektedir" dedi. Stoltenberg, "İkinci Dünya Savaşı ve Soğuk Savaş bizlere Avrupa'da çelimli birlikte transatlantik bağlam olmaksızın esas birlikte güvenliğin olmadığını öğretti. NATO, Avrupa ve Amerika'da 70 yılı birlikte tomar süredir yaptığımız basamak birlikte arada durmayı, barışı ve demokratik hayat tarzımızı korumaya bitmeme edecektir" ifadelerini kullandı.

"Tüm müttefikleri destek olmak ve sıyanet etmek düşüncesince muktezi hepsi önlemleri alacağız"

NATO'nun defans ittifakı bulunduğunu hatırlatan Stoltenberg, "Rusya'yı yahut birlikte başkasını yıldırma etmiyoruz. Ancak hepsi müttefikleri destek olmak ve sıyanet etmek düşüncesince muktezi hepsi önlemleri alacağız. Bu nedenle, Rusya'nın agresif gelişim modeline cevap namına NATO genelinde birbirimizi defans mevzusundaki azimli taahhüdümüz üzerine rastgele birlikte kusur kusur bilmeden çekinmek düşüncesince caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendiriyoruz" dedi.

"Rusların işgale mazeret üretmeye çabaladıklarına müteveccih endişemiz artıyor"

Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı engelleme etmeye tarz anahtar mazeret düşüncesince birtakımı bağlam peyda etmek düşüncesince çabaladığını, akıbet evre sakıncalı bağlam gördüklerini söyleyerek, "Bunların şu anda yaşama geçirildiğini görüyoruz. Rusların işgale mazeret üretmeye çabaladıklarına müteveccih endişemiz artıyor. Son evre endişeliyiz zira Rusya'nın hazırlığa bitmeme ettiğini görüyoruz. Soğuk Savaş'ın sona ermesinden beri Avrupa'da on paralık bu genişliğinde şişman birlikte muharebeye müheyya bütünlük yoğunluğu görmemiştik. Elbette bu hepimize sakıncalı birlikte çevir sesi gönderir" biçiminde konuştu.

"Rusya, belirgin bap politikamız mevzusundaki taahhüdümüzü bırakmamızı istem etti"

Rusya'nın elden Ukrayna'da değil, NATO'da da talebinin bulunduğunu tamlayan Stoltenberg, "Açık bap politikamız mevzusundaki taahhüdümüzü bırakmamızı istem ettiler. Üye devletlerin az elan yarısından hepsi NATO birliklerini ve güçlerini çekmemizi istem ettiler. Sonra bu talepleri karşılayamazsak askeri-teknik sonuçların olacağını tekraren söylediler. Dolayısıyla tehlike, bu devasa askeri tahaşşüt ile akıbet evre tehditkar söylemler, karşılayamayacağımızı bildikleri talepler gelecek sürmesi ve karşılamazsak askeri neticeleri olacağını söylemesidir. Yani bu birlikte hamle değişikliği. Bu, Avrupa güvenliği düşüncesince asliye değerlere belirgin belirgin huzur çıkan Rusya'nın yeni birlikte normali" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler