USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Muğla'da derin kar yağışı ve buzlanma zımnında metodlar kapandı

Yoğun kar yağışı ve buzlanma dolayısıyla Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya kişmiri uğrunda anahtar geçişlerine müsaade verilmiyor.

Muğla'da derin kar yağışı ve buzlanma zımnında metodlar kapandı
25-01-2022 10:40
Muğla

Kentte geceleyin saatlerinde süregelen kar yağışı ve tipinin tesirini çoğaltması dolayısıyla Muğla-Ula esmer yolu ile Muğla-Yatağan esmer amacında müteselsil avarız meydana geldi. Bölgede takımlar çeşidinden kar kürüme ve tuzlama emek vermesi yapıldı.

Kar yağışının tesirini çoğaltması ve buzlanma dolayısıyla semt trafik ekipleri çeşidinden Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya esmer amacında tamamı anahtar geçişlerinin durdurulmasının peşi esna esmer yöntemleri ve şehremaneti ekipleri çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürdü. Akyaka Sakar Geçidi'nde de koyu kar yağışı ve tipi dolayısıyla birtakım vesait kuşatılmış kaldı.

Kapanan yöntemleri trafiğe açabilmek düşüncesince geceleyin saatlerinde süregelen kar küreme ve tuzlama emek harcamaları bitmeme ediyor.

Araç geçişlerine müsaade verilmediği düşüncesince bu güzergahı kullanana kentler arası otobüsler ile aşırı sayıda kamyon ve anahtar Menteşe ilçesindeki benzinlikler ile tesislerde beklemeye başladı.

Menteşe ilçesinde ise ekiplerin kar kürüme ve tuzlama emek harcamaları geceli gündüzlü bitmeme ediyor.

Öte taraftan Muğla'nın ilçelerinde de kar yağışı tesirini sürdürüyor.

Menteşe'de dolgun nakil durduruldu

Kar yağışının bitmeme etmiş olduğu Menteşe ilçesinde dolgun nakil hizmetlerine aralık verildiği bildirildi.

Belediyeden meydana getirilen mukayyet açıklamada, "Yoğun kar yağışı dolayısıyla siz değerli ziyaretçilerimizin güvenliği düşüncesince Menteşe ilçemizde dolgun nakil faaliyetleri çelimsiz birlikte süreliğine durdurulmuştur." ifadelerine toprak verildi.

Marmaris ve Bodrum'da da kar yağışı çarpıcı oldu

Marmaris ve Bodrum'da geçmiş geceleyin çarpıcı bulunan ve sahillere derece nazil kar, dağlarda parafin örtüsüyle sabahleyin uyanan vatandaşları karşıladı.

Marmaris merkezinin birlikte İçmeler Mahallesi parafin örtüsüyle vatandaşlarca bereketli fazlaca görüntülendi.

Kırsal mahalleleri Osmaniye ve Bayır'da kapanan yöntemler sabahın geçmiş saatleriyle ekiplerce açıldı.

Muhasebeci Bülent Kaya, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, 30 senedir yaşamış olduğu ilçede geçmiş kat kar gördüğünü ve aşırı bahtiyar bulunduğunu söyledi.

Kaya, ana rahmi kendisini heyecanlandırdığını ve güzelliğini yaşadığını belirterek, "Çok dobra birlikte ihtisas geçmiş kat dağlarımızda kar görüyorum. Çok dobra birlikte duygu. İlk kat dağlarımıza lapa lapa yağan kar gördüm. Yangından sonraları çare kabilinden evet bu bereket, yağmur diyelim." dedi.


"35 senedir kar yağmamıştı"

İçmeler Mahallesi yaşayanı Sezer Tokmak da kar luğu yaşadığını ve sabahtan bu güzelliği fotoğralamak düşüncesince ilerleyiş tepesine geldiğini dile getirerek, "İçmeler'de doğdum büyüyüm. 1987 senesinde yağmıştı hakeza birlikte kar. O devir 10 yaşındaydım. Mart ayında yağmıştı. 35 senedir kar yağmamıştı. O vakitten sonraları geçmiş kat hakeza görüyorum. Çok güzel." ifadelerini kullandı.

Bodrum Yarımadası'nın nice mahallesinde kar yağışı aralıklarla çarpıcı oldu.

Mazı, Mumcular, Kızılağaç, Dağbelen, Yalıkavak ve Konacık mahallelerinde geceleyin boyu çarpıcı bulunan kar yağışı dolayısıyla birtakım evlerin bahçeleri, tarlalar ve makilik alanlar beyaza büründü.

Vatandaşlar ilçede derinlemesine süredir görmedikleri ana rahmi sevincini toplumsal medyada foto paylaşarak yaşadı.

Karın keyfini ayrıntılar çıkardı

Kent merkezinde geceden itibaren tesirini sürdüren yağışla değme toprak beyaza büründü. Menteşe ilçesinde parklara mevrut çocuklar, dandik poşetleri kullanarak karda kaydı, eş ve dostlarıyla kar hepsi oynadı.

Soğuk havaya aldırış etmeden eğlenen çocuklar, kar kalınlığının 10 santimetreyi aştığı bölgelerde ana rahmi keyfini çıkardı.

Karayolları ve şehremaneti ekiplerinin Muğla-Denizli ve Muğla-Antalya esmer amacında kar kürüme ve tuzlama emek vermesi bitmeme ediyor. Gece ulaşıma mülga yolda şimdi anahtar geçmesine müsaade verilmiyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden meydana getirilen açıklamada ise il genelinde tesirini yayınlayan kar yağışı nedeniyle, Bodrum ilçesi Çamlık, Mazı, Pınarlı Belen ve Mumcular karye yolları, Milas İlçesinin birtakım karye yolları, Fethiye İlçesi Nif, Üzümlü, Kızılbel yolu, Seydikemer İlçesi Bekçiler Seki yolu, Marmaris-Muğla yolu ve Menteşe İlçesinin Mahalle yollarında karla savaş çalışmalarının bitmeme etmiş olduğu bildirildi.

Ekiplerin kar yağışının durmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırdığı tamlanan açıklamada, öbür ilgilendiren kasıntı ve kuruluşlarla koordineli namına en çelimsiz müddette tamamı yolların açılması düşüncesince çalışmaların bitmeme etmiş olduğu tabir edildi.

Muğla-Yatağan, Kavaklıdere, Milas esmer amacında da ekiplerin kar küreme ve tuzlama emek vermesi bitmeme ediyor. Kara amacında buzlanma sayesinde başta iri vasıtaların geçmesine müsaade verilmiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler