USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Vizyoner'21'de hava değişikliğine bağlı mürşit özelliği haiz İklim Manifestosu’nu açıklayacak.

MÜSİAD Vizyoner'21'de İklim Manifestosunu açıklayacak
09-12-2021 17:11
İstanbul

MÜSİAD'dan meydana getirilen açıklamaya göre, dernek, Türkiye ve hayattaki hatırlı konumunu tedricen yükselten, yöresel ve cihanşümul değerleri gözeterek iş yaşamına geleceğe müteveccih çözümleriyle kılavuzluk fail MÜSİAD, iş dünyası ve kamuoyunda candan izleme edilen etkinliklerine bitmeme ediyor.

Bu kapsamda 2015’ten buyana rastgele 2 yılda ortak düzenlemiş olduğu MÜSİAD Vizyoner etkinlikleriyle iş dünyasını geleceğe hazırlıyor. Bu seneki şahika başlığı “Fark Et” adına saptandığı MÜSİAD Vizyoner’21, hava krizinden sayısal dönüşüme, müteşebbis ekosistemine derece dayanıklı aşırı bölgede iş yaşamına kılavuzluk edecek.

MÜSİAD Vizyoner'21’de 4 anne mevzudan birisi bulunan "İklimi Fark Et" başlığında açıklanacak İklim Manifestosu, "Sürdürülebilir Yenilenebilir Enerji", "Yeşil Yakıt Projeksiyonu", "Karbon Salımı Düşük Ya da Sıfır Enerji Üretimi", "Döngüsel Ekonomi", "Enerjinin Dijitalleşmesi ve "Paris İklim Anlaşması İçin Sanayi Dönüşümüne Uygun Politikalar" başlıklarından oluşuyor. Bu kapsamda açılan istişare kurulunda Türkiye'nin hatırlı akademisyenlerinden Prof. Dr. Kerem Alkin, Dr. Sohbet Karbuz, Prof. Dr. İsmail Ekmekçi ve Dr. Cihad Terzioğlu toprak alıyor.

"Daha çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum için"

Açıklamada görüşlerine toprak maruz MÜSİAD Visyoner’21 İcra Kurulu Başkanı Erkan Gül, zirvede "İklimi Fark Et" başlığıyla henüz çelimli ve sürdürülebilir ortak tutum düşüncesince sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümünün önemine özen çekileceğini belirtti.

İklim krizi ile savaşım kapsamında imzalanan Paris İklim Anlaşması'ın iş dünyası derece MÜSİAD'a da iri sorumluluklar yüklediğini anlatım ederek, şunları kaydetti:

"MÜSİAD adına sorumluluklarımızın farkındayız. Sürdürülebilir ve yenilenebilir erke dönüşümlerini hedefimize alarak manifestomuzun dibine imzamızı attık. Teşkilatımız içerisinde mevcut Enerji ve Çevre Sektörü Kurulumuz ve hatırlı akademisyenlerimizden oluşan Danışma Kurulumuz çalışmalarını tamamladı. ‘İklimi Fark Et’ başlığında yapacağımız çalıştayımızdan çıkan önergeler de manifestomuzu güçlendirecek."

"AB Yeşil Mutabakat süreci sorumluluklar ve güçlükler getiriyor"

MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş ise, MÜSİAD Vizyoner'21 kanalıyla iş dünyasının topu topu aktörlerine global ısınmanın en iri sebebi bulunan erke ve mekân sorunlarının ortadan kaldırılmasına müteveccih doğacak projeksiyonu sunacaklarını belirterek, "Zirvede, hava krizine erinç özellikle KOBİ'lerimiz kazanmak kıl payı iş yaşamına kösemenlik edeceğiz. Türkiye ekonomisinin lokomotifi bulunan KOBİ'leri içerisinde barındıran ortak cemiyet adına kendimizi mesul hissederek iş dünyasını hava krizine erinç topyekun mücadeleye çağırma edeceğiz." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’ın hava değişikliğine erinç vebal adına faaliyetlerine taraf verdiğine dikkati çekici Karataş, şu şekilde bitmeme etti:

"Paris hava Anlaşması’nın TBMM’de onama edilmesinin arkası sıra hava krizine müteveccih çalışmalarımızı acemi ortak evreye taşıdık. Bu kapsamda yürüttüğümüz faaliyetlerle hava krizine müteveccih yasaklayıcı tedbirleri içeren, iş dünyasını geleceğin stratejilerine hazırlayan ortak bildiri hazırladık. MÜSİAD Vizyoner’21 etkinliğimizde açıklayacağımız Kobilere yeşil inkılap önünde foto tutak İklim Manifestosu ile Türkiye’nin hava politikasına erinç duyduğumuz sorumluluğumuzu namına getirerek iş yaşamına kip olacağız."

AB Yeşil Mutabakat döneminin acemi ortak iktisadi manken adına sorumluluklar derece güçlükler da getirdiğini vurgulayan Karataş, “İklim değişikliğine bağlı ölçülü icraat bire ortak sürede acemi ortak ekosistem yaratıyor. Türkiye’de üretimin %80’inden fazlasını sağlayıcı Kobilerimizin bu dönüşüme ne uyarlanmış olabileceği iyice önemli. İklim değişikliğinin en iri dayanaklık etmek noktalarından birisi bulunan enerjinin yüzdelik 35’ten ilavesi sanayide kullanılıyor. Sanayinin erke ve gürlük dönüşümü, hava değişikliği ile mücadelede ehemmiyetli gösteriş üstleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Karataş, İklim dönüşümünde eğitimden, heveslendirme ve desteklere derece aşırı sayıda aktif fiil büyüklük politikasında belirleyici ortak gösteriş üstlenileceğine ayraç ederek, hususi bu piyasanın sağlayacağı ulama ve sahadan tahsil edilen verilerin acemi stratejilere defa göstereceğini anlatım etti. KOBİ'leri asimilasyon fail MÜSİAD'ın da bu kapsamda atacağı adımların Türkiye’nin istikbaline sürekli ortak bedel kazandıracağını da laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler