USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ferda yapılacak NATO Savunma Bakanları Toplantısı önceleri düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda” ifadelerini kullanarak, NATO'nun Polonya ve Slovakya'ya Patriot tipi iklim defans siste

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”
15-03-2022 19:30

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Savunma Bakanları Toplantısı evveliyat matbuat toplantısı düzenledi. Stoltenberg, “NATO Savunma Bakanları ferda güvenliğimiz birlikte araya gelecekler. Başkan Putin'in Ukrayna'yı vahşicesine işgali değme devir ölüme ve yıkıma bozukluk oluyor” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dünyayı şoke ettiğini ve arsıulusal düzeni bozduğunu tabir fail Stoltenberg, “Aylarca Rusya'nın yalanlarını yayma ettik. Ukrayna'yı nehiy etmeyi planlamadıklarını kanıt ettiler lakin yaptılar. Askerlerini arka çektiklerini kanıt ettiler lakin elan fazlasını da gönderdiler. Sivilleri koruduklarını kanıt etmekteler lakin sivilleri öldürüyorlar” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'daki dirim bilimsel laboratuvarlar ve kimyevi silahlar kendince batıl iddialarda bulunduğunu aktaran Stoltenberg, “Bu çabucak bambaşka birlikte yalan. Moskova'nın belli kimyevi silahlar da müdahale peyda etmek kabil gerçek olmayan birlikte harekât düzenleyebileceğinden ide duyuyoruz” dedi.

"NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve öteki devletler Rusya'ya benzer yepyeni yaptırımlar uyguladı”

Ukrayna halkının konutlarını ve geleceklerini müdafaa etmek düşüncesince cesaretle savaştıklarına uyanıklık çekici Stoltenberg, "Onları desteklemeliyiz. Bütün evren bu boş boş mücadelesi kınadı. NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve öteki devletler Rusya'ya benzer yepyeni yaptırımlar uyguladı” dedi.

NATO'nun etraflıca senelerdir binlerce Ukrayna askerini eğittiğine yer veren Stoltenberg, “Birçoğu demincek ön saflarda savaşıyor. Tanksavar, iklim defans silahları, insansız iklim araçları, cephane ve mahrukat da müdahale peyda etmek kabil müttefikler Ukrayna'ya ehemmiyetli oranda ciddi takım sağladılar. Bu terbiye ve ekipmanlar, Ukrayna'nın kendisini savunmasına araştırma görevlisi oluyor” dedi.

Ukrayna'nın, BM Şartı'nda arazi düzlük kendini defans hakkına ehil bulunduğunu vurgulayan Stoltenberg, NATO müttefiklerinin ve ortaklarının Ukrayna'ya askeri teçhizat, finansal ve insanca iane sağlayarak bu hakkı korumasına iane edeceğini açıkladı.

“İlk el NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık"

NATO'nun esas görevinin hepsi müttefikleri arkalamak ve müdafaa etmek bulunduğunu tabir fail Stoltenberg, “Krize çabuk reaksiyon verdik. Savunma planlarımızı harekete geçirerek, hazırlığımızı çoğaltmak ve şişko savunmamız düşüncesince önceki el NATO Mukabele Gücü'nü konuşlandırdık” dedi.

“İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda”

Yüz binlerce NATO gücünün yüksek alarm seviyesinde bulunduğunu tabir fail Stoltenberg, “Artık İttifak genelinde yüz binlerce kuvvet yüksek alarmda. Avrupa'da yüz bin Amerika askeri var. Çoğunlukla ittifakın maşrık kesiminde ise aracısız NATO komutası altında tahminî 40 bin er var. Bu kuvvetler, iklim savunmasının yanında iri iklim ve kükremek gücü ile desteklenmektedir” dedi.

Polonya ve Slovakya'ya Patriot yerleştiriyor

ABD'nin Polonya'ya Patriot tipi iklim defans sistemleri yerleştirdiğini tamlayan Stoltenberg, “Almanya ve Hollanda da Patriotları Slovakya'ya yerleştiriyor. Bütün bunlar bariz birlikte ileti gönderiyor, birlikte müttefike meydana getirilen saldırı, hepsi ittifaktan stabil birlikte yanıtla karşılanacaktır” dedi.

“Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Belarus ile askeri entegrasyonu, Avrupa kıtasında dünkü birlikte asayiş doğruyu oluşturuyor. Dolayısıyla bu dünkü hakikat düşüncesince askeri duruşumuzu yenilememiz gerekiyor” ifadelerini kullanan Stoltenberg, “Yarın bakanlar, güvenliğimizi değme bölgede etraflıca vadede yükseltmek düşüncesince konkre önlemler dair ehemmiyetli birlikte münakaşaya başlayacaklar. Karada, ittifakın maşrık kesiminde, elan tedarikli ve ehemmiyetli seviyede elan çok kuvveti içerebilir” dedi.

NATO'nun ferda iklim ve kükremek gücü konuşlandırmalarında iri artışlar yapmayı da değerlendireceğini aktaran Stoltenebrg, bunlara ek yerine bütünleşmiş iklim ve roket savunmasının, siber savunmanın ve elan enli ölçekli tatbikatların yapılmasını ele alınacağını açıkladı.

“Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum”

NATO savunmasına yapılacak ehemmiyetli takviyelerin değerli olacağına uyanıklık çekici Stoltenberg, bu mevzuda Almanya ve öteki müttefiklerin hamle attıklarını şimdiden açıklamalarını kıvançla karşıladığını tabir ederek, “Tüm müttefikleri GSYİH'nin minimum yüzdelik 2'sini savunmaya masrafa çağırıyorum. Daha fazlasını yapmalıyız. Bu sebepten dolayı elan çok envestisman yapmalıyız. Barışı ve özgürlüğü arkalamak için. Bu ciddi sürede değerlerimize ehil çıkın” dedi.

"Çin, Rusya'ya dayanaklık etmek olmamalı"

Stoltenberg, Ukrayna'daki savaştan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sorumluğu bulunduğunu belirterek, “Askerlerini arka çekerek bu mücadelesi bitirmesi müstelzim Putin'dir” dedi.

Stoltenberg ayrıca, Çin'den Rusya'yı kınamasını ve Ukrayna'nın işgaline dayanaklık etmek olmamasını istedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler