USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Müsilaj ve imara bağlı tensikat içeren kanun Resmi Gazete'de

Müsilaj ve imara bağlı tensikat içeren Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Müsilaj ve imara bağlı tensikat içeren kanun Resmi Gazete'de
15-06-2022 04:04
Ankara

Kanuna göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce düz yazı edilen baraj, azmak ve gayrı ambarlama tesislerinin gaye oranları Cumhurbaşkanı çeşidinden belirlenecek, değiştirilebilecek yahut kaldırılabilecek.

Kayseri'deki kuruluş kooperatifleriyle sınırlanmış peyda eylemek üzere, "inşaatların aşamalar şeklinde yapılarak konfirmasyon edilmesi", "terkin edilmemiş olması", "yapımı tamamlanan aşamada özgür büro malikine kooperatifçe gerçekleşme ettirilen bedelin ödenmemesi" ve "kooperatif çeşidinden üyeye konutunun tapu zamanının yapılmaması" şartlarının taşınması halinde, konutun tapu devrinden ahir dönemler düşüncesince kuruluş kooperatifi çeşidinden patronaj giderleri aut peyda eylemek üzere, rastgele ne ad altında olursa olsun işlenmiş borçlandırmalar yahut bu kapsamda üçüncü insanlara birleşke çeşidinden meydana getirilen alacağın devrine bağlı işlemler batıl sayılacak.

Afyonkarahisar Kocatepe kasabası sınırları içerisinde olup biten kadastro emek harcamaları sonucu, zilyetlik koşulları oluştuğu biçimde sit sahalarında kalması dolayısıyla Hazine şekilde belirleme ve tescili işlenmiş taşınmazlardan 1. ve 2. etap kazı bilimsel sit alanları haricinde artan sit alanlarındaki taşınmazların, kadastro tutanaklarında eldeci yahut adalet sahibi şekilde tamlanan insanların yahut mirasçılarının, 31 Aralık 2022'ye genişliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı birimlerine müracaatları şeklinde adlarına tescilleri yapılacak.

Bu hüküm, davası bitmeme fail taşınmazların eldeci yahut adalet sahibi bulunan bireyleri yahut kanuncu mirasçılarını da kapsayacak.

Deniz kirletmenin cezaları artırılıyor

18 grostona genişliğinde bulunan tanker, sefine ve gayrı derya araçlarından kaynaklı evsel atılmış suların, deterjanlı su, köpük, susturucu gazı yıkama sistemi suları ve benzeşim yıkama sularının yahut sert atıkların denize boşaltılması yerinde 5 bin lira, 18 ila 50 groston ortada olanlara 10 bin lira, 50 ila 100 groston ortada olanlara 20 bin lira, 100 ila 150 groston ortada olanlara 30 bin teklik yönetimsel güven cezası uygulanacak.

Liman, tersane, sefine bakım-onarım, sefine söküm, marina kabil kıran tesisi yönetimlerinin, özlük patronaj sahaları içerisinde meydana mevrut kirliliği izinli mercilere bildirmemesi şeklinde kıran bünye yönetimlerine 25 bin lira, derya çöpleri, atıklar ve atılmış suların toplanması ve yönetimine bağlı lazım tedbirleri almaması şeklinde bu yönetimlere 25 bin liradan 100 bin liraya genişliğinde yönetimsel güven cezası kesilecek.

Bu yönetimsel güven cezaları, balıkçı barınaklarına 3'te 1 oranında uygulanacak.

Taraf olunan arsıulusal sözleşmelerde ve ilişik yönetmeliklerde belirlenen kibrit oranından henüz çok kibrit içeren akaryakıtı, denizcilik yakıtı şekilde kullanan sefine ve gayrı derya vasıtalarından bin grostona genişliğinde olanlar düşüncesince groston başına 200 lira, bin ila 5 bin groston ortada olanlara bu hacim ve arttırma rastgele groston başına 25 lira, 5 bin grostondan çok olanlara ise bu miktarlara arttırma rastgele groston başına 5 teklik yönetimsel güven cezası verilecek.

Günlük 1 kilo yahut henüz az tıbbi atılmış üreten esenlik kuruluşlarından oluşan tıbbi atıklarını öngörülen yasaklara yahut sınırlamalara karşıt şekilde biriktiren, sınıflandıran, depolayan, taşıyan, ambalajlayan ve kaldırılmış edenlere 10 bin liraya genişliğinde yönetimsel güven cezası uygulanacak.

Öngörülen cezalar hususi Çevre Koruma bölgelerinde 2 büküm olacak.

Atık su tasfiye tesisi zorunluluğu

Atık su tasfiye tesislerinde beğenilen yalıtım enerjisi yüzdelik yüze genişliğinde art ödenebilecek.

Boğazlar ve Susurluk Havzası engelleme Marmara Denizi Hidrolojik Havzası ve bu havzada toprak meydan illerden İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nin tamamında, büyükşehir, il ve kaymakamlık belediyeleri maddenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten itibaren 6 ay içre iş randevu planlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına arz eylemek ve 3 sene böylecene da doğacak atılmış su tasfiye tesislerini kurup işletmeye benimseme eylemek mecburiyetinde olacak.

Belediyeler atılmış su gelirlerinin yarısını atılmış su tasfiye tesislerinin kurulması ve işletilmesinde bu tesisler kurulana genişliğinde değerlendirmek neredeyse açmak mecburiyetinde olacak. Ayrılan bu varidat gaye haricinde kullanılamayacak.

Sanayi alanları, doğacak atılmış su tasfiye tesisleri, tapınak alanları ve zirai gayeli sarpın yapıları, bayındırlık projelerinde çatı yüksekliklerinin başıboş şekilde belirlenemeyeceğine müteallik düzenlemenin kapsamı dışına çıkarılıyor.

Mahalli idarelerin planlarına müteveccih düzenlemeler

Kanunla, yöresel idarelerin mekân kirliliğini yasaklayıcı yatırımlar kapsamında atılmış su arıtma, art kazanım; tasfiye çamuru el işi ve bertarafı; kullanılmamış atılmış yönetimi kapsamında atılmış toplama, taşıma, işleme, art avantaj ve kaldırılmış tesisleri ile mapa şamandıraların hususi kesim aracılığıyla yapılması, işletilmesi, bakımı ve devredilmesine bağlı düzenlemelerin ne yaşama geçirileceği belirleniyor.

Mahalli idarelerin mecmu envestisman tutarı yahut mecmu pres ihtimam bedeli 100 milyon liranın altındaki planlarına bağlı münakasa ve kontrat işlemleri düşüncesince yetkilendirme sonucu aranmayacak. Bu değerin altında ertelenmek amacıyla planlar bölünemeyecek. Söz konusu projeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylandıktan sonraları münakasa işlemlerine başlanabilecek.

Mahalli idarelerin, Yap-İşlet-Devret modeliyle gerçekleştireceği planlar düşüncesince yetkilendirme talepleri, plan dokümanlarıyla beraberce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çeşidinden uran şekilde değerlendirildikten sonraları yetkilendirme sonucu düşüncesince iletilecek.

Blokajlı Banka Hesabı sistemi kuruluyor

Kanunda, bu planların yaşama geçirilmesi, rastgele ortak arıza olmaması düşüncesince Blokajlı Banka Hesabı sisteminin kurulması ve bu sistemin yaşama atlatılmasında ilişik idarelerin fariza ve yetkilerine de toprak veriliyor.

Proje sahibi yöresel idareler; plan konusuna, niteliğine ve niteliğine kendince birleşen gelirlerden, infaz sözleşmesinde belirlenen ifa miktarına cevap mevrut miktarı, Blokajlı Banka Proje Hesabına aktaracak. Uygulama sözleşmesindeki ödemeye bağlı tensikat çerçevesinde Blokajlı Banka Proje Hesabından sadece plan kapsamında yapılacak ödemelere ve aktarımlara müsaade verilecek.

Mahalli idarenin bahis konusu ödemelerini Blokajlı Banka Proje Hesabından namına getirmemesi durumunda, vazifeli firmanın başvurusu üstüne bu meblağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının talebi üstüne umumi bütçe bağış gelirlerinden dökme paylarından ilgisine kendince Hazine ve Maliye Bakanlığı yahut İller Bankası çeşidinden fasıla yapılarak Blokajlı Banka Proje Hesabına izlem fail ayın sonuna genişliğinde aktarılacak. Aktarılacak bu tutar, kesintiler düşüldükten sonraları ilişik yöresel idareye gönderilecek tutarın yüzdelik 10'unu aşamayacak.

Bu tesisler düşüncesince 30 yıldan az mevkut şekilde bünye edilecek yukarı hakları da özgür ve daim özellikte benimseme edilecek.

Bina etiket sertifikası uygulaması getiriliyor

Türkiye Çevre Ajansı tarafından, Çevre Kanunu kapsamında toprak meydan güvence akçesi düzenlemeleri çerçevesindeki Yap-İşlet-Devret projeleri; güvence akçesi düzenlemeleri çerçevesinde Türkiye Çevre Ajansınca yatırımı olup biten amme yatırımlarının hususi kesim çeşidinden makul şartlarla ve 10 yıldan levent boylu mevkut şekilde işletilmesi kanundaki kökler ve esaslara kendince gerçekleştirilebilecek.

Kanunla, tamamlanan yapıların izlenmesinin kolaylaştırılması düşüncesince çatı etiket sertifikası uygulaması getiriliyor. Yapı Denetimi Hakkında Kanun'a, "Bina etiket sertifikası" tanımı eklenecek. Tamamlanan yapıların uran ve umumi bilgilerine, Bakanlıkça ayrımlı modüllerde meydana getirilen yetkilendirmelerle hem kuruluş sahibi ve ilişik vatandaşlarca tıpkı zamanda amme görevlileri çeşidinden ulaşılması amacıyla yapıya bu şehadetname asılacak.

Yapı teftiş kuruluşlarına uygulanacak cezalar

Laboratuvarlara yaptırılacak bulunan hamal düzene bağlı tamamı deneyim bedelleri bulunan hâkimiyet kendince kuruluş teftiş ihtimam bedeli içine engelleme edilecek, bu suretle bu deneylerden Bakanlıkça belirlenenlerin masraflarının kuruluş teftiş kuruluşunca ödenmesi sağlanacak.

Görev ve sorumluluklarını namına getirmeyen laboratuvar kuruluşları huzur geçerli yönetimsel güven cezasının ve doküman iptali işlemlerinin kapsamı genişletilerek, dirilik ve mülk güvenliğini teminen laboratuvar kurumlarının yöntemsiz deneyim yapmalarının engellenmesi amacıyla ortak düzenlemeye gidiliyor.

Yapı teftiş kuruluşlarına, akıbet 1 sene içre üç ayrı yönetimsel güven cezası verilmesi yerinde 1 sene dünkü iş almaktan men cezası getiren hâkimiyet yürürlükten kaldırılıyor. Laboratuvar kurumlarının dürüstlüğünü, yetkinliğini ve tarafsızlığını riske düşürecek ortak faaliyette olduğunun tespiti şeklinde 1 sene dünkü iş almaktan men cezası uygulanacak.

Laboratuvar kuruluşu, beton deneyine bağlı Bakanlıkça belirlenen maksimum fiyatın üstünde değer aldığının tespiti şeklinde yönetimsel güven cezası alacak.

Laboratuvar kuruluşuna, beton, anık beton, beton polat çubuk ve benzeşim kuruluş materyali üreten yahut pazarlayan kuruluşlar şekilde laboratuvar hizmetinde olduğunun belirleme edilmesi halinde, Bakanlıkça 1 sene dünkü iş almaktan men cezası verilecek.

Laboratuvar kuruluşunun gerçeğe karşıt şekilde düzenlemiş yer aldığı tutanağı idarelere yahut insanlara sunduğunun tespiti şeklinde laboratuvar kuruluşunun müsaade vesikası bozma edilerek faaliyetine akıbet verilecek.

Kanunda, elektronik ortamda meydana getirilen sıralamadan rastgele ortak fiili düşüncesince 120 güne genişliğinde çıkarılarak kuruluş teftiş kuruluşunun dünkü ortak ahacık teftiş rolü üstlenmesine müsaade verilmeyecek durumlar şöyleki sıralanıyor:

- Yapı teftiş kuruluşunca ilişik teftiş mensubu Bakanlıkça belirlenen müddette görevlendirilerek binanın teftiş sorumluluğunun üstlenilmemesi,

- Denetim mesuliyeti üstlenilen fakat kuruluş teftiş kuruluşundan olup biten nedenlerle Bakanlıkça belirlenen müddette kuruluş teftiş ihtimam sözleşmesinin imzalanmaması,

- Yapı teftiş kuruluşunun; müsaade belgesinin iare şekilde art alınması, bozma edilmesi, dünkü iş almaktan men cezası alması yahut o kuruluş düşüncesince Bakanlıkça elektronik ortamdaki meydana getirilen görevlendirilmesinin kaldırılması vaziyetleri aut peyda eylemek neredeyse kuruluş teftiş ihtimam sözleşmesinin kuruluş teftiş kuruluşundan kaynaklı nedenle feshi,

- Yapı ruhsatı verildikten sonra, kuruluş teftiş kuruluşunun gerçeğe karşıt bildirme yahut bilgi, doküman vermesi yardımıyla o kuruluş düşüncesince YANLIŞ görevlendirme yapıldığının anlaşılması.

Elektronik ortamda sıralamadan çıkarılan kuruluş teftiş kuruluşunun baştan sıralamaya girmesi halinde, sıralamadan çıkarılmasına sebebiyet sağlayan yapıda esasen görevlendirilmesi beklenen olacak.

Yapı teftiş kuruluşunun yürüttüğü denetimde, müsaade eki musaddak duruk projesine makul bulunan fakat müsaade eki gayrı planlara makul kötü aykırılıkları belirleme etmemesi halinde, kuruluş teftiş kuruluşuna Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce o işe bağlı almış yer aldığı ihtimam ederinin yüzdelik 20'si oranında yönetimsel güven cezası uygulanacak.

Yapı teftiş kuruluşunun yürüttüğü teftiş görevinde; müsaade eki musaddak duruk projesine uygunsuzluğu ve strüktürel hasar olması niteliğinde bu hali belirleme etmemesi, tespite bap duruk projesine uygunsuzluğun yada hasarın mahallinde bulunmadığı biçimde bu yönde tespitte bulunması, belirlenen müddette denetimi namına getirmemesi hallerinde, kuruluş teftiş kuruluşunun 1 sene müddet ile dünkü ortak teftiş rolü üstlenmesinin engellenmesine müteveccih yönetimsel yaptırım uygulanacak.

- Bina etiket sertifikası meydan yapılar 5'er salname periyotlarla denetlenecek

Kanuna göre, iş hatim evresine mevrut yapılara çatı etiket sertifikası verilecek. Bina etiket sertifikası meydan yapılar, 5'er salname periyotlarla kuruluş teftiş kuruluşlarınca denetlenecek.

Bu denetimler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca elektronik ortamda belirlenen kuruluş teftiş kuruluşları çeşidinden yürütülecek. Yapı teftiş kuruluşlarına, bitirdikleri denetimlere müteallik verdikleri ihtimam düşüncesince ödenecek değer Bakanlık çeşidinden belirlenecek.

Tarımsal dayanaklık eylemek ödemeleri

Tarımsal desteklemelerden feyizlenmek düşüncesince müracaatta bulunmuş yer aldığı halde, muteber mevzuat gereğince desteklemelerden yararlanabilmek düşüncesince ibrazı öngörülen makbuz, satmaca ve gayrı belgelerin gerçeğe karşıt yahut yöntemsiz yer aldığı sebebi öne sürülerek desteklemeden yararlandırılmayanlara yahut yararlandıkları tutma fiyatları bire ortak gerekçeyle Tarım Kanunu doğrultusunda art alınanlara, meriyet tarihinden itibaren 3 ay içre Tarım ve Orman Bakanlığına başvurmaları, Bakanlık çeşidinden meydana getirilen araştırmada bunların esas istihsal yaptığının tespiti şeklinde adalet ettikleri tutma ödemeleri yapılacak.

Yapılan ödemelere getiri işletilmeyecek, harcama yahut ek ifa ismi altında rastgele ortak ifa yapılmayacak. Bu hüküm, yararlandıkları tutma tutarlarının, bire ortak gerekçelerle art katılması anlamında haklarında izlem başlatılanlar düşüncesince de uygulanacak ve öngörülen şartların oluşması şeklinde haklarındaki izlem işlemlerine akıbet verilecek. Düzenlemenin yürürlüğe girmiş yer aldığı tarihten sonraları maddenin kapsadığı dönemlere bağlı haklarında izlem başlatılanların, takibe bağlı makalenin bildiri tarihinden itibaren 1 ay içre Bakanlığa başvurmaları şeklinde husus hükmünden bire ortak koşullar dahilinde yararlandırılacak. Bu hükümlerden feyizlenmek neredeyse müracaatta bulunan ve yararlananların, yürürlükten evvel tutma ödemeleriyle ilişik açmış yer aldığı davalar çapraz sonlandırılacak.

İskan Kanunu'nun, "iskanlı göçmenlerin ve bölgeleri kamulaştırılanların iskanı" mevzularını içeren maddeleri kapsamına giren adalet sahibi ailelerden kontrat etabında borcunu önceden yapmak isteyenlere, borçlandırma bedeli üstünden yüzdelik 65 tenzilat yapılacak.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü faaliyetlerinin gerektirdiği araç, gereç, satın alma, bakım, onarım, yapım, sigorta, kiralama, araştırma, tanıtım, temsil, yetişek giderleri, ülke haricinde yürütülecek plan giderleri, kadastro hizmetlerinin yapılması, yenilenmesi, güncellenmesi ve benzeşim rastgele muhtelif masraflar basar kebap kebap kapital gelirlerinden karşılanabilecek.

Döner kapital işletmeleri düşüncesince özlük kaynaklarından karşılanmak neredeyse tahsis edilen kapital miktarı Cumhurbaşkanınca 5 katına genişliğinde artırılabilecek, artırılan kapital elde edilmiş karlarla karşılanacak.

Genel patronaj kapsamındaki amme idareleri, karye hukuksal bireyleri ve kalkınma ajanslarının kanunlarla ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle aziz görevleriyle ilişik yapılacak tapu işlemlerinden ve özellikle elektronik ortamdaki verilere bağlı peyda eylemek neredeyse data paylaşımından basar kebap kebap kapital tutarı öğrenim edilmeyecek. Genel Müdürlük birimlerince bozukluk bulunan hataların düzeltilmesi işlemlerinden, ilgililerin kusuru olmadan kişi idaresi çeşidinden dolaysız olup biten maddesel hataların düzeltilmesi, tamamlanması ve art katılması işlemleri sonucunda tapuda meydana getirilen etiket detayları tashih işlemlerinden, tapu müdürlüklerince dolaysız meydana getirilen işlemlerden, karı konutu şerhi işlemlerinden ve büküm irtifakından dolaysız büküm mülkiyetine intikal işlemlerinden basar kebap kebap kapital tutarı öğrenim edilmeyecek. Veri paylaşımına bağlı tören düzeni yahut sözleşmelerde, basar kebap kebap kapital ihtimam bedellerinin ödenmesine bağlı kökler ve esaslar düzenlenebilecek.

Kanunla, Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun'da değişikliğe gidiliyor.

Buna göre, orman şekilde muhafazasında ilim ve salık itibarıyla tek menfaat görülmeyen, bilakis ekincilik sahasına dönüştürülmesinde menfaat yer aldığı belirleme edilen yerlerden sınırları Cumhurbaşkanınca belirlenen alanlar, İstanbul Şile'deki Darlık ve Ömerli barajlarının yapımından etkilenen Darlık ve Esenceli mahallelerinin dünkü iskân yerlerinin belirlenmesi düşüncesince Orman Genel Müdürlüğünce orman sınırları dışına çıkarılarak tapuda Hazine şekilde dolaysız tescil edilecek.

Yeni iskân yerindeki adalet sahipliği, borçlandırma ve takyide bağlı kökler ve esaslar, Cumhurbaşkanınca belirlenecek.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da meydana getirilen değişiklikle, riskli kuruluş tespiti yapılmasının engellenmesi yerinde güvenliği bildirmek neredeyse manşet kuvvetlerinden dayanaklık eylemek alınarak belirleme yapılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yahut dümen tarafından, binanın bulunmuş yer aldığı arsanın sakıncalı hali yahut hasar itibarıyla çabucak boşaltılması, yıktırılması gerektiği belirlenen yapılar riskli kuruluş şekilde benimseme edilecek. Maliklere, kiracılara ve yapıda durma eylemek şartıyla sınırlanmış ayni adalet sahiplerine nakil katkısı yapılabilecek.

Uygulama yapılacak alandaki taşınmazlar, mefsuh aziz sözleşmelere güvenerek tapuda müteahhide devredilmiş ise infaz sonucunda meydana mevrut dünkü taşınmazlar, adalet sahipliği emek harcamaları gözetilerek müteahhide zaman karşılayıcı emektar sahipleri şekilde dolaysız tescil olunacak.

Dönüşüm bulunan yerlerde adalet sahibinin dönüşümden eskiden taşınmazının tapu kaydında toprak meydan ipotek, ihtiyati haciz, haciz ve yararlanma hakkı kabil ahbaplık ve şerhler adalet sahibi şekilde yatırılan taşınmazın bedeli üstünden bitmeme ettirilecek, tapu kaydındaki ahbaplık ve şerhler Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının talebi üstüne tapu müdürlüğünce dolaysız terkin edilecek.

Coğrafi data toplama

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'da meydana getirilen değişiklikle, esas insanların ve hususi ahbaplık hukuksal kişilerinin Türkiye'ye ilişik Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisi kapsamındaki coğrafi verileri toplaması, üretmesi, paylaşması yahut satması; fikri, endüstriyel ve ticari haklara bağlı mevzuat hükümleri ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve hususi kanunlardaki ahkâm hafi ertelenmek kaydıyla ve ticari faaliyetleri yapmak düşüncesince lazım belgelere eş olması şartı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iznine yayıncı olacak.

Coğrafi ilim sistemi kapsamındaki yazılımlar, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi standartları ile uygunluğu çıkmak amacıyla Bakanlıkça sertifikalandırılacak.

Coğrafi data toplayan sensor ve donanımlar, ilgililerince, Bakanlıkça oluşturulacak elektronik ortama kaydedilecek.

Savunma, asayiş ve ihsas dalında çalışkanlık yayınlayan yazılımlarda, şehadetname ve eşya zorunluluğu aranmayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, coğrafi data izninin alınmaması yerinde müracaat düşüncesince çalışkanlık malikine tebliği tarihinden itibaren minimum 10 gündüz müddet verilecek. Süresi içerisinde başvurusunu yapmayanların faaliyetleri durdurulacak ve müsaade ederinin 5 sert ücretinde yönetimsel güven cezası uygulanacak. Pafta uç piyasasının belirleme edilememesi şeklinde yönetimsel güven cezası düşüncesince bin nüsha 1/1000'lik leke üstünden hesaplama yapılacak.

Coğrafi ilim sistemi kapsamındaki yazılımlar düşüncesince şehadetname alınmaması yerinde 100 bin teklik yönetimsel yönetimsel güven cezası uygulanacak. Ceza uygulanmış yer aldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde şehadetname alınmaması şeklinde sertifikasız kullanımın rastgele tespitinde bire ortak oranda cezai prosedür uygulanacak.

İdari güven cezasına huzur 30 gündüz içerisinde izinli dümen mahkemesine itiraz edilebilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, yapacakları iş birlikleri kapsamında esas ve hususi ahbaplık hukuksal kişilerine; Türkiye'ye ilişik Ulusal Coğrafi Veri Sorumluluk Matrisi kapsamındaki coğrafi verileri toplaması, üretmesi, paylaşması yahut satması, data madenciliği yapması ve dünkü data üretmesi konularında; fikri, endüstriyel ve ticari haklara bağlı mevzuat hükümleri ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve hususi kanunlardaki ahkâm hafi ertelenmek kaydıyla lisans verilecek.

Lisans kapsamında Bakanlıkla paylaşılan verilerin üçüncü insanlara bedeli karşılığında Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu üstünden verilmesi yerinde elde edilecek gelirler, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemleri hizmetlerinde kullanılmak neredeyse Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün ilişik şekilde yatırılacak. Lisans bedelleri bakanlıkça belirlenecek ve Döner Sermaye İşletmesi Birim Fiyat Listesinde rastgele sene yayımlanacak.

Türkiye Çevre Ajansı, Bakanlık çeşidinden istimal izni maruz yahut kiralanan, Kıyı Kanunu kapsamındaki devletin hâkimiyet ve tasarrufu altında toprak meydan alanlarda; mapa ve yüzer top sistemleri kuracak, işletecek, derya araçlarına atılmış alıntı hizmetleri verecek ve bu hizmetlerin verilmesini sağlayacak. Ajans, gerekseme şeklinde bu faaliyetleri hususi ahbaplık hukuksal kişiliğini taşıyan kuruluşlar kurarak gerçekleştirebilecek.

Genel Kurulda kurma edilen maddeye göre, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun kapsamındaki bölgelerde ve parsellerde ahenk aracılığıyla bakanlığa, TOKİ'ye yahut idareye bedeli karşılığında devredilen taşınmazların sicilindeki ipotek, ihtiyati haciz, haciz ve yararlanma hakkı kabil haklar, adanmış daha sonra adanmış bedeli üstünden bitmeme edecek.

Kanun kapsamında adanmış işleminin kaza sonucu ile bozma edilmesi halinde, satışı meydana getirilen mahal yahut mahal payı, adanmış işleminden sonraları üçüncü ortak insana devredilmemiş yahut satıştan eskiden iye şekilde aracısız tescilini hukuken yahut çalışarak olanaksız bir duruma getiren ortak uygulamaya yayıncı tutulmamış ise dolaysız emektar maliki şekilde tescil edilecek ve adanmış ederinin iadesi sağlanıncaya genişliğinde adanmış bedeli ücretinde müşteri lehine kanuncu tutu bünye ve tescil edilecek.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler