USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi

İngiliz turistlerin şişman bölümünün yeğleme etmiş olduğu Muğla'da, dünkü piyasa arayışındaki turizimcilerin ortak amacı de Orta Avrupa'nın doğusunda toprak meydan Slovakya.

Muğla'da turizmciler gözünü Slovak pazarına çevirdi
24-11-2021 13:20
Muğla

Muğla'ya mevrut turistler ortada İngilizler gene önceki yetkin toprak alırken, dünkü destinasyonlarla alana mevrut gezgin sayısının da artırılması planlanıyor.

Slovakya'dan aralarında gezi acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 şahsiyet kafile, hususi uçakla Dalaman Havalimanı’na geldi.

Havalimanında yetkililer çeşidinden karşılanan gruptakiler alanda lansman gezilerine katılarak, şehrin gezinsel yerlerini yakından görme, natürel güzelliklerini keşfetme olanağı bulacak.

YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, AA muhabirine, Muğla'nın en şişman destinasyonlarının başlangıcında İngiltere, Rusya ve Ukrayna geldiğini söyledi.

Yeni destinasyonlarla Muğla'ya mevrut gezgin sayısının artacağını tamlayan Güvenç, "2022’nin hazırlıkları er başladı. Bu da sezonu güzel olacağını gösteriyor. Göstergeler, rezervasyonlar onu gösteriyor ki turizmde rekorlar yılı bulunan 2019'un paylarını yakalayacağız. Hatta bazısı devletler de mürur ihtimalimiz var." dedi.

Slovakya'nın Avrupa’nın ortasında 5,5 milyon nüfusuyla ülke dışına gezi seyran oranıyla dikkati çektiğini kaydeden Güvenç, Slovakyalıların Muğla'ya ilgisinin değme sabık güneş arttığını belirtti.

Slovakya'nın en şişman tur operatörlerinden Hydro Tur’un sahibi Mikulas Milko'nun indinde 8 televizyoncu ve 180 acenteyle lansman turu tertiplenmek kabilinden Dalaman'a geldiğini özetleyen Güvenç, şunları söyledi:

"Kendisi doğacak sene düşüncesince Dalaman'a aracısız tayyare koydu. Genelde Antalya ile çalışmasına karşın bundan sonra Türkiye içerisindeki alışveriş çeşitlendirmesi düşüncesince Dalaman'ı seçti ve aracısız tayyare koydu. Biz de namına dayanaklık etmek çıkıyoruz. Bölgenin turizminin çeşitlendirilmesi yönünde ehemmiyetli ülkelerden birisi. Ayrıca Slovakya'da da kendisiyle beraberce borda bordaya sayısal pazarlama lansman faaliyetleri yürüteceğiz. Bu mevzuda baş döndürücü istekli. Bölgenin güzelliklerini, başta de kültürünü bilmek istiyor. Bizim bölgenin yiyeceklerini ve elbette güzelliklerini de ruzname maddesi yapacaklardır."

Slovak turizmci Milko ise müstevli tedbirlerinin Türkiye'de baş döndürücü güzel uygulandığını söyledi.

Türkiye’nin kalitesinden rastgele borda bordaya şüpheleri olmadığına ayraç fail Milko, "Tüm otelciler ve bu sektörün öbür aktörleri hepsi işini oldukça güzel biliyor. Pandemi tedbirlerinden karşılık vermediler. Gelecek sezonunda müşterilerimizi kıvançlı edeceğimizi düşünüyorum. Slovakya'da en güzel aşina destinasyon Türkiye. Türkiye’nin ortamında de genel anlamda Antalya'ya ve ilçelerine tatile gelirler. Ama bizim düşüncesince Türkiye'nin Ege kıyıları da baş döndürücü önemli. Bu sebeple bizim İzmir'e uçaklarımız var. Gelecek yıldan itibaren de Dalaman'a dört dörtlük charter operasyonu başlatmış olacağız. Bu çerçevede gezi acentesi temsilcileri ve gazetecilerden oluşan borda bordaya konvoy ile buradayız." sanarak konuştu.

Amaçlarının bu alanı öncelemek ve Muğla'da adam olmak bulunduğunu vurgulayan Milko, kentteki yerel partnerleri ile bunu başaracaklarına inandıklarını anlatım etti.

Dünya genelinde yaşanmış bulunan salgının hepsi planları karmakarışık ettiğini, oyunun kurallarını değiştirdiğini özetleyen Milko, müstevli çağında geçici rakamları ve gezi sayılarında yaşanmış bulunan düşüşün 2022 senesinde toparlanacağını ve güzel borda bordaya mevsim geçireceklerini dile getirdi.

Slovakya'dan elan borda bordaya tomar gezgin bekleniyor

Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı Ali Mürşit Yağmur ise bölgenin akıbet çağda İngiliz turistlerin yanı esna Rus ve Ukraynalı turistlerden de özen gördüğünü söyledi.

Geçen sene müstevli dolayısıyla gezi dalının negatif yönde etkilendiğini fakat bu sene telkih oranlarının artarak çoğalması ve Güvenli Turizm Sertifika Programı ile başta haziran sonrası çabukluk yaşandığını özetleyen Yağmur, ülke ortamında ve ülke dışından ağırbaşlı istem gördüklerini anlatım etti.

Tur operatörleri ile görüşmelerimizde 2022 düşüncesince müspet sinyaller aldıklarını ve güzel borda bordaya turizm sezonu geçireceklerini tamlayan Yağmur, "Bu sebeple dünkü destinasyonlar bizim düşüncesince baş döndürücü önemli. Özellikle Dalaman ve çevresini, Muğla'nın güzelliklerini dünkü keşfedecek turistler bizim düşüncesince elan da önemli. Yurt dışına gezi seyran oranıyla dikkati çekici Slovakların önümüzdeki mevsim Muğla'yı keşfetmeleri bizim düşüncesince önemli. Gelecek gezgin sayısının ahir zamanlarda da artacağına inanıyorum. İyi borda bordaya mevsim eylemek düşüncesince değme muhtelif tedbiri alıyoruz. Misafirlerimizi bekliyoruz." dedi.

Gelecek sene düşüncesince de hazırlıklara başladıklarını dile getiren Yağmur, amaçlarının güzel borda bordaya mevsim eylemek bulunduğunu anlatım etti.

Slovakya’dan aralarında gezi acentesi ve gazetecilerin de bulunmuş olduğu 188 şahsiyet konvoy Muğla'da 3 güneş sürecek gezinin peşi esna Antalya'ya geçecek.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler