USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Kıtamızda barış paramparça oldu'

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Konsey'i sonrası planlı matbuat toplantısında Rusya'nın Ukrayna'ya girmesini karışma adına nitelendirerek, "Kıtamızda barış paramparça oldu. Artık Avrupa'da, tarihe ilgilendiren bulunduğunu düşündüğümüz türde ortak harp var” d

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: 'Kıtamızda barış paramparça oldu'
24-02-2022 16:08
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Konsey'i sonrası planlı matbuat toplantısında, “Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Bu yabanıl müşterek harp eylemidir. Düşüncelerimiz Ukrayna'nın kabadayı insanlarıyla birlikte. Ne eyvah ki NATO'nun, Rusya'ya icra ettiği tamamı çağrılara ve diplomatik müşterek hal araştırmak düşüncesince haşat gelişmek bilmeyen çabalarına karşın aylardır uyardığımız bilinçlilik gerçekleşti” dedi. Genel Sekreter Stoltenberg açıklamasında, "Kıtamızda barış paramparça oldu. Artık Avrupa'da, tarihe ilgilendiren bulunduğunu düşündüğümüz türde müşterek harp var. Durumu mülaki gelişmek neredeyse Kuzey Atlantik Konseyi'nin çabuk toplantısını acemi bitirdik. Konsey başkaca Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya ve Slovakya'nın Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi gereğince çabuk istişareler kombinezon talebini de ele aldı" ifadelerini kullandı.

“NATO Müttefikleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini kınıyor”

Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısının sayımsız bigünah insanoğlunun yaşamını riske attığını belirterek, “Rusya, Hava ve roket saldırılarıyla, esmer kuvvetleri ve ayrışık yönlerden hususi kuvvetlerle askeri altyapıyı ve iri kent merkezlerini erek alıyor. Bu kasıtlı, serinkanlı ve derinliğine zamandır planlanmış müşterek işgaldir. Yalanlara, inkarlara ve dezenformasyonlara rağmen, dünyanın görmesi düşüncesince Kremlin'in niyetleri açıktır. Rusya liderleri, korkusuzca eylemlerinin ve kaybedilen hayatların tamamı sorumluluğunu taşıyor. NATO Müttefikleri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini gibi bulunan en çelimli halde kınıyor. Bu, arsıulusal hukukun belirgin müşterek ihlalidir. Egemen, özgür ve barışçıl müşterek ülkeye gönül rahatlığı müşterek atılım eylemi ve Avrupa-Atlantik güvenliği düşüncesince ağır müşterek tehdit'' ifadelerini kullandı.

“Rusya'yı askeri harekatını hemen durdurmaya çağırıyoruz”

NATO Genel Sekreteri açıklamasında, "Rusya'yı askeri harekatını hemen durdurmaya çağırıyoruz. Askeri kuvvetlerinizi Ukrayna'dan art çekin. Ve diplomasiyi seçin. Ukrayna'nın egemenliğini ve arsa bütünlüğünü tam namına destekliyoruz. Ve Ukrayna'nın yasal müdafaaname hakkı var. Rusya, zamanı baştan yazmaya idman düşüncesince çelim kullanarak, Ukrayna'yı hürriyet ve bağımsızlığından yoksun ediyor. NATO'nun esas görevi, tamamı Müttefikleri arkalamak ve savunmaktır. Yanlış hesaplamaya yahut kusur anlamaya arsa olmamalıdır. Birine meydana getirilen saldırı, hepsine mamul sayılacaktır. Bu bizim şişko asayiş garantimizdir'' dedi.

“Rusya şu anda ağır maliyetler ve neticelerle gönül rahatlığı karşıya”

Genel Sekreter Stoltenberg konuşmasında ayrıca, “Üst dozaj askeri komutanımız General Tod Wolters'ın hevesi hesabına bugün, Kuzey Atlantik Konseyi defans planlarımızı harekete geçirmeye değişmeyen verdik. Bu değişmeyen şu anki akse yerinde Müttefik devletleri arkalamak ve arkalamak düşüncesince sakınımlı ve savunmacı müşterek adımdır. NATO Mukabele Gücü de engelleme peyda etmek neredeyse kabiliyet ve kuvvetleri gerekseme mahsus bölgelere konuşlandırmamızı sağlayacak. Rusya'nın devasa askeri yığınağına karşılık olarak, şişko savunmamızı şimdiden güçlendirdik” ifadelerini kullandı.

Kuzey ABD ve Avrupa'daki müttefiklerin karada, denizde ve havada İttifak'ın gün doğusu bölümüne binlerce er hâlâ yerleştirdiğini tamlayan Stoltenberg, “100'den çok jetimiz faziletli alarmda, iklim alanımızı koruyor. Kuzey'den Akdeniz'e denli denizde 120'den çok Müttefik gemisi var. Bütün bunlar şişko defans taahhüdümüzün 5. Maddesinin katı bulunduğunu gösteriyor. Ve İttifak'ı saldırganlıktan arkalamak düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya bitmeme edeceğiz. Gidişatı ele kabul etmek düşüncesince erte mevhum müşterek NATO liderleri Zirvesi çağrısında bulundum. Rusya şu anda tamamı arsıulusal maşer kabilinden dayatılan ağır maliyetler ve neticelerle gönül rahatlığı karşıya. Kremlin'in amacı, ağırlık bölgesini baştan kurmaktır” dedi.

“Özgürlük herhangi müşterek devir baskıya galip gelecektir''

Genel Sekreter Stoltenberg konuşmasının devamında, ‘'Özgürlük ve demokrasi, otoriteli diyetler kabilinden zılgıt edilmekte ve önemli rakiplik artıyor. Yenilenen müşterek kararlılıkla karşılık vermeliyiz. Kuzey ABD ve Avrupa, NATO'da birlikte. Biz 30 demokrasiden oluşan müşterek ittifakız. Bir olup insanımıza ve değerlerimize erbap çıkacağız. Demokrasi herhangi müşterek devir otokrasiye galip gelecektir. Özgürlük herhangi müşterek devir baskıya galip gelecektir” laflarına arsa verdi.

Mustafa Ulusoy

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler