USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Müslümanlara hakkında işlenen tiksinti suçlarının sadece yüzdelik 17'si belgeleniyor

Georgetown Üniversitesinden Prof. Dr. Farid Hafez, "Fundamental Rights Agency çeşidinden biraz sene geçmiş meydana getirilen birlikte araştırma, Müslümanlara için işlenen tiksinme suçlarının sadece yüzde17'sinin belgelendiğini gösteriyor." dedi.

Müslümanlara hakkında işlenen tiksinti suçlarının sadece yüzdelik 17'si belgeleniyor
29-12-2021 22:50
Ankara

2020 Avrupa İslamofobi Raporu'nun sunumu Islamophobia Report'un maşeri iletişim araçları hesaplarında devir içi yapıldı.

Bu sene "İslamofobi ve Avrupa'da İnsan Haklarına Saldırı" başlığıyla verilen ve 2015'ten buyana piyasaya çıkan raporun sunumu düşüncesince meydana gelen etkinliğin moderatörlüğünü Türk-Alman Üniversitesinden Doç. Dr. Enes Bayraklı üstlendi.

Raporun yazarları ortada mevcut Georgetown Üniversitesinden Prof. Dr. Farid Hafez, Keele Üniversitesinden Dr. Amani Hassani ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinden Amina Smits, etkinliğe konferansçı kendisine katıldı.

Moderatör Enes Bayraklı, Kovid-19 salgınının gölgesinde çıkan tutanağı 2021 bitmeden yayımlayabildikleri düşüncesince bereket duyduklarını belirtti.

Farid Hafez de salgının araştırmalarını ve hasebiyle tutanağı da etkilediğini belirterek, "Pandemi, sanırım dayanıklı müşterek tomar kişiyi Avrupa İslamofobi Raporu 2020'nin virüsün Avrupa'da İslamofobinin yayılması üstündeki etkisiyle ilgileneceğine inanırdı. Pandeminin İslamofobinin yayılmasını ve gelişimini elbette etkilediğini yoklamak düşüncesince de bariz bariz güzel müşterek nedenimiz vardı. Raporumuzun yazarları bu mevzuda müşterek tomar değişik gözlemlerde bulundu." dedi.

"Müslümanlara dirlik işlenen tiksinti suçlarının arı yüzdelik 17'si belgeleniyor"

Bazı yazarların husus aldıkları devletlerde İslamofobinin müstevli hasebiyle azaldığını vurgularken bazılarının bunun birlik tersini dediğini tabir fail Hafez, gine de müstevli sayesinde İslamofobinin umumi manada maşeri iletişim araçları üstünden yayıldığını dile getirdi.

Hafez, 2020'de Almanya'da 146'sı camileri, 48'i ise fiziki kendisine bireyleri gaye meydan 901 Müslüman karşıtı tiksinti suçu işlendiğinin altını çizerek, "Bu rakamlar Alman federal polisinden ve biz biliyoruz ki sayılar müşterek tomar henüz yüksek. Fundamental Rights Agency çeşidinden beş altı sene ilk meydana getirilen müşterek araştırma, Müslümanlara dirlik işlenen tiksinti suçlarının arı yüzdelik 17'sinin belgelendiğini gösteriyor." niteleyerek konuştu.

Müslüman karşıtı tiksinti suçlarla belgelenen sayılar ortada şişman insicamsızlık olduğunu, bu yüzden verileri karşılaştırmanın banko olanaksız bulunduğunu aktaran Hafez, "Almanya, 901 Müslüman karşıtı tiksinti suçu da müdahale iktisap etmek eşi 31 binden müşterek tomar tiksinti suçu olayı belgeledi. Fransa ayrımsız zamanda, 235'i Müslümanlara dirlik iktisap etmek eşi yekûn hoppadak 1142 tiksinti suçu olayı kaydetti. Bu nedenle, Almanya'da Müslümanlara müteveccih tiksinti suçlarının Fransa'dakinden henüz müşterek tomar bulunduğunu bahsetmek yerine, Fransız manşet yetkililerinin umumi kendisine tiksinti suçlarını ne denli ciddiyetle belgelediğini sorgulamak lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Hafez, Almanya'da Pegida kabilinden Müslüman karşıtı maşeri hareketlerin, 2020 süresince salgına karşın mitinglerini düzenlediğini ve Almanya örneğinin gösterdiği kabilinden salgının tiksinti suçları istatistiklerine az henüz on paralık tesiri olmadığını kaydetti.

Avusturya'da baş döndürücü sağcı müşterek politikacının İslam'a dirlik mücadelesi vurgulamak düşüncesince salgını kullandığını tamlayan Hafez, "Bu ad müşterek aktiflik esnasında 'Koronavirüs sakıncalı değil, Kur'an henüz tehlikeli.' dedi. Dolayısıyla, pandeminin İslamofobiyi aksettirmek açısından elbette kullanıldığı yahut görmezden gelindiği ilişkin birlik müşterek devim bilimi bulunduğunu görüyoruz." halinde konuştu.

"2020'de büyüklük İslamofobisinin kurumsallaşmasında dünkü müşterek çağ bulunduğunu gözlemliyoruz"

Hafez, bölüt bariz sayfalarına Kovid-19 virüsü hesabına Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un fotoğrafını koymayı yeğleme ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"2020'de büyüklük İslamofobisinin kurumsallaşmasında dünkü müşterek çağ olduğunu, başta Müslüman taharri memuru zabıta maşer aktörlerine hücumcu taharri memuru zabıta özgürlüklere müteveccih müşterek saldırıyı da ayraç fail vakaları gözlemleyebildiğimizi düşünüyoruz. Bu nedenle, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ile Müslüman taharri memuru zabıta camiası ağırbaşlı halde çökerten Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u seçtik. Fransız duyum teşkilatları, Fransız Müslüman nüfusunun şişman bölümünün kitlesel nezaretini üstlendiğini anons etti."

Fransa'da hükümetin İslamofobiyi ayrılıkçı müşterek yasayla henüz da kurumsallaştırdığını ve otoriteli politikalar uyguladığını tabir fail Hafez, Macron'un Müslüman taharri memuru zabıta maşer örgütlerine müteveccih baskıyı meşrulaştırdığını savundu.

Hafez, Fransız hükümetinin Müslüman toplumunu Fransız gün öğretmeni Samuel Paty'nin öldürülmesinden sonraları henüz da baskıladığını, bölücülükten şüphelenilen 56'dan müşterek tomar caminin dizgesel kendisine derecelendirildiğini söyledi.

Ayrılıkçı yasayı eleştirenlerin bunun müşterek mefruşat oluşturacağından korktuklarını aktaran Hafez, "Haklı olarak, bu yasanın gelecekteki İslami firmaların rastgele müşterek kanuncu prosedür yahut kanuncu proses yapılmaksızın faaliyetlerinin yasaklanacağını, böylelikle Fransa'daki Müslümanları siyasetten arındıracağını, rasizm karşıtı taharri memuru zabıta maşer örgütlerinin arama edileceğini ve fazladan Fransa'da derinlemesine süredir mevcud başörtüsü yasaklarını genişleteceğini savunuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Hafez, Fransa'nın bu politikalarda bekâr olmadığını, Avusturya ve Almanya'da da benzeşim durumların yaşandığını belirterek, "Paylaşılan anne fikir, Müslümanların yasayı çiğnemeleri yahut sertlik uygulamaları değil. Müslümanların yasayı Avrupa budun devletlerini indirmek düşüncesince kullandıkları yahut bambaşka müşterek deyişle, efrat ve STK'ların siyasal düzene demokratik katılımlarında duyurulmayan müşterek gündemleri olduğuna ilişkin müşterek hacim şek olduğudur." açıklamasını yaptı.

2020 sonbaharında hem Avusturya bununla müşterek Fransa'da büyüklük yetkilileri çeşidinden alevli müşterek baskının görüldüğünü kaydeden Hafez, şunları söyledi:

"Avusturya, Müslüman taharri memuru zabıta topluma dirlik bu saldırıyı kurumsallaştırmada da kılavuz kaptan olmuştur. 2020'de bunun müşterek adımı, temmuzda siyasal İslam belgeleme merkezinin kurulmasıydı. Merkez, en şişman Müslüman firmalar dirlik raporlar yayımladı, başkaca 600'den müşterek tomar Müslüman kurumunu adresleriyle baş başa yayınlayan ince kesinleşmemiş müşterek İslam haritası yayımladı. Bu, kelimenin birlik anlamıyla rastgele müşterek Müslüman kuruma ve camiye gizil hücum tehdidi oluşturdu."

"Müslüman camianın hükümete itminan ilişkin müşterek tomar şişman sorunları var"

Amina Smits, 2020'de İslamofobinin Hollanda'daki hali üzerinde konuştu.

İslamofobi ve umumi kendisine ayrımcılık ve kutuplaşmanın iklim genelinde yayıldığını tabir fail Smits, kişilerin müstevli hasebiyle dayanıklı hariç çıkmadığını, bu nedenle fiziki saldırılara henüz az rastlandığını lakin gine de camilere benzeşim saldırıların gerçekleştiğini, Müslüman okullarının hem fiziki kendisine bununla müşterek medyada gaye alındığını söyledi.

Smits, bu olayların 2019'da Hollanda'da müşterek liseye dirlik meydana getirilen "cadı avıyla" başladığını fakat okulun tez edilmiş bulunduğu kabilinden nefreti ifşa gibisi suçlara karışmadığı ortaya çıkınca müşterek defo dilenmediğini ve medyanın da kelimesiz kaldığını aktardı.

Politik manada da nice problemle dirlik karşıya kaldıklarını dile getiren Smits, şunları kaydetti:

"Hollanda Özgürlük Partisi Başkanı Geert Wilders hala bu mevzuda müşterek tomar baskın. Özellikle bu sene Wilders'da müşterek tomar şişman müşterek ayırt gördüm. Daha ilk anlatmak istedikleri düşüncesince anketleri kullanır ve neymiş özgür şirketler çeşidinden anketler yaptırırdı lakin sonraları İslam Hollanda'ya ilişik değildir ve tesettür burada olmamalı kabilinden neticeler çıkardı. Bu sene anketlerin arkasına saklanmadı. Başörtüsünün körpe karşılanmadığını ve İslam'da hanımefendilerin baskılandığını bariz bariz belirtti."

Smits, Hollanda'da Müslümanların büyüklük kurumlarına ve hükümete güveninin kalmadığını vurgulayarak, "Müslüman camianın hükümete itminan ilişkin müşterek tomar şişman sorunları mevcut ve hükümet Müslüman topluluğunda olup bitenlerde, Müslüman duyarlılığında vs. rastgele müşterek daim art kalıyor. Ne eyvah ki Müslümanlarla ağız ağıza uyumsuzlar. Ve kimi araştırmalara göre, büyüklük müesseselerinde etkin nice Müslüman kendini itimatsız hissediyor. işleri dirlik hükümet ve öbür meslektaşları, Müslüman sıfır meslektaşları çeşidinden gaye alındıklarını ve damgalandıklarını hissediyorlar." dedi.

"Sorun, ruh bilimsel kendisine karışık insanlara indirgeniyor 'genel müşterek mesele yok' deniyor"

Bir araştırmaya mucibince Hollanda nüfusunun kestirmece yüzdelik 27'sinin rastgele müşterek devir ayrımcılığa verilen kaldığını aktaran Smits, "Araştırma, başta terbiye ve iş çevrelerinde bu rakamın ehemmiyetli seviyede arttığını gösteriyor. Yabancı kökenliler, başta Türk ve Faslılar, bu incelemede müşterek tomar müşterek araba ayrımcılık ve tacizle dirlik karşıya kaldıklarını, esasta yaşama çalışkan kendisine eklenmek istemediklerini, gerçekleştirmek istedikleri yahut okudukları alanın haricinde müşterek işe girmeye değişmeyen verdiklerini, arı zira Müslüman kimlikleri yahut muhacir kökenleri hasebiyle toplumdan ve yaşamın belli sahalarından dışlandıklarını belirtiyorlar." niteleyerek konuştu.

Smits, bahis konusu İslamofobiye müdahil şahıslar olduğunda mevzunun ciddiye alınmadığını şu laflarla anlattı:

"Ancak husus İslamofobiye çalışarak dahil bulunan insanlara gelince, onlar bir çok kez bekâr kurtlar yahut ruh bilimsel sorunları bulunan insanoğlu kendisine onama edilirler. Yani Müslümanlara müteveccih saldırılarda, saldırganlar bir çok devir ruh bilimsel sorunları bulunan kişilerdir. Ne devir hücum yapıldığına ilişkin müşterek bilgi okusanız, rastgele müşterek daim ayrımsız şey. Bunlar gözaltına alınıp müşterek psikologla görüşmesi şartıyla esasen başıboş bırakılıyor. Bu, Müslümanların zılgıt bulunduğu fakat Müslüman olmayanların bigünah bulunduğu algısını besliyor. Sorun, bu ruh bilimsel kendisine karışık insanlara indirgeniyor, 'onlar sulh ortamını ve huzuru bozuyor, umumi müşterek mesele yok' deniyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler