USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının açılışında icra ettiği konuşmada, “NATO çatışmanın birlikte tarafı değil, fakat Ukrayna'yı kabil bulunduğu derece desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının değme birlikte santimetresini müd

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı Bükreş’te başladı
29-11-2022 18:09


NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı, Romanya'nın başkenti Brüksel'de başladı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg meydana getirdiği açma konuşmasında, toplantıya ev sahipliği meydana getirdiği düşüncesince Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'e teşekkürname etti. Stoltenberg, “Bu aşırı durumunda ve ehemmiyetli hissedar toplantı. Çünkü biz Ukrayna'daki savaşla ilgilendiren nice bata çıka erinç karşıyayız. Bugün Rusya'nın savaşını, Herson'dan çekilmesi de karışma iktisap etmek kıl payı sonuç kayıplarını ve Ukrayna kuvvetlerinin güvenilmez cesaretini görüşeceğiz. Ayrıca desteğimiz, harp dalında ayırt oluşturduğunu ve bitmeme etmesi icap ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı. Stoltenberg, “Rus ordusu ehemmiyetli kabiliyetlere ve aşırı sayıda birliğe sahip, bu şita Ukrayna'yı soğukta ve karanlıkta bırakmaya hazır. Bu sebepten dolayı rotamızda kalmalı ve Ukrayna'nın hükümran hissedar budun adına galip gelmesine iane etmeliyiz. NATO çatışmanın hissedar tarafı değil, fakat Ukrayna'yı cins bulunduğu genişliğinde desteklemeye kararlıyız. NATO topraklarının herhangi hissedar tek santimetresini müdafaa etmek düşüncesince ne gerekiyorsa hazırlamaya bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

“Romanya NATO'ya katıldığından buyana mesul ve canlı hissedar bağlaşık olmuştur”

Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ise açma konuşmasında, “NATO'nun Karadeniz kıyılarına DOĞRU şark kanadındaki varlığını arttırması, sonuç basamak durumunda ve hissedar zamanlar oldu. Bu, müttefiklerin birliği, dayanışması ve mühim kararlılığına müteallik çelimli hissedar ileti iletiyor. Bu bire hissedar sürede hürriyet ve sulh değerlerinin ittifakın (NATO'nun) kalbinde toprak aldığını gösteriyor. Romanya NATO'ya katıldığından buyana kendini ittifakın ilkelerine adamış mesul ve canlı hissedar bağlaşık olmuştur. NATO'nun fariza ve operasyonlarına azimli hissedar biçimde katkıda bulunduk. Bölgemizde ve ötesinde düzenlilik ve istikrarın sarsılmaz hissedar destekçisi ve sağlayıcısı olduk” ifadelerini kullandı. Romanya'nın 2008'deki zirveden sonradan ikinci defa fevk düzem hissedar NATO toplantısına ev sahipliği yapmaktan alım çalım duyduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Iohannis, “Bu, ev sahipliği yaptığımız evvela dışişleri bakanlığı ve Ukrayna'ya erinç harp başladıktan sonradan ittifakın şark kanadında hissedar bağlaşık çeşidinden planlı evvela NATO toplantısı. Toplantının gündemi, NATO ve kuma güvenliğimiz düşüncesince bulunan çabuk ve ilgilendiren mevzuları oluşturuyor” dedi.

“İttifakımız ve müttefikler, sert hissedar vakfe sergiledi”

Iohannis, “Son 9 aydır Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı, Avrupa ve Avrupa Atlantik güvenliğini dikçe etkileyerek Ukrayna halkına şişman üzüntüler çektirdi, ekonomileri etkiledi, evren çapında besin ve erke krizlerine minval açtı. Buna cevap adına ittifakımız ve müttefikler, sert hissedar vakfe sergiledi. Ayrıca Ukrayna'nın kendini savunmasına asistan iktisap etmek düşüncesince caydırıcılığımızı ve savunmamızı hâlâ evvela tek bulunmadığı genişliğinde yükseltmek ve peşi sıra dayanıklılıklarını çoğaltmak düşüncesince en savunmasız ortaklarımızı beslemek düşüncesince zamanı kararlar aldık. Bu bağlamda Moldova, Gürcistan ve Bosna Hersek'in de bu bakanlar düzeyindeki oturumlardan birine çağırma edilmiş olmasını ve bu tün ezanı ilerleyici saatlerde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da toplantıya katılacak olmasını ehemmiyetli buluyorum” ifadelerini kullandı. Moldova'nın evvela defa NATO'nun bakanlar düzeyindeki toplantısına katılmış bulunduğu tamlayan Iohannis, “Bunun burada, Bükreş'te tamamlandıktan ötürü mutluyuz” halinde konuştu.

“Karadeniz, Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince mühim hissedar ciddiyete sahiptir”
Iohannis, “Litvanya'da 2023 senesinde düzenlenecek büyüklük ve hükümet başkanları toplantısına hazırlanırken önümüzdeki dönemde, Madrid'de tahsil edilen kararları, başta Karadeniz de karışma iktisap etmek kıl payı ittifakın şark kanadındaki duruşla ilgilendiren kararları hissedar an evvela dört dörtlük adına infaz etmek her insanın kuma sorumluluğudur. Bu vesileyle, topraklarımıza er göndermeye değişmeyen verici kâffesi müttefiklere Romanya'nın şükranlarını sunuyorum. Karadeniz, halihazırda acemi Stratejik Konsept'te de toprak almış bulunduğu kıl payı Avrupa Atlantik güvenliği düşüncesince mühim hissedar ciddiyete sahiptir. Gelişmeleri yakından strateji etmeye bitmeme etmemiz ve alanda hâlâ da mühim hissedar yaklaşım izlememiz gerekiyor” dedi. Romanya'nın NATO'nun “açık kapı” politikasının çelimli hissedar destekçisi olmaya bitmeme ettiğini kail Iohannis, “Bugün masada çağrılı adına toprak düzlük Finlandiya ve İsveç'in endamsız müddet ortamında (NATO'ya) unsur olacağından eminiz. Ayrıca, 2008 Bükreş zirvesinde kararlaştırılan Ukrayna ve Gürcistan da karışma iktisap etmek kıl payı NATO'nun kapılarının gelecekte de ortaklarımıza açıkça kalması gerektiğine inanıyoruz. Toplantının dişi geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler